logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Seria victoriilor se oprește la debutul în FIBA Europe Cup


 

Echipa noastră nu a continuat seria victoriilor și la debutul în FIBA Europe Cup și a cedat meciul disputat miercuri seara, 18 octombrie, pe teren propriu în fața britanicilor de la Caledonia Gladiators. După două reprize diametral opuse oferite de „galben-albaștri”, oaspeții au reușit să se impună cu scorul de 68-80.

 

Startul de meci a fost unul promițător și Kyle Adnam reușea o pătrundere spectaculoasă, după un fentă de pasă și o finalizare prin floater. Primul sfert a continuat timid pentru ambele formații, care parcă resimțeau debutul în competiția europeană. Jocul a rămas echilibrat în acest condiții și primul sfert se încheia cu scorul de 14-15 pentru vizitatori. Sfertul secund a fost dominat de „gladiatorii” din Glasgow, în timp ce ofensiva grupării noastre a fost ca inexistentă. Oaspeții noștri și-au continuat desprindea și la cabine intrau cu 18 puncte avantaj, scor 23-41.

 

Repriza secundă a început cu coșuri de la distanță marcate de Mirel Dragoste și Mo Pratt. Adversarii au găsit însă răspuns și s-au dus la 22 de puncte pe tabelă, ecartul maxim din meci. Elevii lui Tomas Rinkevicius nu au cedat lupta și cu o prestație entuziasmantă au tăiat din deficit. Kyle Adnam închidea actul cu o triplă și doar două posesii mai distanțau cele două echipe, 49-55. Yordan Minchev a aprins și mai tare tribunele în debut de act decisiv. Din păcate răspunsul a venit instant de la adversari, care nu au cedat presiunii venite atât de pe teren, dar și din tribune. În ciuda eforturilor depuse pe final de băieții noștri, soarta meciului nu a mai putut fi schimbată.

 

Monyea Pratt și Kyle Adnam au fost cei mai buni marcatori ai echipei noastre, fiecare cu câte 14 puncte. Yordan Minchev a încheiat în double-double, 11 puncte și 11 recuperări, în timp ce Pavlin Ivanov a reușit 10 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

 

Au mai marcat: Barro – 9 puncte, Dragoste – 8 puncte și Uță – 2 puncte.

 

„În prima repriză nu am avut acel nivel de contact, jocul fizic de care aveam nevoie. Au fost unele aspecte pozitive în a doua jumătate, desigur. Dar trebuie să joci în toate cele patru sferturi, mai ales în aceste jocuri europene. Fanii au fost uimitori, ca de obicei. Deci, trebuie menționați. Întotdeauna e incredibil să joci în fața fanilor noștri. Ar fi fost frumos să obținem victoria pentru ei” a spus Kyle Adnam la încheierea jocului.

 

„Am avut două părți diferte de joc. În prima repriză, nivelul de contact a fost prea scăzut. Adversarul nostru a arătat un nivel bun de contact, așa că în acele situații ne-au determinat să faccem un pas în spate. Au folosit bine acele situații, noi ne-am oprit în blocajele lor și marcatorii lor principali au avut aruncări deschise, pe care le-au și marcat. În sfertul trei am dat dovadă de o atitudine total diferită. Tot ceea ce putem spune este că trebuie să jucăm în toate sferturile la fel și să fi pregătiți pentru un nivel al contactelor ridicat” a spus Tomas Rinkevicius.

 

BC CSU Sibiu revine în Liga Națională de Baschet Masculin cu un meci pe terenul lui FC Argeș Pitești, după care se deplasează la Bilbao, pentru un nou joc în FIBA Europe Cup.

 
 

97052 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI