logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS SCM Timisoara

Sala Transilvania - 2024-10-21 6:00 PM

FRB TV

Prima deplasare din Liga Națională de Baschet Masculin ne duce la Târgu Mureș


Echipa noastră joacă primul meci pe teren străin din sezonul 2024/2025 al Ligii Naționale de Baschet Masculin pe terenul lui CSM Târgu Mureș. Partida este programată vineri, 27 septembrie, de la ora 19:00 la Sala Sporturilor din Târgu Mureș și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport, Prima Sport și FRB TV.

 

Băieții lui Tomas Rinkevicius vin după o primă etapă excelentă, în care au învins cu 77-68 pe Corona Brașov. „Galben-albaștri” au avut un start fulminant de meci, iar la finalul primei reprize diferența era de 24 de puncte pentru formația noastră. Partea secundă le-a aparținut oaspeților, dar ecartul din prima secvență a fost suficientă pentru ca victoria să rămână la Sibiu. cinci jucători au reușit să încheie meciul în double-digits, iar al 6-lea, Mateo Colak a fost aproape de un double-double, după 9 puncte și 7 recuperări.

 

De partea cealaltă, CSM Târgu Mureș a pierdut doar la o posesie meciul de pe terenul lui Dinamo București, 87-84. Mureșenii au avut în final mai multe oportunități să egaleze și să trimită meciul în prelungiri. Szabolcs Santa a fost principalul remarcat al lui CSM Târgu Mureș în capitală, după ce a reușit 19 puncte și 8 recuperări.

 

BC CSU Sibiu și CSM Târgu Mureș s-au întâlnit și în presezon, în cadrul Memorialului Elemer Tordai. Atunci echipa lui Peter Farago s-a impus cu un categoric 100-71. De atunci însă lotul echipei noastre a suferit modificări, iar Jay Threatt s-a alăturat și a și debutat pentru echipa noastră.

 

Partida de vineri seară va fi arbitrată de o brigadă formată din Matei Bănică, Narcis Dan și Alexandru Sandu.

 

„Simt că ne-am luptat din greu în presezon, pentru a ajusta unele lucruri. Am avut parte de accidentări. Conectivitatea între noi s-a pierdut puțin în timpul procesului de pregătire. Am simțit că de-a lungul întregului meci (n.r. cel cu Corona Brașov) toată lumea a fost concentrată asupra detaliilor pe care antrenorul ni le-a oferit și asupra scouting-ulu. Am simțit că am executat tot ce ni s-a trasat și a fost bine. Nu trebuie să ne auto-mulțumim după acest prim meci. A fost o victorie bună, dar trebuie să o punem în „bancă”. Trebuie să ne pregătim pentru următorul meci” a spus Jalon Pipkins despre acest start de campionat.

 

„Nu am avut foarte mult timp pentru a ne recupera. Deja avem al doilea meci în patru zile. Târgu Mureș este o echipă foarte experimentată. De obicei, acest tip de echipe arată cel mai bun baschet în startul sezonului. Au suficienți jucători inteligenți, care au jucat mulți ani împreună, deci avem un oponent foarte puternic în față.

A fost prima victorie pentru noi și bineînțeles că ne-am bucurat pentru ea. Am început foarte bine și având în vedere că suntem o echipă tânără, ne dă încredere, în special jucătorilor tineri. A fost un semnat bun pentru noi. am muncit mult în presezon. Acum echipa face pași înspre înainte. Pași mici, dar vom vedea. Este doar startul sezonului. Mai avem mult de lucrat” a spus Tomas Rinkevicius despre meciul de la Târgu Mureș, dar și despre încrederea pe care echipa a căpătat-o după prima victorie a sezonului.a


24055 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 CSM CSU Oradea 3/0 6
2 CS Rapid Bucuresti 3/0 5
3 BC CSU SIBIU 2/1 5
4 CSO Voluntari 2/1 5
5 CS Valcea 1924 2/1 5
6 Corona Brașov 2/1 5
7 CS Dinamo Bucuresti 2/1 5
8 BCMU FC Arges Pitesti 1/2 4
9 CS SCM Timisoara 1/2 4
10 CSA Steaua Bucuresti 1/2 4
11 CSM Constanța 1/2 4
12 CSM Tg.Mureș 1/2 4
13 SCMU Craiova 1/2 4
14 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 1/1 3
15 CS Municipal Galati 0/3 3
16 CS Municipal Ploiesti 0/2 2

PARTENERI