logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Un meci extrem de echilibrat la Târgu Mureș, dar victoria a rămas la gazde


BC CSU Sibiu a încheiat anul 2022 cu o înfrângere pe terenul lui CSM Târgu Mureș. În etapa cu numărul 12 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, echipa noastră a cedat cu scorul de 81-76, la capătul unui meci echilibrat și decis în final de reușitele de la distanță ale mureșenilor.

 

Tomas Rinkevicius a început partida cu Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Sebastian Ionescu, Roberts Blumbergs și Dallas Walton.

 

Mureșenii s-au instalat la conducere, după care Basti Ionescu cu o triplă, egala scorul la 6. Au urmat șase puncte pentru gazde, iar antrenorul nostru decidea să oprească jocul. Răspunsul băieților săi a fost excelent și au venit 8 puncte la rând pe tabelă în dreptul nostru. În ultimele două minute ale sfertului nu s-a mai marcat, pentru a se încheia cu scorul de 16-15 pentru CSM Târgu Mureș. La reluarea jocului, echilibrul s-a păstrat și s-au înregistrat câteva schimbări la conducere. Totuși, în  ultimele două minute ale primei reprize, „galben-albaștrii” nu au mai găsit drumul spre coș, decât de la linia de fault. Astfel, la cabine se intra cu scorul de 38-32 în favoarea echipei gazdă.

 

Repriza secundă a început excelent pentru echipa noastră, care a tăiat rapid cinci puncte din deficit. Run-ul bun nu a continuat și nu am putut prelua conducerea în acest sfert, în care am fost aproape în permanență la o posesie sau două în spatele adversarilor. Așa se încheiau și primele 30 de minute de joc, cu scorul de 56-51 pentru mureșeni. Lowrance și Martinic au marcat primele două coșuri în actul decisiv, dar Ionescu și Blumbergs au răspuns fiecare cu câte o triplă și jocul se reaprindea. Mai mult, Mouhamed Barro egala la 60, cu un three-point-play. S-a mers umăr la umăr apoi. Roberts Blumbergs ne-a dus în două rânduri în avantaj în ultimele trei minute de joc. De fiecare dată gazdele au răspuns cu coș de la distanță, o dată prin Boloni și o dată prin Lowrance. Tot cei doi aveau să decidă meciul, tot cu câte o triplă fiecare, chiar dacă între reușitele lor s-a intercalat și cea a lui Monyea Pratt. S-a încheiat 81-76.

 

Roberts Blumbergs a fost cel mai bun jucător din tabăra noastră cu 24 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Seabstian Ionescu a reușit 14 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Monyea Pratt a totalizat 10 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

 

Au mai marcat: Barro – 8 puncte (9 recuperări), Whelan – 5 puncte (12 pase decisive), Dallas Walton – 5 puncte (3 recuperări), Manchon – 5 puncte, Dragoste – 3 puncte (2 recuperări) și Calnicenco – 2 puncte.

 

„E foarte greu să joci în sala de la Mureș, au un public foarte frumos și îi susțin. Noi am dat tot ce am putut astăzi pe teren și trebuie să ne pregătim în continuare pentru următoarele meciuri.

Cred că pe final ne-a lipsit puțin experiența, deși acum avem o echipă mai matură. Trebuie să avem niște meciuri în piciore și să le gestionăm mai bine. Mai ales finalurile de joc, să putem să le câștigăm și în special pe cele din deplasare. Acasă suntem destul de confortabili, dar în deplasare este următorul pas pe care trebuie să-l facem” a spus Basti Ionescu la final de meci.

 

A fost o luptă pe cinste. Cred că nu am judecat bine câteva faze în ofensivă. Am luat decizii greșite. Prea multe turnovers și le-am oferit adversarilor șansa de a alerga. Sunt o echipă bună și au posibilitatea de a alerga, mai ales acasă cu sprijinul suporterilor. Desigur, în final au încris trei coșuri de la distanță, cu care au decis meciul.

Nu ne ajută acest rezultat. Am avut schimbări de lot și am avut puține antrenamente împreună. Trebuie să găsim o conexiune mai bună între jucători. Am avut 19 turnovers în acest meci și asta ne arată că suntem departe de a avea conexiuni bune între jucători” a declarat Tomas Rinkevicius, după încheierea jocului.

 

Pentru BC CSU Sibiu acesta a fost ultimul meci din 2022. Următorul meci este programat pe 4 ianuarie, contra lui U BT Cluj-Napoca, la Sala Transilvania.


246859 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI