logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS SCM Timisoara

Sala Transilvania - 2024-10-21 6:00 PM

FRB TV

Prima deplasare din sezon aduce și prima înfrângere pentru echipa noastră


Etapa secundă din Liga Națională de Baschet Masculin a adus prima înfrângere pentru echipa noastră, care a cedat cu scorul de 89-74 pe terenul lui CSM Târgu Mureș.

Tomas Rinkevicius a început partida cu Jay Threatt, Mirel Dragoste, Jalon Pipkins, Mateo Colak și Alex Gross.

Primele puncte au fost puse pe tabelă de căpitanul nostru, care a marcat de la mare distanță. Gazdele au replicat prin Reljic, iar apoi cele două echipe au mers cap la cap pentru o bună perioadă. Băieții noștri s-au desprins pentru prima dată, după un parțial de 6-0. Gazdele reduceau la minim deficitul, iar primul sfert se încheia cu scorul de 22-21. În sfertul secund inițiativa a fost tot de partea galben-albaștrilor, care s-au dus la opt lungimi, după un three-point-play al lui Pipkins și un lay-up al lui Threatt. Martinic și Pearson marcau din apropierea coșului pentru mureșeni, iar Colak înscria de la distanță pentru echipa noastră. Pe final de sfert, ofensiva gazdelor a fost mai lucidă și astfel la cabine se intra cu scor egal 43-43.

Repriza secundă a fost deschisă de gazde cu un run de 8-0. Mirel Dragoste a marcat primul pentru echipa noastră și în partea a doua. După jumătatea sfertului trei CSM Târgu Mureș s-a desprins pentru prima dată la o diferență formată din două cifre, 57-47. Threatt cu o triplă a reaprins scânteia meciului, dar pe final de sfert Martinic și Casale reușeau același lucru și diferența urca la 66-53. Băieții noștri au arătat combativitate și au reușit să reducă deficitul la doar două posesii, 77-71, când mai erau sub trei minute de joc. Antrenorul gazdelor a luat time-out, iar după reluarea jocului, apărarea noastră nu a funcționat și Gajovic a găsit coșul de la 3 puncte. A fost practic lovitura decisivă, iar partida avea să se încheie cu scorul de 89-74.

Jalon Pipkins a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 14 puncte, plus 4 recuperări și 3 pase decisive. Mateo Colak și-a trecut în cont 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Tot 13 puncte a avut și Jay Threatt, plus 6 pase decisive și 5 recuperări. Mirel Dragoste a încheiat cu 12 puncte și 2 recuperări.

Au mai marcat: Popa – 9 puncte, Schizas – 8 și Gross – 6.

„Am făcut o primă repriză foarte bună. În partea secundă ne-a scăzut energia. Am avut în față o echipă foarte experimentată, jucători care evoluează împreună de câteva sezoane și au reușit să gestioneze avantajul din două cifre pe care l-au avut. Pentru noi a fost foarte greu să revenim din acel moment” a spus Mateo Colak după meciul de la Târgu Mureș.

„Am început bine, cu o energie bună. Cu decizii foarte bune în ofensivă. În defensivă am făcut câteva greșeli, dar am compensat în atac, unde am avut 43 de puncte după primele două sferturi. Și Mureșul a marcat 43 de puncte în prima repriză, deci trebuia să avem o apărare mai bună. Echipa din Târgu Mureș are mulți jucători experimentați și au gestionat anumite situații foarte bine, au înscris după aruncări dificile. În repriza secundă am început prea moale. A scăzut energia din baterii și nu am putut face destul pentru a câștiga contra echipei din Târgu Mureș. Am luptat cât am putut, dar când nu am mai avut energie, adversarii au arătat un nivel mai ridicat la contacte, au reușit recuperări importante, au marcat coșuri importante și au câștigat meciul” a declarat Tomas Rinkevicius imediat după încheierea jocului de la Târgu Mureș.


22210 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 CSM CSU Oradea 3/0 6
2 CS Rapid Bucuresti 3/0 5
3 BC CSU SIBIU 2/1 5
4 CSO Voluntari 2/1 5
5 CS Valcea 1924 2/1 5
6 Corona Brașov 2/1 5
7 CS Dinamo Bucuresti 2/1 5
8 BCMU FC Arges Pitesti 1/2 4
9 CS SCM Timisoara 1/2 4
10 CSA Steaua Bucuresti 1/2 4
11 CSM Constanța 1/2 4
12 CSM Tg.Mureș 1/2 4
13 SCMU Craiova 1/2 4
14 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 1/1 3
15 CS Municipal Galati 0/3 3
16 CS Municipal Ploiesti 0/2 2

PARTENERI