logo-csu
Urmatorul meci

CS Rapid Bucuresti

VS BC CSU SIBIU

Sala Rapid București - 2024-03-31 6:00 PM

FRB TV

Victorie la primul meci din 2022 pe teren propriu în fața celor de la CSM Focșani


BC CSU Sibiu obține al 2-a succes consecutiv în Liga Națională de Baschet Masculin în 2022. „Galben-albaștrii” au trecut de CSM Focșani cu scorul de 87-80, într-o partidă care a contat pentru etapa a 13-a.

Miguel Angel Hoyo i-a trimis pe parchet încă de la primul angajament pe Lucas Tohătan, Justats Tamulis, Mo Pratt, Tanner McGrew și Rareș Uță. Pivotul român al echipei noastre avea să marcheze și primele puncte ale meciului. Startul de meci a rămas echilibrat, după 4 minute scurse de pe tabelă scorul fiind egal la 6. „Galben-albaștrii” au marcat 4 puncte la rând prin Pratt și Uță. Oaspeții rămaneau aproape după un buzzer-beater cu panoul al lui Reljic de la 3 puncte. Spre finalul sfertului, Lucas Tohătan a dus echipa noastră pentru prima dată la mai mult de două posesii pe tabelă, scor 19-12. Finalul de sfert le-au aparținut oapseților, care reușeau să reducă diferența, astfel că după 10 minute de joc doar 2 puncte despărțeau cele două combatante, 21-19 pentru BC CSU Sibiu. Actul secund a ănceput favorabil echipei noastre, care marca primele două coșuri. Chatman, de la distanță replica pentru echipa din Focșani, dar Mirel Dragoste marca și el cu un procedeu asemănător. Cele două formații au continuat să înscrie de la distanță și scorul ajungea la 33-29. Sibienii au găsit cu dificultatea drumul spre coș și după reușita lui Baker, vrâncenii erau din nou la o posesie în urmă. Două coșuri la rând ale lui Padgett înaintea ultimului minut au mai șters din perioada apatică. A urmat time-out pentru oapseți, care au răspuns excelent, cu 5 puncte de la Chatman și Morant. Aveau să fie ultimele puncte ale reprizei, care se încheia cu scorul de 40-38 pentru BC CSU Sibiu.

Primul coș la reluarea jocului pentru echipa noastră a venit de la McGrew, după aproape 90 de secunde. Băieții noștri și-au găsit cadența pe ambele faze și au reușit să ducă scorul la 50-41, moment în care Mihai Petruț a simțit nevoie să întrerupă jocul cu un time-out. Jocul s-a transformat într-un concurs de 3 puncte, oaspeții reușind două coșuri de la distanță iar Tamulis unul pentru Sibiu. Baker a transformat două libere și scorul s-a strâns din nou, 53-49. Oaspeții au găsit cu lejeritate în continuare coșul de la distanță, dar nu au avut șansa să treacă în față. Tanner McGrew a impulsionat jocul echipei noastre pe ambele faze și după o intercepție a marcat ușor pe contraatac pentru scorul de 69-60. Avea să fie ultima reușită a sfertului trei. Un four-point-play al aceluiași McGrew, o ducea pentru prima dată pe BC CSU Sibiu la o diferență formață din două cifre, 74-62. Pavle Reljic a replicat cu un three-point-play. Tabela a încghețat apoi pentru mai bine de două minute. Petrișor și același Reljic au redus ecartul la doar 5 și venea momentul ca Miguel Angel Hoyo să solicite timp de odihnă cu 5 minute și jumătate rămase de joc. Echilibrul s-a păstrat, cu BC CSU Sibiu la o conducere. Reljic împărțea liberele iar scorul devenea 79-75. Rareș Uță mai punea două puncte ușoare în dreptul „galben-albaștrilor”. Baker mai înscrie o triplă după un time-out. Justas Tamulis venea cu un răspuns pe măsură. Spiritele s-au încins în tabăra oaspeților, după un anti-sportiv iar Reljic încasa și un tehnic. Justas Tamulis mai adăuga 3 puncte iar după încă un atac ratat al oaspeților, soarta meciului era decisă, 87-80 pentru BC CSU Sibiu.

Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator al lui BC CSU Sibiu cu 20 de puncte, lângă care a mai adăugat 3 recuperări și 5 pase decisive. Tanner McGrew a fost cel mai eficient jucător de parchet, după 17 puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive. Rareș Uță a reușit 14 puncte și 5 recuperări iar Lucas Tohătan 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Au mai marcat: Dragoste – 8 puncte, Padgett – 7, Pratt – 5 și Blake – 5.


386870 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI