logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Tomas Rinkevicius continuă alături de BC CSU Sibiu


BC CSU Sibiu a mers pe continuitate la nivelul băncii tehnice și a parafat o nouă înțelegere cu antrenorul Tomas Rinkevicius. Managementul BC CSU Sibiu și antrenorul lituanian au semnat noua înțelegerea pentru următoarele două sezoane.


De când a preluat banca tehnică a lui BC CSU Sibiu, Tomas Rinkevicius a avut un bilanț de 18 victorii și 15 înfrângeri. Cu el pe bancă, BC CSU Sibiu a câștigat două serii de playoff în meci decisiv pe teren advers și la final a încheiat stagiunea cu medaliile de bronz la gât.
În vârstă de 45 de ani, Tomas Rinkevicius a avut o carieră îndelungată de jucător, petrecută în mare parte în țara natală, dar a bifat experiențe și în Ucraina, Austria, Franța și Danemarca.


La nivel de antrenorat, Tomas se mai poate lăuda cu experiența de pe banca lui Neptunas Klaipeda din sezonul 2019/2020, când a condus echipa lituanian în Basketball Champions League. Totodată, Tomas Rinkevicius face parte din staff-ul tehnic al echipei naționale a Lituaniei. În vara lui 2022, el a participat cu naționala sa la EuroBasket 2022, alături de Kazys Maksvytis, antrenorul principal atât al Lituaniei, cât și al lui Zalgiris Kaunas. Balticii sunt calificați acum și la FIBA World Cup 2023.

 

"Ne bucurăm să continuăm  munca din sezonul recent încheiat, alături de antrenorul Tomas Rinkevicius. Ne-am dorit  mult să mergem pe continuitate și pe construncția echipei cu care vom aborda sezoanele următoare, bazându-ne pe cea din acest sezon, pornind de la staff-ul tehnic. Sperăm să abordam sezonul care urmează într-o notă excelentă și împreună să reușim performanțe cât mai bune, atât în competițiile interne, cât și în cele europene", a spus Laurențiu Buduleci, președintele secției de baschet a BC CSU Sibiu.

 

"Mă bucur să lucrez în continuare în organizația CSU Sibiu! Sezonul trecut am preluat echipa într-o perioadă dificilă, iar de la primul antrenament am simțit o mare plăcere să fac parte din ea. Am avut o viziune comună cu managememtul echipei, am reușit să creăm o chimie magică între jucătorii echipei și am simțit, de asemenea, un mare sprijin din partea jucătorilor. Cred că întreaga organizație a funcționat ca un tot, ceea ce a dus la rezultate grozave la sfârșitul sezonului! Având în vedere tot ce s-a întâmplat sezonul trecut, nu mi-a fost greu ca antrenor să iau decizia de a rămâne în echipă! Vreau să subliniez că suporterii CSU Sibiu creează o atmosferă unică la fiecare meci, așa că ma bucur ca și antrenor să fiu parte din această atmosferă!", a spus Tomas Rinkevicius.

 

Tomas Rinkevicius a ajuns la Sibiu în 2021, când a devenit antrenorul coordonator al academiei de juniori din cadrul clubului nostru. În același timp a pregătit echipa satelit din Liga I, cu care a obținut rezultate notabile, cu un lot alcătuit doar din tineri formați la clubul nostru.


154955 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI