logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 7:00 PM

FRB TV

Starturile de repriză nu ne-au permis să ne apropiem de victorie la Pitești


BC CSU Sibiu a suferit o înfrângere în etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-un joc pe terenul lui FC Argeș Pitești, disputat luni, 9 ianuarie, și care s-a încheiat cu scorul de 83-69 pentru formația gazdă.

 

Startul de meci a fost unul favorabil gazdelor, care au reușit un run de 10-0, completat de tripla lui Măciucă. Dallas Walton a oprit „sângerarea” și a pun primele două puncte pe tabelă. Ecartul gazdelor a rămas unul format din două cifre în mare din actul inaugural, care era închis de Zekovic cu o triplă pentru  scorul de 28-13. Sfertul secund a arătat o nouă față a echipei noastre, care a reușit să strângă scorul. Aproape de pauză, Aurelian Gavriloaia a reușit cinci puncte la rând și doar patru lungimi mai despărțeau cele două formații. S-au marcat destul de multe puncte apoi în ultimele două minute ale reprizei, ultimul cuvând avându-l Gaston Whelan, iar după cele două puncte ale sale, la cabine se intra cu scorul de 42-36.

 

Reluarea jocului a fost practic o repetiție a startului de meci, iar cu 9 puncte la rând, piteștenii preluau din nou controlul. Gavriloaia a venit cu răspunsul și cu un coș de 3 puncte. „Galben-albaștrii” nu au reușit să reducă deficitul sub zece puncte, deși au avut două ocazii la mijlocul sfertului trei. Gazdele au mai accelerat o dată și diferența a crescut la un maxim de 20 de puncte. Totuși, după 30 de minute de joc, scorul era 66-49. Băieții lui Tomas Rinkevicius nu au cedat lupta, dar nu au mai găsit resursele necesare pentru a mai reveni o dată în cărți. S-a terminat 83-69, după 40 de minute în Sala Sporturilor Trivale.

 

Gaston Whelan a fost cel mai bun jucător al echipei noastre cu 20 de puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări. Monyea Pratt și-a trecut în cont 11 puncte și 7 recuperări.

 

Au mai marcat: Gavriloaia – 9 puncte, Blumbergs – 9, Barro – 7 (11 recuperări), Manchon – 7 puncte, Walton – 6 puncte.

 

„Am început foarte slab ultimele meciuri, nu doar pe acesta. Am început prea modest, le-am permis să meargă prea mult în față. Apoi pentru tot restul meciului am încercat să-i ajungem din urmă. Cred că dacă vom reuși să reparăm starturile de meci, vom fi bine.

Cred că trebuia să fim mai agresivi, să jucăm mai fizic, să ne ridicăm la nivelul lor de energie și așa puteam concura cu toate aceste echipe” a declarat Roberts Blumbergs la final de meci.

 

„În starturile de repriză am pierdut nivelul contactelor și ei au pus în practică o defensivă foarte agresivă. În unele situații am avut prea multe turnovers, iar ei au alergat și au înscris coșuri ușoare. Au marcat 27 de puncte din turnovers, iar acesta a fost motivul principal pentru acest rezultat. Am revenit în sfertul secund, am fost aproape dar a venit sfertul trei, în care am comis din nou multe turnovers, am luat din nou multe decizii greșite și ei și-au creat un avantaj prea mare. Astfel am pierdut șansa de a câștiga acest meci.

Mă îngrijorează jocul nostru ofensiv. Facem prea multe turnovers și chiar și procentajele noastre la aruncări sunt prea scăzute. Pentru a câștiga un meci împotriva unei echipe bune, precum este Pitești, trebuie să ai procentaje mai bune” a spus Tomas Rinkevicius la finalul meciului de la Pitești.

 

Pentru BC CSU Sibiu, următorul meci din Liga Națională de Baschet Masculin este programat vineri, 13 ianuarie, la Sala Transilvania, contra lui SCM U Craiova.


226524 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI