logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Victorie în stil mare la debutul în Top 10


BC CSU Sibiu a avut parte de un debut perfect în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În primul meci din Top 10, galben-albaștrii au trecut cu scorul de 95-63 de SCM Timișoara, într-o partidă disputată sâmbătă, 4 februarie, la Sala Transilvania.

 

Băieții lui Tomas Rinkevicius au intrat pe parchet determinați să-și arate superioritate încă din start. Acest lucru s-a văzut din plin, iar defensiva a funcționat perfect, creând astfel coșuri ușoare în ofensivă. Primul sfert s-a încheiat cu o triplă a lui Manchon, iar scorul lua deja proporții, 20-6. Sfertul secund a fost început mai bine de oaspeți, dar antrenorul echipei noastre a oprit rapid jocul cu un time-out. Au urmat apoi șase puncte la rând prin Blumbergs și Ionescu, iar jocul intra pe făgașul din primul act. Diferenț de pe tabelă a crescut constant până la pauză, când pe tabelă se consemna scorul de 48-26 pentru BC CSU Sibiu.

 

Nici după pauză registrul jocului nu s-a schimbat. Roberts Blumbergs a continuat să marcheze prin orice procedeu, făcând spectacol cu adevărat. Ecartul echipei noastre nu avea decât să se majoreze și a ajuns la 30 de lungimi. Din nou Manchon încheia sfertul cu o reușită, de această dată după o pătrundere, pentru scorul de 73-42. În ultimul sfert, oaspeții nu au încercat decât să mai reducă din handicap, fără succes însă. Spectacolul a continuat prin Blumbergs, Uță și Barro, iar la final BC CSU Sibiu a înregistrat o victorie clară, scor 95-63.

 

Roberts Blumbergs a fost omul meciului cu 31 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Gaston Whelan a contribuit cu 14 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări. Daniel Manchon a reușit 12 puncte, 5  recuperări și 3 pase decisive, iar Mouhamed Barro 10 puncte și 6 recuperări.

 

Aurelian Gvriloaia și Rareș Uță au adăugat fiecare cât 7 puncte, cel din urmă reușind în plus 7 recuperări și 4 capace. Basti Ionescu și Mirel Dragoste au contibuit fiecare cu câte 5 puncte, în timp ce Mo Pratt a fost aproape de un triple-double, după 4 puncte, 11 recuperări și 11 pase decisive.

 

„Am încercat să facem doar ceea ce ne-a cerut antrenorul pe parcursul săptămânii, să respectăm planul de joc. Sincer, cred că am reușit o treabă excelentă.

Fără colegii mei, nimic nu era posibil (n.r. performanța personală). Am încercat doar să rămân agresiv pe tot parcursul jocului, așa cum mi-a spus antrenorul și asta am încercat să fac” a spus Roberts Blumbergs, după prestația cu Timișoara

 

„Ne-am pregătit pentru un meci, cum am spus, în Top 10 nu există meciuri ușoare. Felicitări jucătorilor mei, au urmărit planul de joc și au depus efort pentru acest joc. Pentru mine cred că a fost cel mai ușor meci și cred că voi avea viața mai lungă cu două sau trei luni. Am putut să privesc meciul și să mă bucur de modul în care jucătorii mei au evoluat. Le mulțumesc suporterilor pentru că au fost foarte gălăgioși. Când ne încurajează în acest fel, avem o motivația în plus și sunt al 6-lea jucător alături de noi pe parchet.

Fiecare meci e important. Nu am tratat diferit acest meci de debut. Pentru noi este bine, astăzi sărbătorim, dar de mâine revenim la muncă și ne gândim deja la următorul oponent. Este job-ul nostru, suntem profesioniști și trebuie să ne concentrăm pentru următorul meci” a declarat Tomas Rinkevicius după victoria clara cu Timișoara.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


212573 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI