logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-18 7:45 PM

Digi Sport, Prima Sport, FRB TV

Victor Bogdan, juniorul BC CSU Sibiu  sau ”super eroul de la Sibiu, România”


Foto: fiba.basketball

 

Au trecut deja trei zile, însă emoțiile sunt încă intense. Se simt în scris, în postările sale și în tot ceea ce îl înconjoară. Unde mai pui că, după reușitele de la Debrecen, Ungaria, deja a primit convocarea la lotul național al României pentru FIBA 3X3 Europe Cup2018. Puțini puști de vârsta lui reușesc să atingă talentul și performanțele sale. Tocmai de aceea trebuie să îl privim ca pe un exemplu și să încercăm cu toții să îi dăm aripi…Victor Bogdan ne dă o lecție de modestie, seriozitate, responsabilitate și dragoste față de sport, de bună creștere și atașament față de toți cei care l-au ajutat să devină ceea ce este acum - ”super eroul de la Sibiu, România”. Neînclinăm în fața tuturor celor care au contribuit la realizările lui, de-a lungul timpului….

 

 

În urmă cu 11 ani, când a aruncat prima dată la coș, cu siguranță nu își imagina că va ajunge aici. Cu siguranță a sperat, a muncit, a luptat și nu s-a dat bătut. Încurajat de antrenori și părinți, Victor Bogdaan a reușit la finalul săptămânii trecute să atingă o performanță pe care Sibiul nu a mai reușit să o atingă. Să fie inclus în echipa ideală a unui Campionat European, la baschet 3x3, după prestații efectiv năucitoare în teren, concurând cu tineri de vârsta lui din țări cu tradiție și cultură a sportului de generații întregi, nu e cu siguranță ușor. Orice cuvinte în plus ar fi de prisos….motiv pentru care vă lăsăm rândurile scrise de Victor Bogdan, la întoarcerea în țară….o țară prea ”săracă” pentru asemenea valori, dar cu astfel de rezultate care ne dau speranțe pe viitor….

 

”Am început baschetul de plăcere la 7 ani, cu Cătălin Găvozdea și Gyorgy Andras. Apoi m-am mutat la Cornel Alecu, a urmat Sandu Rubint, după care Dragoș Floarea și apoi Alex Kovacs. Tot ce am realizat în ultimii 5 ani de baschet, orice medalie pusă la gât, orice victorie, orice reușită pe plan individual, se datorează în mare măsură lui Alex Kovacs”, așa începe tânărul Victor Bogdan, cel care a fost numit ”super eroul din Sibiu, România” la Campionatul European U18 de 3x3 de la Debrecen, Ungaria. Și ne continuă mărturisirea despre ce a însemnat această experiență pentru el…

 

”La Debrecen, grupa părea una dintre cele mai echilibrate. Grecia- o echipă fizică, cu jucători înalți, puternici, ne-a pus probleme mari în grupă. Am mai jucat cu ei, însă a fost mai greu de aceasta dată, decât în Franța la calificări. Ma bucur că am reușit să câștigăm în prelungiri.  Spania părea favorita grupei- o echipă foarte talentată. După ce am câștigat meciul și am terminat grupa pe primul loc, eram “obligați” să nu ne mulțumim doar cu sferturi de finală. Am practicat un joc mult prea bun în grupă, atât ca echipă, cât și individual, și aveam încredere unul în celalat că putem ajunge în careul de ași al Europei. A urmat meciul cu Rusia. Ei păreau favoriți, atât din punct de vedere fizic, cât și în tribune. După victoria cu Rusia am trăit ca echipa cele mai frumoase sentimente. Să joci semifinala de Campionat European e ceva cu care nu te întâlnești, poate, de două ori în viață.

Faptul că am fost introdus în echipa ideală și am reușit să fiu cel mai bun marcator la European se datorează întregii echipe și le mulțumesc pentru acest lucru. Poate din afara terenului nu se văd micile detalii care fac diferența în meci. Coșurile marcate din spatele semicerului au venit, de multe ori, după o recuperare și o pasă bună de la coechipier sau de la un blocaj așezat perfect. Jocul nostru a arătat foarte bine.

Mulți oameni au venit să ne felicite, să facem poze, să dăm autografe. Nu cred că poți să îți dorești ceva mai mult decât ca lumea să aprecieze munca pe care o depui. Cât despre sentimentele mele personale…...e cea mai mare realizare individuală, poate din întreaga carieră de baschet 3x3 și 5x5, la un loc.

După cum am spus, sentimente ca cele trăite la Debrecen, nu am trăit niciodată. Și poate nu o să mai trăiesc, la aceeași intensitate. Să pot să îmi reprezint țara și lumea să aprecieze modul în care fac asta, e ceva extraordinar și aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine.

Vreau să-i mulțumesc extrem de mult lui Mihai Văcărescu, cel care a avut încredere în mine, atât anul trecut, cât și anul acesta. Mihai e mai mult decât un antrenor pentru noi. Mult mai mult. Perioada de pregătire cu el nu a semănat cu alte pregătiri, în cadrul altor competiții. Îl simțeam mereu că vrea să ne ajute și ar face tot posibilul să realizeze ceva frumos la European, împreună cu noi. O mare parte din rezultat i se datorează lui. Bineînțeles toți jucătorii, atât de anul acesta, cât și de anul trecut, au o contribuție extrem de mare la acest rezultat. Toți am tras de noi, am progresat și, în cele din urmă, am reușit să facem România, sper eu, mândră de acest rezultat. Țin să îi enumăr pe toți coechipierii și să le mulțumesc prin această cale: Radu Petrescu, Pegkas Panaiotis, Nanu Robert, Alexandru Coconea, Miloș Cătălin, Birloveanu Ștefan, Blaj Voinescu George, Vasile Luca. De asemenea, vreau să îi mulțumesc lui Robert Bunea, kinetoterapeutul echipei, fără de care, dupa fiecare meci recuperarea noastră ar fi fost aproape imposibilă iar rezultatul final nu ar mai fi fost același.

Susținere neconditionată a părinților m-a ajutat să ajung aici, să pot să fiu fericit de reușita aceasta. Meci de meci, atât acasă, cât și în deplasare, la meciurile de 5x5, au fost acolo, în tribune, susținându-mă. Acum, la Debrecen, la European, au fost tot în tribună, la fel de bucuroși și satisfăcuți pentru munca pe care o depun atât eu, cât și echipa, pe teren. E un mare avantaj să ai părinții lângă tine atunci când joci. Din tribune, nimeni nu te poate face mai mult să vrei dai tot pe teren, doar părinții”, ne-a împărtășit Victor.

 

*****

Victor Bogdan a fost inclus în echipa ideală a FIBA 3×3 U18 Europe Cup 2018, de la Debrecen, Ungaria. El a fost și cel mai bun marcator al competiției, reușind să marcheze 45 de puncte în 5 meciuri disputate. Lotul României a încheiat competiția pe locul al IV-lea.

 

 


863116 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI