logo-csu
Urmatorul meci

CS Rapid Bucuresti

VS BC CSU SIBIU

Sala Rapid București - 2024-03-31 6:00 PM

FRB TV

Victorie în deplasare la U- BT Cluj. Sâmbătă jucăm cu Timișoara


 

BC CSU Sibiu și-a consolidat prima poziție în clasamentul Ligii Naționale de Baschet după succesul la limită, scor 89-88 (22-28, 27-11, 18-27, 22-22), în deplasare la U BT Cluj Napoca. Sâmbătă, galben albaștrii primesc vizita celor de la SCM Timișoara, în cadru etapei a VI-a a fazei a doua a campionatului.

 

Partida de la Cluj a debutat sub semnul echilibrului, gazdele reușind, spre finalul primului sfert, să se distanțeze puțin, astfel că prima secvență s-a încheiat în favoarea clujenilor, cu un avans de 6 puncte. Sfertul al doilea însă nu au mai reușit să păstreze aceeași intensitate în joc. În primele 5 minute ale sfertului al doilea U BT Cluj reușise să pună doar 3 puncte pe tabelă, în timp ce baschetbaliștii noștri își luau avans. Până la pauză, meciul colectiv al echipei noastre a făcut ca diferența să fie una confortabilă, de 10 puncte. În sfertul al treilea gazdele au reușit să mai reducă din handicap, însă BC CSU Sibiu a reușit să rămână în joc. Ultimul sfert a fost extrem de disputat, ambele echipe arătând că își doresc să câștige. De-a lungul celor 40 de minute de joc, echipa noastră s-a aflat la conducere mai bine de 30 de minute, astfel că la final, BC CSU Sibiu și-a atribuit victoria.

 

”A fost o victorie frumoasă pe care o dedicăm lui Radu Mușoaie, unul dintre cei mai dedicați și apropiați suporteri ai echipei noastre, de care ne-am despărțit mult prea devreme. Știm că, de acolo sus, ne susține, așa cum ar fi făcut-o și astăzi, probabil, din tribună, strigând din tot sufletul ”Nu cedăm!”.

A fost un meci frumos, cum am spus. S-au făcut multe greșeli, de ambele părți, iar pentru ei cred că a fost dificil să joace fără pivoți. Noi am vrut să facem un meci bun. Nu am fost senzațional de spectaculoși, am făcut mult prea multe greșeli, dar poate este normal după 3 săptămâni în care nu am jucat meciuri oficiale. Sunt mulțumit că am reușit să câștigăm. Este un pas important pentru noi și ne va fi greu să păstrăm locul 1, dar avem un avantaj aici. Sper ca sorții să ne facă anul acesta să ne întâlnim în finală, pentru că sunt două săli frumoase care vor fi umplute de fiecare dată”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

 

Cel mai bun marcator al BC CSU Sibiu a fost Justas Tamulis, lituanianul făcând un meci senzațional și marcând 35 de puncte. El a fost urmat de Isaiah Philmore 16p, Christopher Cooper 10p, Randal Falker 9p, Kevin Hardy 8p, Monyea Pratt 5p, Lucas Tohătan 4p, Mirel Dragoste 2p.

 

După meciul de la Cluj, BC CSU Sibiu  va juca, pe teren propriu, cu SCM Timișoara, sâmbătă, 9 martie, de la ora 17:15. Biletele pentru această partidă s-au pus în vânzare pe   www.bc-csusibiu.ro/bilete dar și pe www.kompostor.ro

 


800662 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI