logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Prima victorie în deplasare pentru BC CSU Sibiu în actuala ediție a Ligii Naționale!


BC CSU Sibiu a început anul calendaristic 2022 cu o victorie pe terenul celor de la FC Argeș Pitești. Elevii lui Miguel Angel Hoyo s-au impus cu scorul de 86-77, la capătul unui meci pe care l-au controlat aproape în totalitate și în care au gestionat bine avantajul maxim de 18 puncte avut pe tabelă în repriza secundă.

 

Partida din Trivale a debutat cu câte o posesie pierdută de fiecare parte, după care Rareș Uță a fost primul care a băgat mingea în ațe. Tamulis și McGrew cu două triple la rând i-au desprins pe tabelă pe „galben-albaștrii”, scor 8-2. Diferența de două posesii s-a păstrat până la jumătatea actului inaugral. Gazdele au trecut în avantaj, pentru prima dată în meci, după parțial de 6-0 iar scorul devenea 15-14. Echilibrul s-a păstrat până în finalul primului sfert. Reușita din ultimele secunde a lui Mirel Dragoste oferea echipei noastre un avantaj de 3 puncte la capătul primelor 10 minute de joc, scor 25-22.  La reluarea jocului piteștenii au marcat primele 5 puncte dar parțialul lor a fost oprit din față de James Padgett, care a marcat simplu după o recuperare ofensivă. Tot pivotul american cu un tip dunk și apoi Tohătan de la distanță au dus scorul la 32-27, moment în care Tudor Costescu solicita primul timp de odihnă al partidei. Am rămas la conducere iar un run de 8-0, cu câte 3 puncte de la Blake și Tamulis, a făcut ca ecartul să crească la 11 lungimi. A urmat un nou time-out pentru gazde, care au răspuns bine și au înscris apoi 6 puncte la rând. Replica a venit de la Uță și Tamulis, care erau ajungeau în double-digits. Jevtovic a fost ultimul marcator al reprizei, care se încheia cu scorul de 47-40 în favaorea lui BC CSU Sibiu.

Startul reprizei secunde a avut un ritm alert și scorul ajungea rapid la 53-45, cu Uță și în continuare „on-fire”. La jumătatea sfertul trei diferența în favoarea echipei noastre ajungea la un maxim de 13 puncte. Am rămas în controlul partidei iar Mirel Dragoste cu o triplă ducea scorul la 65-49. În ultimele două minute din acest act s-a marcat puțin iar James Padgett închidea primele 30 minute de joc cu un coș din apropiere iar tabela Sălii Sporturilor din Trivale indica scorul de 67-54. Actul decisiv a început bine pentru băieții lui Miguel Angel Hoyo, care mai puneau 2 puncte în plus față de adversari pe tabelă, după 3 minute scurse.  Încercările de revenirea ale piteștenilor au fost bine contracarate printr-un joc bun pe tranziția ofensivă și lupta la recuperare. Totuși Jevtovic marca 5 puncte la rând pentru piteșteni și scorul devenea 78-67, când mai erau doar 3 minute din meci. A fost momentul în care antrenorul echipei noastre întrerupea pentru prima dată jocul cu un time-out. Ecartul „galben-albaștrilor” a rămas în jurul celor 10 lungimi în final iar victoria nu echipei noastre nu a fost pusă în pericol. Scor final la Pitești, 86-77 pentru BC CSU Sibiu.

CSU a avut mai mereu inițiativa, excepție făcând două perioade scurte în care piteștenii au preluat conducerea, respectiv cele cinci situații de egalitate înregistrate pe parcursul primului sfert. Circulația mingii în faza de atac a fost adesea impresionantă, fiind numeroase situațiile în care omul care a finalizat s-a aflat singur sub panou, rezultat al combinațiile de excepție consemnate în multe momente de joc.

Agresivitatea cu care sportivii noștri au atacat coșul a dat roade, atât prin prisma numărului mare de prezențe la linia de pedeapsă, cât și prin cea a beneficiilor rezultate de pe urma apariției  în spațiul de trei secunde. Raportul recuperărilor a fost de 50-35 (17-12 la cele ofensive, cei doi pivoți ai echipei având 12 recuperări la panoul advers) și cel al vizitelor la linia de pedeapsă (25-9), fiind net favorabile învingătorilor.

Cu toate că a fost o seară mai puțin reușită la semicerc (5/20 la aruncările de trei puncte), BC CSU Sibiu a controlat situația pe tabela de marcaj, reușind să se desprindă la un maxim de 18 puncte, scor 78-60, în minutul 34.

Acesta a fost primul meci disputat după regulile din Liga Națională de  BC CSU Sibiu cu cinci jucători străini în acest sezon competițional. Rotația de bază a cuprins nouă jucători, însă și de această dată au fost trei jucători cu peste 30 minute de joc. 

Rareș Uță a totalizat 18 puncte, 7 recuperări (5 ofensive) și un capac la primul meci disputat în sala din Pitești după plecarea de la această echipă. El a avut un indice de 22 la eficiență. Alți trei jucători au avut cel puțin 17 la acest capitol statistic. Este vorba despre Tanner McGrew, care a bifat 15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Lucas Tohătan, cu 14 puncte, 7 pase decisive, 2 intercepții, respectiv James Padgett, autor al unui double-double - 12 puncte, 12 recuperări (7 ofensive). În plus, Justas Tamulis a adăugat 14 puncte, 5 pase decisive. Au mai marcat: Mirel Dragoste 7 puncte, Javion Blake 3, Mo Pratt  2 și Anton Rotaru  1.

Declarațiile antrenorului Miguel Angel Hoyo și James Padgett la finalul meciului de la Pitești:

„Cred că am jucat inteligent de la început, foarte concentrați și am înțeles ce ne dorim să jucăm. Am jucat cu încredere, nu ne-a interesat prea mult cine a aruncat și cine era liber. Am încercat să găsim cele mai bune soluții pentru echipă. În prima repriză am avut câteva probleme pe ball screen defense, dar am ajustat la pauză acest detaliu și repriza secundă a fost mai bună pentru noi la acest capitol. Am fost puțin temători, dar cred că am meritat victoria” a concluzionat antrenorul iberic.

„A fost un meci excelent. Am fost pregătiți, am muncit din greu și am jucat împreună. Am respectat planul de joc și aici s-a făcut difierența” a spus pivotul care a înregistrat primul double-double în galben-albastru.

În urma acestui rezultat, BC CSU Sibiu are un bilanț general de cinci victorii și opt înfrângeri. Cu un total de 18 puncte, galben-albaștrii sunt la egalitate cu CSM Petrolul Ploiești, CSM Focșani și Dinamo București.

Următorul meci al lui CSU are loc la Sala Transilvania. Acesta are loc luni, 10 ianuarie, cu începere de la ora 18:00. Adversar este CSM Focșani, partida contând pentru etapa a 14-a din Liga Națională.


403557 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI