logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-18 7:45 PM

Digi Sport, Prima Sport, FRB TV

Seria victoriilor în LNBM pentru BC CSU Sibiu se oprește la Ploiești


Seria victoriilor în Liga Națională de Baschet Masculin pentru BC CSU Sibiu se oprește la trei. Gruparea antrenată de Miguel Angel Hoyo a cedat în ultima etapă a turului cu scorul de 89-81 pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești, într-o partidă disputată în această seară de 16 ianuarie.

Justas Tamulis a fost primul marcator al meciului, după care pentru gazde, Hammond și Chițu au dus scorul la 7-2. Mo Pratt după o intercepție a oprit run-ul gazdelor. A urmat un run în oglindă pentru sibieni, care reveneau la conducere până la jumătatea actului inaugural. Jocul și-a pierdut cursivitatea și au urmat posesii pierdute de fiecare parte. Petrolul și-a revenit prima și două triple ale lui Chițu au făcut ca scorul să devină 20-13 pentru gazde. Miguel angel Hoyo a solicitat timp de odihnă, dar la reluare jocul a curs tot în favoarea gazdelor, care s-au dus la plus 15. Javion Blake a oprit perioadă neagră a sibienilor și stabilea scorul primului sfert, 28-15 pentru gazde. „Galben-albaștrii” sibienii au deschis excelent sfertul secund, cu 6 puncte marcate la rând. Ploieștenii au găsit răspuns și s-au dus din nou la un avantaj format din două cifre. Două triple ale lui Blake i-au adus pe sibieni la doar două posesii în urmă. Elevii lui Miguel Angel Hoyo nu au profitat la maxim de un antisportiv iar petroliștii au mai pus 5 puncte pe tabelă și au dus scorul la 44-32.  Diferența avea să se păstreze până la pauză, chiar dacă Pratt și Tamulis au reușit primele lor coșuri de la distanță. Petrolul a fost însă „on-fire” din acțiune, unde a terminat cu un procentaj de 70% (21/30) și astfel era în față pe tabelă, 50-38.

Repriza secundă a început mai bine tot pentru gazde iar diferența pe tabelă a crescut la 16 puncte. Justas Tamulis a marcat o triplă prin care reducea din deficit dar Jordan replica rapid cu un procedeu asemănător. Ploieștenii au ajuns rapid la 11 coșuri de 3 puncte marcate din 17 aruncări și duceau astfel scorul la 67-48. Au venit apoi patru puncte la rând de la Padgett și Tohătan. Parțialul a ajuns la 7-0, după o triplă a lui McGrew. Hammond a oprit seria bună a sibienilor, cu un three-point-play. Pe final de sfert, „galben-albaștrii” sibieni au dat senzația că se pot apropia pe tabelă dar cu după 2 turnovers, petroliștii au profitat și au dus scorul la 76-62, la finalul primelor 30 de minute de joc. Actul decisiv a fost deschis de tripla lui Tamulis. Replica gazdelor nu s-a lăsat așteptată care au fost singurii care au mai marcat în următoarele 3 minute și au dus scorul la  82-65. Javion Blake a găsit plasa pentru echipa noastră, după perioada de secetă. Elevii lui Miguel Angel Hoyo nu au cedat și au venit la minus 11, când mai erau puțin peste 4 minute de joc. McGrew cu un three-point-play, reducea ecartul de pe tabelă la o singură cifră, după mult timp. Revenirea nu mai părea imposibilă după ce mai rămâneau doar 5 puncte, de recuperat, 83-78, cu 2 minute rămase din meci. BC CSU Sibiu a ratat două șanse de a se apropia la o singură posesie. Totuși tripla lui Blake a păstrat speranțele pentru ultimele secunde, dar Milin bine găsit a marcat un slam dunk iar Calotă a securizat victoria pentru Petrolul la final, scor 89-81.

Mo Pratt a fost cel mai eficient sibian în meciul de la Ploiești cu un indice al eficienței de 24 de unități, după ce a înregistrat un double-double, 12 puncte și 11 recuperări, plus 6 pase decisive. Tanner McGrew a terminat cu 18 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Justas Tamulis și Javion Blake au încheiat fiecare cu câte 16 puncte înscrise. Pentru BC CSU Sibiu au mai marcat: Lucas Tohătan – 9 puncte, James Padgett – 8 puncte și Rareș Uță – 2.


396050 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI