logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Revenim acasă pentru a opri seria înfrângerilor


 

Echipa noastră joacă din nou în Sala Transilvania în etapa a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95 – ediția 2023/2024. BC CSU Sibiu primește vizita lui CSM Constanța, într-o partidă programată duminică, 29 octombrie, de la ora 19:00.

 

Debutul în FIBA Europe a adus câteva dificultăți pentru echipa noastră, care a cedat în ambele jocuri din competiția europeană. În plus, între jocurile cu Caledonia Gladiators și Bilbao Basket, a venit și prima înfrângere pe plan intern, la Pitești. În toată această perioadă, ofensiva trupei antrenate de Tomas Rinkevicius nu a fost la parametri optimi și de aici rezultatele nu au fost cele dorite.

 

BC CSU Sibiu și CSM Constanța nu se află la prima întâlnire din acest sezon. Cele două formații s-au duelat chiar în primul joc oficial, cel din Cupa României, care a fost câștigat de „galben-albaștri” cu scorul de 84-80. A fost un meci în care am avut șase jucători în double-digits: Pratt – 17 puncte, Uță – 12, Dragoste – 12, Adnam – 11, Ivanov – 11 și Gavriloaia – 10.

 

CSM Constanța vine la Sibiu, după ce a pierdut ultimele două jocuri de campionat. Primul pe terenul celor de la CS Vâlcea 1924, scor 72-81, iar pe ce de al 2-lea, pe terenu propriu cu CSM CSU Oradea, scor 75-81.

 

Așadar înaintea duelului direct, BC CSU Sibiu are un bilanț de 3 victorii și o înfrângere în LNBM, în timp CSM Constanța are 3/2.

 

Partida de duminică va fi arbitrată de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Alexandru Ivan și Lorand Bukurești.

 

Această încleștare a fost prefațată de Aurelian Gavriloaia și Tomas Rinkevicius:

 

Un meci, cu o echipă bună, jucători experimentați, atât pe partea de români cât și de străini. Va trebui să fim concentrați timp de 40 de minute. Să avem un nivel ridicat de energie. Sper să putem să facem acest lucru, având în vedere câte meciuri am avut în ultima perioadă. Sunt singur însă, că împreună cu colegii mei vom da totul pe teren pentru a obține victoria” a spus Gavriloaia în avanpremiera partidei.

 

Avem o echipă bună în față. Constanța și în acest an are un lot foarte bun, cu jucători străini foarte talentați. În același timp, Torok este un jucător important, care poate deschide spații, care poate marca de la distanță. Ne pregătim pentru acest meci, cum putem. Vom avea doar două antrenamente înaintea acestui joc. Ne bucurăm că vom juca din nou acasă, în fața suporterilor noștri. Dorim să-i invităm pe suporterii noștri în număr cât mai mare la meci. Să ne ajute pe parcursul meciului, cu energia pe care ne-o insuflă. În primul rând avem nevoie de un joc fizic bun în fața acestei echipe, pentru că le place să joace cu un nivel ridicat al contactelor. Cred că acesta va fi unul dintre lucrurile noastre principale, cum le vom răspunde la nivel fizic. Vom încerca să arătăm cel mai bun baschet pe care îl avem” a declarat Tomas Rinkevicius.

 

Bilete la meciul cu CSM Constanța sunt disponibile AICI.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.


90990 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI