logo-csu
Urmatorul meci

CS Rapid Bucuresti

VS BC CSU SIBIU

Sala Rapid București - 2024-03-31 6:00 PM

FRB TV

Victorie în meciul de pe teren propriu cu U-BT Cluj


 

BC CSU Sibiu reușește să învingă, la limită, U BT Cluj Napoca, în partida din returul sferturilor Cupei României, disputată pe teren prpriu, scor 78-77 (16- 24, 25-22, 13-17, 24-14). Baschetbaliștii sibieni se concentrează de acum pe campionat, acolo unde sâmbătă vor juca în deplasare la Timișoara.

 

Partida de seara trecută a fost una de mare luptă, iar sibienii pregătiți de Dan Fleșeriu nu au avut deloc o misiune ușoară. Fără Jared Jordan, care a absentat din cauza unei viroze, dar și fără Robert David Stan, diagnosticat cu gripă și cu Isaiah Philmore reîntors abia în zua meciului la antrenamente, restul echipei s-a văzut nevoită să suplinească absențele. Din fericire, galben-albaștrii au arătat o energie extraordinară în teren și au luptat 40 de minute pentru a-și adjudeca victoria. Chiar dacă nu au reușit calificarea în Final Four-ul Cupei României, BC CSU Sibiu a arătat multă dorință de a câștiga. Prima secvență s-a încheiat 16-24, dar până la pauză, elevii lui Dan Fleșeriu au recuperat din deficit și au intrat la vestiare la scorul de 41-46. Sfertul al treilea a fost adjudecat de oaspeți, după un start ezitant de repriză a doua pentru galben-albaștrii. A fost și momentul în care Clujul s-a desprins la 15 puncte, însă forța echipei noastre a reușit să își depășească limitele spre finalul partidei. BC CSU Sibiu a recuperat deficitul, a trecut la conducere și și-a creat un avantaj de 10 puncte, înainte cu puțin peste 3 minute de fluierul de final. Clujenii însă nu au renunțat nici ei, dar tot nu au mai reușit câștige partida, iar BC CSU Sibiu și-a adjudecat victoria, scor 78-77.

La finalul partidei, Dan Fleșeriu a declarat:

”O victorie binevenită. După atâtea eșecuri în meciurile cu Clujul și Oradea, în sfârșit am reușit să învingem pe una dintre ele. Este o victorie care a venit oarecum surprinzător, pentru că rotația noastră a fost de opt oameni, restul fiind indispoibili. David Engi a jucat doar 3 minute, deci putem spune că am jucat în șapte. Jucătorii au depus un efort imens. Am avut reacție bună, am recuperat 15 puncte, ne-am dus la 10, ceea ce a fost senzațional, dar nu am reușit să ne îndepărtăm acolo. Au fost momente în meci când jucătorii efectiv nu au mai putut să respire și am cerut time out efectiv ca să le dau aer. Din fericire am reușit să obținem victoria, din păcate, nu contează, Clujul a obținut calificarea mai departe. Victoria aceasta însă ne va costa, peste doar trei zile jucăm la Timișoara și sperăm că jucătorii vor reuși să se recupereze, pentru că, dacă nu mai apar și alte cazuri de boală, rotația va fi aceiași”, a spus antrenorul BC CSU Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Barry Stewart 19p, 3 rec. și 2 assits, Jordan Chatman 16p, 3 assists și 2 rec.,  Lucas Tohătan 14p și 5 assists, Chris Cooper 12p și 7 rec., Randal Falker 7p și 7 rec,  Rolland Torok 5p și 3 rec., David Engi 3p, Radu Paliciuc 2p.

Următorul meci al BC CSU Sibiu, ultima etapă a sezonului regulat înainte de Top 6, se va disputa sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19:00, pe terenul celor de la Baschet SCM Timișoara.

 


686896 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI