logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

Start în Top 10 pe teren propriu în fața lui CSO Voluntari


Liga Națională de Masculin Getica 95 – sezonul 2023/2024 a ajuns în faza a doua. Echipa noastră și-a asigurat în urmă cu trei etape prezența în Top 10 și va debuta în noua faza pe teren propriu. Adversar îi va fi CSO Voluntari, într-o partidă programată sâmbătă, 27 ianuarie, cu începere de la ora 19:00 la Sala Transilvania.

 

BC CSU Sibiu a terminat pe poziția a patra în Conferința B, în timp ce CSO Voluntari a fost pe doi în cealaltă conferință. Chiar și așa, cele două echipe pornesc de la același bilanț în Top 10, 4 victorii și 4 înfrângeri, rezultate obținute doar în fața echipelor care au ajuns în această fază a competiției.

 

Echipa noastră s-a confruntat cu multe probleme de sănătate la ultima întâlnire cu CSM Focșani. Aurelian Gavriloaia și Jay Threatt nu au putut fi utilizați încă de la start. Pe parcurs a venit și accidentarea lui Marc Loving, cel care s-a lovit la aceeași gleznă, care l-a ținut departe de parchet și la precedentele două partide. În acest condiții, „galben-albaștri” s-au văzut învinși de formația din Vrancea cu scorul de 71-78.

 

CSO Voluntari vine la Sibiu după ce în ultimele două partide de campionat au marcat minim 100 de puncte și a înregistrat victorii cu CSM Târgu Jiu și CSM Galați. Între acest jocuri ilfovenii au înregistrat un succes și în European North Basketball League, 92-78, pe terenul letonilor de la Valmiera.

 

Confruntarea de sâmbătă dintre BC CSU Sibiu și CSO Voluntari va fi prima oficială din acest sezon. În stagiunea precedentă cele două echipe s-au întâlnit de asemenea în Top 10, acolo unde și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu. Au urmat alte cinci dueluri în prima rundă de playoff. BC CSU Sibiu avea să câștige seria cu 3-2, după o victorie memorabilă în decisiv, consemnată după o revenire de la minus 17.

 

Acum lucrurile stau complet diferit la nivelul loturilor de jucători, chiar dacă antrenorii au rămas aceiași. Din rotația noastră de bază se mai regăsesc doar Mirel Dragoste, Rareș Uță, Aurelian Gavriloaia și Mo Pratt, în timp ce la ilfoveni doar Lucas Tohătan și David Vida au rămas pe poziții.

 

Partida de sâmbătă va fi arbitrată de o brigadă formată din Alin Faur, Șerban Rașoga și Sorin Drugău.

 

Acest meci se vede doar pe FRB TV, un motiv în plus pentru suporterii noștri să vină în număr cât mai mare la sală. Biletele sunt disponibile AICI.


43269 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI