logo-csu
Urmatorul meci

CS Rapid Bucuresti

VS BC CSU SIBIU

Sala Rapid București - 2024-03-31 6:00 PM

FRB TV

O partidă extrem de disputată între BC CSU Sibiu și Rapid București, care putea avea orice deznodământ


BC CSU Sibiu a pierdut partida din etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu Rapid București, disputată luni, 31 octombrie, la Sala Transilvania. Jocul s-a dispustat într-o atmosferă fantastică, iar desfășuarea din ultimele minute putea aduce orice rezultat. La final s-a înregistrat scorul de 74-78 în favoarea echipei vizitatoare.

 

Startul de meci a aprținut băieților lui Miguel Angel Hoyo, care cu un run de 8-0, după reușitele lui Barro, Blumbergs și Ionescu, s-au instalat la conducere. Aruncările de la distanță au funcționat aproape perfect în primul sfert, lucru care ne-a menținut în avantaj până la finalul primului act, când se înregistra scorul de 22-18. În actul secund jocul s-a schimbat puțin. Oaspeții noștrii au reușit să domine lupta la recuperare, în timp ce galben-albaștrii au continuat să comită turnovers. Forma ofensivă arătată de Basti Ionescu și Mirel Dragoste a făcut să nu cedăm conducere, cei doi reușind cumulate 21 de puncte în prima secvență a meciului. Roberts Blumbergs avea să stabilească scorul pauzei, după o acțiune individuală, 41-39.

 

Reluarea jocului ne-a demonstrat, încă o data, că baschetul este un joc de run-uri. Din păcate în sfertul trei, ultimul cuvânt de spus, în această înșiruire de run-uri, l-a avut rapidiștii, care au trecut astfel în avantaj, după mult timp, 52-58, la capătul primelor 30 de minute de joc. Startul actului decisiv a adus prima desprindere importantă pe tabelă, iar aceasta a venit în favoarea feroviarilor, care s-au dus la plus 16 pe tabelă, scor 56-72. Un four-point-play al lui Basti Ionescu a sunat revenirea în tabăra noastră. Reacție „galben-albaștrilor” a fost exemplară, împinși de la spate de un public minunat. Blumbergs cu on coș de la distanță a făcut ca diferență să fie de doar o posesie, când mai erau mai puțin de două minute de joc. Șansa ne-a lipsit după o fază bună de aparare, Blumbergs a ratat pe pătrundere, iar Barro nu a reușit un tip-in-ul după recuperarea ofensivă. A fost un moment cheie. Din nou Blumbergs ne-a dus aproape pe tabelă cu două libere. În ultimul minut Stone a reușit un coș cu fault, dar nu a fructificat aruncarea suplimentară. Ultima aruncare de la distanță a lui Basti Ionescu nu și-a atins ținta și partida s-a încheiat cu scorul de 74-78.

 

Roberts Blumbers și Basti Ionescu au fost cei mai buni marcatori ei echipei noastre, fiecare cu 19 puncte. Baschetbalistul leton a mai adăugat 4 recuperări și 2 pase decisive, iar jucătorul român cu o recuperare și o pasă decisivă. Dallas Walton a fost aproape de double double cu 12 puncte, 9 recuperări, plus 2 capace. Mirel Dragoste și-a trecut în cont 10 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

 

Au mai marcat: Gaston Whelan – 6 puncte (4 pase decisive și o recuperare), Mouhamed Barro – 4 puncte (10 recuperări și 3 pase decisive) și Daniel Manchon – 4 puncte (2 recuperări).

 

„A fost un meci strâns și consider că nu am avut suficient noroc la final. Uneori așa se întâmplă. Chiar dacă câștigăm sau pierdem, trebuie să continuăm să muncim și să ne gândim la următorul meci.

Micile detalii au făcut diferența. Am ratat acel lay-up, poate trebuia să încerc un dunk. Sunt lucruri la care mă gândesc acum, dar ce mai pot face, trebuie să privesc spre următorul meci și să continui să muncesc” a declarat Mouha Barro, imediat după încheierea partidei.

 

„În primul rând, felicitări Rapidului pentru victorie. Jucătorii mei nu au cedat în niciun moment. Au fost câteva momente complet nebune, când arbitrii le-au permis adversarilor orice în defensivă, iar apoi pentru noi a fost un moment confuz ăn joc și nu am înțeles acest fel de joc. După echipa a avut forța să revină, a luptat și am avut șanse de a câștiga până la final.

Niciodată nu este momentul potrivit pentru o pauză. Dar așa stau lucrurile și nu am nimic de spus de acest lucru” au fost remarcile făcute de Miguel Angel Hoyo la finalul partidei.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.

 


248451 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI