logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

Victorie la revenirea în propriul fief


 

Echipa noastră a avut parte de o revenire victorioasă în Sala Transilvania. În partida disputat duminică, 29 octombrie, care a contat pentru etapa cu numărul 6 din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 79-76 în fața lui CSM Constanța.

 

În absența lui Kyle Adnam, accidentat, Tomas Rinkevicius a început partida cu Pratt, Dragoste, Ivanov, Minchev și Uță. Băieții noștri au început perfect și au marcat primele nouă puncte ale confruntării. Oaspeții au echilibrat încet, încet ostilitățile și primul act se încheia cu scorul de 20-15. În actul secund „galben-albaștri” au dat senzația că se pot desprinde, după cinci puncte la rând venite de la Kuti și Gavriloaia. Vizitatorii au găsit însă resurse să rămână aproape, au egalat situația pe tabelă în două rânduri, dar la cabine intram în avantaj, 38-34. Repriza secundă a fost una de luptă. Scorul a fost mereu strâns între cele două echipe. Nivelul de combativitate al băieților noștri a fost unul extrem de ridicat, acest aspect văzându-se la capitolul recuperări, în special la cele ofensive. Totul avea să se decidă în ultimele două minute de joc, după ce oaspeții au preluat un avantaj minim. Pavlin Ivanov a răspuns cu un buzzer-beater, iar mai apoi Yordan Minchev după o recuperare defensivă, a înscris cu un dunk de efect. Apoi pe final, băieții noștri au fost suficient de preciși de la linia de fault pentru a-și asigura victoria.

 

Pavlin Ivanov a fost cel mai bun marcator al partidei cu 24 de puncte. Aurelian Gavriloaia și-a trecut în cont 13 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, iar Mirel Dragoste a totalizat 11 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

 

Au mai marcat: Uță – 9p (7r), Pratt – 8p (12r), Kuti – 6p (3r), Minchev – 5p (13r) și Barro – 3p (4r).

 

„Ne-am întors pe teren propriu cu un nivel diferit al energiei. Am jucat mult mai bine în ofensivă, am pasat bine mingea și cred că am avut o prestație reușită. Evident, am ratat multe aruncări deschise, însă asta face parte din baschet. În apărare, am luptat, am fost foarte fizici, la fel și ei. A avut un ritm bun jocul. De-asta suntem aici și suntem jucători profesioniști. Cel mai important a fost aportul fanilor. Ei ne-au ajutat să jucăm cu multă energie. Fără ei, am fi fost mult mai slabi, cu siguranță. În momentele importante, ne-au dat multă energie și vreau să le mulțumesc” a declarat Pavlin Ivanov.

 

„E o victorie foarte, foarte importantă pentru noi. A fost un meci extrem de dificil. Vreau să le mulțumesc jucătorilor mei pentru atitudinea avută. Poate că nu am jucat un baschet foarte calitativ, în special în ofensivă, însă atitudinea și spiritul de luptă pe care l-au arătat mi-a adus multă plăcere. Evident, sunt multe aspecte în care putem fi mai buni, însă cu acest spirit de luptă, cu 18 recuperări ofensive și 8 intercepții, ne arătăm caracterul. Această victorie a fost obținută prin lupta depusă. Fanii ne-au ajutat foarte mult, au fost extrem de gălăgioși, ne-au motivat și astfel am obținut victoria împreună” a spus Tomas Rinkevicius la final de partidă.

 

În urma acestui rezultat, BC CSU Sibiu ajunge la un bilanț de 4 victorii și o înfrângere în Liga Națională, ocupând poziția secundă în clasamentul Conferinței B.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.


87586 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI