logo-csu
Urmatorul meci

CS Rapid Bucuresti

VS BC CSU SIBIU

Sala Rapid București - 2024-03-31 6:00 PM

FRB TV

O victorie o desparte pe BC CSU Sibiu de semifinalele Ligii Naționale


BC CSU Sibiu a preluat din nou conducere în seria din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin contra lui CSO Voluntari. Gruparea noastră a câștigat meciul 3 cu scorul de 82-72, la capătul unui meci cu multă implicare din partea fiecărui jucător și cu o atmosferă unică din tribune.

 

Meciul a început cu patru puncte puse la rând pe tabelă de Rareș Uță. Oaspeții au reacționat, iar apoi jocul a intrat sub un anumit spectru al echilibrului. Gaston Whelan a marcat prima triplă din meci și galben-albaștri se distanțau la 13-7. Părea că băieții noștri se pot desprinde și mai mult pe tabelă, dar ilfovenii au închis sfertul inagural cu un run de 5-0 și astfel se înregistra scorul de 18-17. Actul secund a început cu câte un coș de la distanță de fiecare parte, prin Gotcher și Ionescu. Jocul ofensiv al lui Morris le-a permis oaspeților noștri să se instaleze la conducere. Târziu în sfert, Barro și Blumbergs au reușit să egaleze scorul pe tabelă. Eric Thompson stabilea scorul pauzei, 38-40.

 

Repriza secundă a început excelent pentru elevii lui Tomas Rinkevicius. Mirel Dragoste cu o triplă și Mo Pratt cu un coș pe tranziție îl forțau pe antrenorul advers să solicite timp de odihnă la scorul de 47-42. La reluarea jocului, Rareș Uță a fost primul care a înscris. Tohătan cu o triplă și Cotton din apropiere au redus din nou diferența. Din nou Dragoste și Barro au dus diferența la 8 lungimi. Gotcher a găsit rapid răspuns, iar scorul înaintea actului decisiv era 60-55. A venit momentul ca Roberts Blumbergs să iasă la rampă, cu un alley-oop, un capac și un coș de 3 puncte extrem de dificil. Toate acestea însumate au făcut ca scorul să ajungă la 68-60. Oaspeții au încercat să rămână în meci, dar Blumbergs a continuat să domine și a fost cel care a dus ecartul pentru prima dată la unul format din două cifre. A fost suficient pentru ca echipa noastră să-și asigure al doilea succes în seria cu CSO Voluntari, 82-72 la final.

 

În acest meci, BC CSU Sibiu a avut trei jucători în double-double, Gaston Whelan cu 16 puncte și 10 pase, plus 3 recuperări. Roberts Blumbergs cu 14 puncte și 12 recuperări, plus 2 capace și Mouhamed Barro cu 11 puncte și 10 recuperări. Mirel Dragoste a făcut și el un joc remarcabil, încheiat cu 12 puncte, 5 recuperări și o intercepție. Daniel Manchon a adăugat 10 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

 

Au mai marcat: Uță – 8 puncte (3r+1a), Pratt – 6 puncte (2r+3a), Ionescu – 3 puncte și Gavriloaia – 2 puncte (4r).

 

„A fost un meci foarte greu, la fel ca toate celelalte pe care le-am avut contra celor de la Voluntari. Au o echipă foarte bună și un lot foarte valoros, toată lumea știe asta. Mă bucur de victoria noastră. A fost un efort de echipă. Deja începem să ne gândim la meciul de joi. Vrem să facem din nou o partidă foarte bună.

Cu siguranță, suporterii au fost al 6-lea jucător, cum sunt de obicei. Mă bucur că sala a fost plină. Sper ca joi să fie și mai plină, dacă se poate și le mulțumesc tuturor suporterilor în numele întregii echipe” a spus Mirel Dragoste după victora din meciul 3 cu CSO Voluntari.

 

„A fost un meci dificil. Încă de la început am fost puțin jos, dar rezultatul echilibrează puțin lucrurile. Cred că a fost o adevărată luptă pentru jucătorii mei și ne ajută să avem o încredere mai bună. În anumite situații am avut procentaje cam slabe, dar în repriza secundă prin nivelul defensiv pe care l-am avut, am venit în ofensiv cu decizii mai bune și cu mai multă încredere în forțele proprii. De acolo am controlat jocul până la final.

În orice caz, Voluntari rămâne o echipă foarte puternică. Cred că în continuare sunt favoriți în acest sfert de finală. Noi avem nevoie de recuperare și să încercăm încă o dată să câștigăm. Mergem să ne odihnim și peste două zile vom avea un nou meci” a declarat Tomas Rinkevicius la final de meci.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


163714 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI