logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

Suntem în fața returului cu Caledonia Gladiators


A doua deplasare din FIBA Europe Cup ne duce la Glasgow pentru jocul cu Caledonia Gladiators. Partida din etapa a 4-a a Grupei B este programată miercuri, 8 noiembrie, de la ora 21:00, ora României.

 

Echipa noastră se deplasează în Marea Britanie, după un eșec suferit în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. „Galben-albaștri” au fost învinși la Târgu Mureș de CSM din localitate, cu scorul de 80-66. A fost un meci echilibrat pe durata primelor trei sferturi, după care un parțial de 15-0 al gazdelor în start de sfert patru a decis soarta partidei. Înainte de acest joc intern, echipa noastră a fost învinsă clar acasă de campioana din FIBA Europe Cup, Anwil Wloclawek.

 

Nici adversarii noștri nu traversează o perioadă foarte bună. În weekend, Caledonia a pierdut în întrecerea internă pe terenul lui Bristol Flyers, scor 94-77. Pe terenul lui Bilbao, la mijlocul săptămânii trecut, gladiatorii din Glasgow au suferit o corecție și mai drastică, 106-58.

 

Scoțienii au de partea lor avantajul moral, după ce au câștigat primul meci de la Sibiu. Caledonia Gladiators s-a impus atunci cu scorul de 80-68. A fost o partidă care a consemnat o revenire importantă a elevilor lui Tomas Rinkevicius, dar cele 44 de puncte marcate de Whelan și Jovicic, plus procentajul de 42% de la distanță, au făcut ca victoria să rămână în dreptul britanicilor.

 

Caledonia Gladiators are bilanț pozitiv în Grupa B din FIBA Europe Cup, 2 victorii și o înfrângere și se află în lupta pentru calificare. BC CSU Sibiu se află în căutarea primului succes.

 

„Acest meci se anunță unul foarte greu. Avem în față o deplasare lungă. Jucăm contra unei echipe care ne-a învins acasă, așa că sper că vom încerca să ne luăm revanșa. Vrem să ne îmbunătățim jocul și să nu mai facem aceleași greșeli pe care le-am făcut în trecut. Sper să fim fizici de la început și să încercăm să câștigăm” a declarat Nandor Kuti înainte de meci.

 

„Întâlnim o echipă bună, care și-a demonstrat nivelul în primul meci contra noastră. Au avut o agresivitate desfensivă foarte bună impotriva noastră. În unele momente noi ne-am chinuit. Ne pregătim cum putem. În primul rând ne gândim cu ne putem recupera. În continuare nu ne putem baza pe Kyle. În același timp, Barro nu ne poate ajuta la acest meci. Va fi dificil cu acest lot, dar ne pregătim și vom încerca să oferim o luptă pe cinste adversarilor” a spus antrenorul principal Tomas Rinkevicius.

 

Meciul dintre Caledonia Gladiators și BC CSU Sibiu se vede doar pe YouTube.


80106 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI