logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

Prima deplasare din LNBM Getica 95 ne duce la Oradea


BC CSU Sibiu joacă primul meci pe teren străin în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95 – ediția 2023/2024 la Oradea. Meciul de miercuri, 4 octombrie, contează pentru etapa a 2-a a campionatului, fiind programat de la ora 19:00 în Oradea Arena.

 

Trupa antrenată de Tomas Rinkevicius a avut un start lansat de stagiune. Galben-albaștrii au început sezonul cu două victorii în Cupa României, unde au trecut de CSM Constanța și CS Vâlcea 1924. Prima etapă de campionat ne-a adus-o în față tot pe CS Vâlcea 1924, într-un joc desfășurat la Sala Transilvania. Echipa vâlceană s-a dovedit o nucă tare în primele trei sferturi ale partidei, dar băieții noștri au găsit cheia victoriei și finalul a fost fără emoții, scor 91-78.

 

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea nu a debutat încă în LNBM. Bihorenii au avut un start mai greoi și au pierdut la 20 de puncte meciul cu U BT Cluj-Napoca. Formația antrenată de Cristian Achim s-a revanșat după 48 de ore când a învins-o pe Dinamo la o diferență de 82 de puncte și a reușit astfel să se califice în Final 8-ul Cupei României. 

 

Suplimentar meciurilor din cupă, CSM CSU Oradea a disputat un joc și în preliminariile Basketball Champions League. Orădenii au pierdut la o posesie meciul cu italienii de la Brindisi, scor 77-74. Kris Richard putea trimite meciul în prelungiri la ultima aruncare, după ce echipa sa a revenit de la un deficit de 11 puncte consemnat la pauză. În tabăra bihoreană a absentat de la acest meci Donatas Tarolis.

 

Din 2005 și până în prezent, BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea au un istoric bogat al confruntărilor directe. Echipa noastră a câștigat 26 de dueluri și s-a văzut învinsă în 42 de rânduri. În sezonul precedent cele două echipe s-au întâlnit în cinci rânduri, de fiecare dată câștigând CSM CSU Oradea. Cel mai echilibrat duel a fost chiar primul, desfășurat în Arena Antonio Alexe, câștigat cu 81-80, după coșul din ultima secundă al lui Tarolis.

 

Cele două echipe nu s-au schimbat foarte multe față de stagiunea precedentă, păstrând fiecare nucleul de bază. La formația noastră, Adnam, Ivanov, Minchev și Kuti reprezintă noutățile, în timp ce dincolo Gotcher, Pearson și Freeman se numără la nou veniți.

 

Partida de la Oradea Arena va fi arbitrată de o brigadă formată din alin Faur, Cristian Trofim și Sorin Drugău.

 

Această dispută a fost prefațată atât de Nandor Kuti, cât și de antrenorul principal Tomas Rinkevicius:

 

„M-am integrat foarte bine aici. Tot staff-ul, toți jucătorii și conducerea m-au primit cu brațele deschise. Toată lumea trage pentru scopul comun, acela de a câștiga și de a ne simți bine.

Avem acum în față un adversar greu. Au luat locul 2 anul trecut. O echipă foarte bună, competitivă, care joacă un baschet agresiv și au o dinamică bună a jocului. Au jucători de valoare, atât români, cât și străini. Va fi un meci greu, cred, dar având în vedere că am început foarte bine sezonul acesta, avem încredere în forțele noastre și mergem acolo pentru a face orice să câștigăm acest meci” a declarat Nandor Kuti.

 

Avem o echipă foarte bună în față. Oradea este una dintre favorite la câștigarea campionatului în această ligă. Au un lot bun și un buget pe măsură. Noi am avut câteva probleme cu pregătirea în această perioadă, dar am încercat să o facem cât mai bine. Oradea nu a jucat încă în campionat, dar în ultimul meci de cupă au distrus-o pe Dinamo, învingând la o diferență mai mare de 80 de puncte. Acest rezultat arată posibilitățile de care Oradea dispune. Va fi un meci interesant și în același timp dificil, pentru noi” au fost cuvintele cu care Tomas Rinkevicius a prefațat această încleștare.

 

Meciul dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu va putea fi urmărit în direct miercuri, 4 octombrie, de la ora 19:00 pe Digi Sport.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania. 


100402 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI