logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

O nouă victorie importantă, la revederea cu fanii sibieni


BC CSU Sibiu a bifat un nou succes în Top 10, după ce a reușit să treacă pe teren propriu de CSM Constanța cu scorul de 78-74. Partida s-a desfășurat joi seară, 16 martie, la Sala Transilvania și a contat pentru etapa cu numărul 23 din Liga Națională de Baschet Masculin.

 

Meciul a fost deschis perfect de galben-albaștri, cu două reușite de la distanță, venite de la Blumbergs și Dragoste. Oaspeții au trecut în avantaj după cinci puncte la rând și acolo au rămas până la finalul primului act. Diferența nu a fost însă mai mare de două posesii, iar primele 10 minute de joc se încheiau cu scorul de 20-23. Constanța s-a dus la plus șase, după reluareea jocului, dar Barro și Manchon au răspuns prompt. Vlad Corpodean cu o triplă a pus cel mai mare ecart între cele două echipe, 29-36. Rareș Uță a punctat din apropiere după o recuperare ofensivă și adversarii nu erau scăpați din vizor. O triplă a lui Gavriloaia și un dunk al lui Barro au făcut deliciul tribunelor pe final de repriză, dar tot oaspeții erau în avantaj la jumătatea partidei, 37-40.

 

Partida s-a reluat perfect pentru băieții noștri, care au reușit un run de 8-0. Părea că jocul va curge într-o singură direcție, dar nu a fost așa. CSM Constanța a reușit să revină la conducere, dar fără să se mai poată gândi la desprindere pe tabelă. Tripla lui Manchon ne-a oferea avantaj înaintea actului decisiv, scor 57-55. Blumbergs și Dragoste au copiat startul de meci și la debutului ultimului și echipa noastră lua elan. Ulterior, un parțial de 11-0, ne-a oferit cea mai mare diferența din meci, 74-59, când mai erau sub cinci minute de joc. Totuși, oaspeții noștri nu s-au predat și au reușit să revină la doar patru lungimi până la intrarea în ultimul  minut de joc. Elevii lui Tomas Rinkevicius au gestionat bine finalul, fără a oferi oponentului șansa să se gândească la revenire și astfel s-a încheiat cu scorul de 78-74.

 

Roberts Blumbergs a fost cel mai bun marcator al echipei noastre, cu 18 puncte, lângă care a adăugat și 6 recuperări. Mouha Barro a fost cel mai eficient jucător de pe teren cu 15 puncte, 8 recuperări, un capac și 21 la eficiență. Mirel Dragoste a fost și el la înălțime cu 14 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

 

Au mai marcat: Whelan – 8 puncte (4a+2r), Uță – 8 puncte (3r), Manchon – 7 puncte (1r+1a), Gavriloaia – 6 puncte (1r), Marinelli – 2 puncte (2a+1r).

 

„Este o victorie extrem de importantă. Cred că am început puțin cam moale. În repriza secundă am crescut nivelul, am alergat mai mult. Per total cred că ne-am apărat foarte bine, de multe ori ei reușind să marcheze după aruncări dificile. Am făcut o treabă bună. Cred că am avut controlul asupra întregii partide. Ei au marcat câteva coșuri dificile, peste apărători și asta i-a adus înapoi în meci. Cu toate acestea am simțit că suntem în controlul meciului” a spus Roberts Blumbergs, după o nouă victorie a echipei noastre în Top 10.

 

„Am început meciul fără energie, dar știu foarte bine care este motivul. Nu este un secret, ieri nu am terminat antrenamentul, din cauză că am fost bolnavi. Vrea să le spun un mare mulțumesc jucătorilor, lui Rareș, Aurică, lui Barro, dar și tuturor celor care nu s-au simțit tocmai bine, dar au intrat în meci pentru a da tot ce aveau mai bun la acest moment. O victorie foarte importantă pentru noi. Este cu atât mai savuroasă pentru că nu am jucat cel mai bun baschet, dar aveam nevoie de acest succes. Caracterul nostru ne-a adus această victorie cu Constanța. Mulțumiri și suporterilor, au fost gălăgioși, ne-au ajutat mult. Ne-au motivat în repriza secundă, am reușit astfel cele mai bune momente ale noastre și am obținut această victorie” a spus Tomas Rinkevicius la încheierea jocului.

 

BC CSU Sibiu ajunge la un bilanț de 6 victorii și 7 înfrângeri în Top 10 și se va deplasa pe terenul lui SCM Timișoara, luni, 20 martie.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


193179 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI