logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-20 8:00 PM

FRB TV

Prima victorie din 2023 a venit într-o manieră categorică, contra lui SCM U Craiova


BC CSU Sibiu a bifat primul succes din 2023. Echipa antrenată de Tomas Rinkevicius a trecut într-o manieră categorică de SCM U Craiova, scor 95-73, în etapa cu numărul 15 din Conferința A a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

 

„Galben-albaștrii” au învățat din cele întâmplate în ultimele partide și au avut un start perfect de meci. Blumbergs, Gavriloaia și Walton au dus rapid scorul la 8-0. Giordan Watson a punctat primul pentru olteni, de la distanță. Primul act curs într-o singură direcție, iar Sebastian Ionescu cu prima sa reușită a urcat ecartul la 19-6. Oaspeții nu au ținut ritmul până la finalul primului, iar Manchon cu două coșuri de la distanță, plus o triplă, a oferit prilejul echipei noastre să urce la 30-14. Actul secund a fost deschis mai bine de vizitatori, care au reușit să coboare diferența la una formată dintr-o singură cifră. Mo Pratt a reușit faza meciului, a repus în spatele adversarului și a marcat un coș cu fault ulterior. Această reușită i-a impulsionat pe băieții lui Tomas Rinkevicius, care încheiau prima repriză cu un parțial de 13-3, incluzând un buzzer beater al lui Basti Ionescu. La cabine se intra astfel cu scorul de 49-31.

 

Din nou, reluarea jocului le-a aparținut oaspeților, dar răspsunsul a venit prompt de la Barro și Whelan. Elanul adversarilor a fost tăiat complet de coșurile de la distanță marcate de Blumbergs și Ionescu, care duceau scorul la 64-45. Totuși, aceștia nu au cedat, au marcat ultimele șapte puncte din sfertul trei și înca sperau în revenire, după ce actul decisiv pleca de la scorul de 66-54. Diferența nu a scăzut la mai puțin de 10 puncte, după care a pornit din nou tăvălugul. Whelan și Blumbergs au înscris de două puncte, în timp ce Gavriloaia a marcat două triple la rând și scorul ajungea la 78-58. Până la final nu s-a mai pus problema învingătoarei și BC CSU Sibiu s-a impus cu un categoric 95-73.

 

Monyea Pratt a fost cel mai bun jucător de pe teren cu 15 puncte, 9 recuperări, 9 pase decisive și 31 la eficiență. Roberts Blumbergs a fost principalul nostru marcator cu 20 de puncte, lângă care a adăugat 4 recuperări și 2 pase decisive. Aurelian Gavriloaia și-a trecut în cont 16 puncte și 3 recuperări. Gaston Whelan a totalizat 15 puncte și 8 pase decisive. Basti Ionescu a contribuit cu 13 puncte, iar Daniel Manchon cu 13.

 

Au mai marcat: Dallas Walton – 5 puncte plus o recuperare, Mouhamed Barro – 2 puncte și 4 recuperări.

 

„A fost o schimbare de atitudine față de meciurile trecute și asta cred că ne-a ajutat să câștigăm. Am avut o apărare foarte bună, am reușit să-i ținem aproape de 70 de puncte, ceea ce ste obiectivul nostru la fiecare meci. Cred că aceste lucruri au făcut diferența.

Nu asta este important (n.r că a terminat perfect la aruncările din acțiune). Important este că am reușit să câștigăm și în continuarea suntem în lupta pentru Top 10, acolo unde vrem să ajungem” a spus Aurelian Gavriloaia la finalul partidei.

 

„Este o victorie importantă pentru noi. Am avut câteva meciuri nereușite, în special în ofensivă. Astăzi a fost cu totul o altă imagine și le mulțumesc jucătorilor mei. Pe parcursul întregii săptămâni au fost foarte concentrați la antrenamente. Am ajustat niște mici detalii, care au funcționat la acest meci. Astăzi am primit mult ajutor din partea jucătorilor români, cei tineri. Au fost extraordinari. Aceasta este mentalitatea pe care vreau să o văd în viitor.

Vreau să le mulțumesc și suporterilor. Suporterilor adevărați, care au venit și ne-au susținut, chiar dacă nu este o periadă ușoară pentru noi ca echipă. Este foarte ușor să suții echipa atunci când câștigă și toată lumea savurează. Baschetul este un sport și nu poți știi niciodată cum decurge un meci, există suișuri și coborâșuri. Încă o dată le mulțumesc suporterilor care ne-au susținut și doar împreună putem fi mai puternici” a declarat Tomas Rinkevicius după confruntare.

 

Următorul meci pentru BC CSU Sibiu este programat pe 21 ianuarie, când se va deplasa pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


221144 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI