logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-24 7:15 PM

DigiSport, PrimaSport, FRB TV

Sezonul 2021/2022 s-a încheiat într-o atmosferă fantastică la Sala Transilvania


BC CSU Sibiu a încheiat sezonul 2021/2022 cu o partidă plină de suspans la Sala Transilvania. Trupa antrenată de Miguel Angel Hoyo a cedat la mare luptă meciul 2 al primei runde de playoff în fața lui U BT Cluj-Napoca, scor 81-86. Jocul de vineri, 6 mai, s-a desfășurat într-o mare galbenă, care a creat o atmsoferă fantastică.

 

La ca în primul meci, jocul a arătat ca o adevărată bătălie de playoff. Primul sfert l-a aparținut clujenilor, care după un start echilibrat, au reușit să se desprindă la mai mult de două posesii. Ecartul maixm în primul act a fost de 7 puncte, dar răspusnul a venit la fix iar Blake cu două libere a făcut ca diferența să fie de doar două puncte. Elijah Stewart avea să închidă primele 10 minute de joc cu o triplă, pentru scorul de 23-18. Relaurea jocului i-a găsit pe „galben-albaștri” cu un tempo ridicat pe parchet și doar  de 4 minute au avut nevoie să treacă în față, grație unui coș de la distanță al lui Javion Blake. S-a mers umăr la umăr, până la reușitele lui McGrew și Dragoste, care ne-au dus pentru prima dată la două posesii în față. Așa avea să se intre și la pauză, după ce Mo Pratt a închis repriza cu două libere, 40-36.

 

Primele 5 minute ale sfertului trei au arătat că cele două echipe sunt foarte greu de separat pe tabelă. A urmat apoi un parțial de 12-0, cu Mo Pratt în prim plan și pentru prima dată formațiile erau despărțite de mai mult de 10 puncte, 64-52. În final de sfert, Kuti și Watson au reușit să-și apropie echipa pe tabelă și se pleca de la 66-60 în actul decisiv. Clujenii și-a continuat seria bună și după reluarea jocului, reușind să egaleze, după nici două minute scurse de pe ceas. Blake a împărțit liberele cu care a oprit run-ul adversarilor. Patrick Richard a făcut diferența în final de meci, cu două coșuri de 3 puncte, cu primul și-a dus echipa în avantaj, iar apoi a făcut ca scorul să ajungă la 82-76. Băieții noștri nu au cedat nicio clipă. Mirel Dragoste a marcat o triplă cu puține secunde rămase din meci. Intercepția nu a venit pentru a mai avea o șansă de a trimite meciul în overtime, iar Bircevic a închis jocul de la linia de fault, pentru scorul de 86-81.

 

Monyea Pratt a făcut un meci mare în fața clujenilor, încheiat cu 19 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări și 26 la eficiență. Tanner McGrew și-a trecut în cont 15 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Javion Blake a venit de pe bancă cu 14 puncte, 3 pase decisive și o recuperare. Rareș Uță a contribuit cu 11 puncte și 4 recuperări.

 

Au mai marcat: Tohătan – 9 puncte (3a+2r), Schaftennar – 5 puncte (6r+2a), Dragoste – 5 puncte, Rotaru – 2 puncte (1r) și James Padgett – 1 puncte (2r+1a).

 

Finalul jocului a adus momente superbe în Sala Transilvania. Jucătorii au urcat în tribune și au cântat la unison cu fanii pentru minute bune, astfel încununându-se atmosfera fantastică care s-a derulat pe întreaga durată a confruntării.

Monyea Pratt:

„La fel ca în primul meci, am avut căderi în defensivă pe final. Cum am spus, echipa Clujului este una experimentată, au jucat cu șapte străini și au avut mai multă experiență. Căderile în momentele cheie ne-au făcut să pierdem. E al treilea an pentru mine aici și mi-a plăcut. Tot timpul îmi place când sunt atât de mulți fani alături de noi.”

 

Miguel Angel Hoyo:

„Felicitări înainte de toate Clujului pentru victorie, au jucat excelent mai ales după ce ne-am dus la 12 puncte în față. Au marcat două-trei coșuri deloc ușoare și au revenit. E greu să joci împotriva lor timp de 40 de minute la un nivel înalt, dar nu am ce să le reproșez jucătorilor. Sunt mândru de felul în care au luptat și cum am încercat să câștigăm.”

Nu cred că a fost vorba de energie. Poate a contat o aruncare necontestată ratată sau o recuperare. Sunt mai multe lucruri care pot conta la final. Ne-am luptat, am încercat să găsim diferite metode pentru a-i pedepsi, ei au găsit mai multe metode să ne pedepsească și cred că a fost un meci frumos, cu două echipe concentrate și care știau ce au de făcut. În cele din urmă, în meciurile strânse lucrurile mici fac diferența. În ultimul sfert cred că am pierdut 5 posesii, iar în celelalte 30 de minute am avut 6 posesii pierdute. Mulțumesc tuturor fanilor pentru că ne-au susținut așa cum i-am rugat și le mulțumesc că au venit alături de noi.

E un sport până la urmă și o echipă trebuie să piardă. Nu e frustrant, dar nu pot să fiu fericit acum deoarece am pierdut. Când lupți și încerci să dai tot ce ai mai bun, nu am de ce să fiu frustrat. Nu pot să cer mai mult de atât din partea jucătorilor.”

 


331246 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI