logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM Corona Brasov

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-20 7:00 PM

FRB TV

Patrick Moleins: ”Sunt în România de 5 ani de zile. Și am deja foarte multe amintiri. Dar cea mai frumoasă urmează…”


 

Unul dintre partenerii echipei noastre, primul care ni s-a alăturat, din grupul compaiilor ce activează în zona industrială de vest, în vara anului 2016,  ne-a devenit unul dintre cei mai apropiați prieteni, așa că am stat de vorbă cu el, pentru blogul CSHoops. Deși e francez, iubește România ca pe propria țară, iar atașamentul față de culorile galben-albastre îl descoperi imediat ce schimbi câteva vorbe cu el. Patrick Moleins, directorul general al NTN-SNR Rulmenți Sibiu, căci despre dânsul este vorba, ne-a făcut și o mărturisire care…indiferent în ce limbă o rostești, franceză sau română,  îți stârnește ”piele de găină”:

 

 Je suis en Roumanie depuis 5 ans bientôt. J’ai déjà beaucoup de souvenirs.

Mais le plus beau va venir : CSU va être champion de Roumanie en 2018, et toute la famille jaune et bleue chante Piata Mare pour partager ce moment.

 

Sunt în România de 5 ani de zile. Și am deja foarte multe amintiri.

Dar cea mai frumoasă urmează: CSU va fi campioană a României în 2018, iar toată familia galbenă și albastră va cântă în Piața Mare pentru a împărtăși acest moment”

 

 

În urmă cu doi ani, stabilisem o întâlnire cu directorul general al NTN-SNR Rulmenți Sibiu. Ne-a primit zâmbitor și a ascultat extrem de interesat. Apoi, a intervenit:

 

Nu voi uita niciodată punctul nostru de plecare: am primit documentul de prezentare al partenariatului. Pe prima pagină, i-am văzut pe suporterii care îndemnau companiile din Sibiu să devină parteneri. Dar, spre surprinderea mea, printre companiile menționate, nu era NTN-SNR.

Deci, am provocat conducerea CSU-ului, spunând că dacă nu suntem pe poză, înțelegem că nu se dorește un partenariat cu NTN-SNR. Am organizat o întâlnire și imediat am simțit că recunosc valorile NTN-SNR în prezentarea făcută de Horațiu. Câteva zile mai târziu, am semnat parteneriatul, un lucru de care sunt foarte fericit. De asemenea, angajații companiei se bucură să vină la meci. Vizita jucătorilor în uzină rămâne un moment minunat și o onoare pentru noi. Imaginea NTN-SNR este îmbunătățită de acest parteneriat, deoarece CSU este recunoscut pentru spiritul de echipă, profesionalism și performanță. Suntem foarte mândri că facem parte din această familie, cu care semănăm prin valorile comune”

 

 

Și așa a început totul iar de atunci, Patrick Moleins e aproape nelipsit de la meciurile echipei noastre, din Sala Transilvania. Și nu numai, și nu oricum. Merge și în unele deplasări, mereu îmbrăcat în galben.

 

”La început, am venit doar să văd un sport. Dar de la primele meciuri, m-am simțit suporter, și acum membru al familiei.  Vă spun un secret: în ultimele meciuri, am petrecut o repriză în sectorul partenerilor, iar a doua repriză cu "galeria". Mi-am promis să fiu în mijlocul galeriei pentru finala campionatului.  M-am deplasat de 3 ori cu echipa și au fost 3 victorii!

Cea mai bună amintire este victoria din Cluj în acest an, în mijlocul "galeriei".

Dar și în timpul victoriei de la Pitești, când i-am văzut pe suporterii de la Pitești, aplaudând susținătorii CSU.

Entuziasmul din interiorul și în jurul CSU-ului este uimitor. Apreciez foarte mult relația apropriată pe care o avem cu echipa tehnică, cu jucători, cu suporteri. Horațiu și Laurențiu sunt întotdeauna la dispoziție pentru un schimb de opinii. Iar galeria îmi dă « Pielea de Găină » la fiecare meci. Anul trecut, când am văzut această fervoare, i-am propus lui Radu și Florin să realizam un proiect împreună și sunt foarte mândru astăzi să văd steagurile galeriei cu sigla firmei noastre.

 

L-am întrebat ce spune apropiaților francezi despre România. Evident, nu ocolește echipa noastră de baschet și ne-a oferit și definiția CSU Sibiu…

 

”Când mă întorc în Franța, îi explic prietenilor mei, familiei mele, că România nu se povesteste, ci că  se trăiește și că trebuie să vină să viziteze această țară plină de valori, să descopere românii și ospitalitatea lor. Când vorbesc despre sport le arăt unul dintre multele mele filme realizate în timpul meciurilor CSU-ului și,  în special, cântecul dintre suporteri și jucători, de la sfârșitul unui meci : "Acolo e țara mea".

CSU este traducerea perfectă a sportului, așa cum o imaginez: un club care face ochii susținătorilor săi să strălucească și care, indiferent de rezultat, răspândește respectul, spiritul de echipă și profesionalismul”.

Continuați să lucrați serios, pas cu pas, cu umilință și păstrând spiritul de familie actual. Stabilitatea este, de asemenea, necesară pentru a avansa. Sper că echipa tehnica și de conducere (Horațiu, Laurențiu, Dan ...) va continua această aventură pentru o lungă perioadă de timp, pentru fericirea CSU-ului, precum și păstrarea unui lot de jucătorii care ne surprinde în fiecare meci.

Sper pentru oraș că vom avea rapid o sală demnă de CSU și că nimeni nu va mai rămâne afară, fără bilet. CSU și suporterii săi merită acest lucru.

 

 

Povestea lui Patrick Moleins nu este singulară. La fel ca el și alți parteneri ne sunt alături în filele acestei frumoase povești pe care Sibiul o trăiește…

 

Vom continua să vă împărtășim aici, pe CSHoops, cât mai multe povești ale sportivilor, suporterilor, partenerilor sau sponsorilor….defapt… ale tuturor ”personajelor” din această frumoasă poveste galben-albastră…..

 


923227 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 13/0 26
2 CSM CSU Oradea 10/3 23
3 BCMU FC Arges Pitesti 8/5 21
4 BC CSU SIBIU 6/7 19
5 CSO Voluntari 6/7 19
6 CSM ABC Athletic Constanta 5/8 18
7 CSM Tg.Mureș 5/8 18
8 CS Rapid Bucuresti 5/8 18
9 Corona Brașov 4/9 17
10 CS Dinamo Bucuresti 3/10 16

PARTENERI