logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS Corona Brașov

Sala Transilvania - 2024-09-20 7:00 PM

FRB TV, Digi Sport, Prima Sport.

Restanța cu CSM CSU Oradea se joacă marți, 19 aprilie, la Sala Transilvania


BC CSU Sibiu dispută marți, 19 aprilie, penultimul meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2021/2022. Adversarul de la Sala Transilvania este CSM CSU Oradea, într-o partidă restantă din etapa cu numărul 19 a actualei stagiuni. Startul meciului este programat la ora 17:00 și va putea fi urmărit în direct la Digi Sport și Look Sport.

 

Confruntarea dintre fostele finaliste din 2019 este una cu importanță ridicată pentru clasamentul final. „Galben-albaștrii” luptă să-și păstreze poziția a 7-a la finalul sezonului regulat în timp ce bihorenii caută să-și consolideze poziția a 3-a în clasament și chiar să atace locul secund în ultima etapă.

 

Trupa antrenată de Miguel Angel Hoyo are 4 victorii în ultimele 5 jocuri. Ultimul succes a venit la Focșani, acolo unde Tohătan și compania au făcut o repriză secundă bună și au reușit să-și adjudece victoria, 73-65. Ultimul joc în Sala Transilvania a adus o înfrângere pentru BC CSU Sibiu în fața lui BCM U Pitești, 78-73, la capătul unei partide controlate mai bine de trei sferturi de băieții noștri, cărora le-a lipsit puțin pentru a tranșa meciul în final.

 

Vicecampioana României vine la Sibiu după 5 victorii în luna aprilie. Orădenii au obținut două succese în fața celor de la SCM Timișoara în trei zile, 67-62, respectiv 78-72. Ultima înfrângere pentru trupa condusă de Cristian Achim datează din 29 martie, când CSM CSU Oradea se înclina pe terenul celor de la Petrolul Ploiești cu scorul de 70-63.

 

Meciul tur dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu a avut loc pe 16 octombrie 2021, iar gazdele de atunci se impuneau destul de clar, scor 81-66. Rareș Uță era în acel meci cel mai bun jucător al echipei noastre cu 17 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive.

 

Partida de marți îi va pune față în față pentru prima dată pe Miguel Angel Hoyo și Cristian Achim. Echipele conduse de cei doi se pot mândri cu un număr mic de mingi pierdute pe meci, fiecare cu mai de 13 turnovers pe partidă. La nivel statistic, echipa noastră stă mai bine față de adversarul de marți la numărul de puncte marcate pe meci și procentajul aruncărilor libere.

 

Olaf Schaftenaar nu va putea evolua în acest joc. El a fost transferat de echipa noastră după data inițiala în care era programat meciul cu CSM CSU Oradea. În aceeași situație se află și Strahinja Jovanovic, noul fundaș al bihorenilor.

 

Rareș Uță și  Miguel Angel Hoyo au prefațat partida cu CSM CSU Oradea:

 

„Venim după un meci cu Focșani, în care ne-am îndeplinit primul obiectiv pentru acest final de sezon, accederea în playoff. Acum ne luptăm pentru un loc cât mai sus în clasament, pentru locul 7, care din fericire este în mâinile noastre, dacă câștigăm aceste două meciuri. Ne așteaptă un meci foarte greu. Nu am prea avut timp să ne antrenăm. Ei au avut niște probleme, dar acum se vede că sunt într-o creștere de formă. Însă, aici la noi acasă, dacă vine cât mai multă lume și ne ajută fanii noștri, sunt sigur că vom putea învinge și să ne îndeplim al doilea obiectiv” a spus pivotul echipei noastre.

„Întâlnim o echipă dintre primele 3 ale campionatului. Este o echipă bună, dar noi dacă facem lucrurile bine în acest final de sezon regulat, vrem să fim pregătiți pentru playoff, să pregătim lucrurile și să performăm, pentru a le arăta tuturor că le va fi dificil să ne învingă pe propriul teren.

Au un lot numeros. Fundași excelenți, shooteri, oameni mari. O rotație numeroasă, cu 9-10 jucători buni. Trebuie să fim atenți la multe aspecte în ofensiva lor, desigur să fim solizi în apărare, să protejăm inelul și să facem bine blocajul defensiv. Apoi putem alerga, să impunem ritmul și așa vom avea șansa să-i învingem” a declarat tehnicianul iberic.

 

Partida dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea va fi arbitrată de o brigadă formată din Alin Faur, Bogdan Podar și Laurențiu Grigoraș.

 

Biletele pentru acest joc sunt disponibile AICI.


437682 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 0/0 0
2 CSM CSU Oradea 0/0 0
3 CSO Voluntari 0/0 0
4 CSM Constanța 0/0 0
4 BCMU FC Arges Pitesti 0/0 0
6 CS Rapid Bucuresti 0/0 0
7 CS Dinamo Bucuresti 0/0 0
8 BC CSU SIBIU 0/0 0
9 CSM Tg.Mureș 0/0 0
10 Corona Brașov 0/0 0
11 SCMU Craiova 0/0 0
12 CS Municipal Galati 0/0 0
13 CS SCM Timisoara 0/0 0
14 CS Valcea 1924 0/0 0
15 CSA Steaua Bucuresti 0/0 0
16 CS Municipal Ploiesti 0/0 0

PARTENERI