logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS Corona Brașov

Sala Transilvania - 2024-09-20 7:00 PM

FRB TV, Digi Sport, Prima Sport.

Ne-am întors cu victoria necesară de la Miercurea Ciuc


BC CSU Sibiu a obținut a 3-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin și cea de a 5-a pe teren străin. În etapa cu numărul 27, echipa noastră s-a impus cu scorul de 78-75 pe terenul celor de CSM VSKC Miercurea Ciuc. Partida jucată pe 2 aprilie în Harghita a avut două reprize total diferite. Prima a fost controlată clar de elevii lui Miguel Angel Hoyo, iar în cea de a doua gazdele au revenit și au păstrat suspansul până la final.

 

James Padgett a deschis jocul cu două coșuri la rând. Gazdele au reușit să puncteze și să egaleze apoi situația pe tabelă. „Galben-albaștrii” s-au desprins pentru prima dată pe tabelă, după două coșuri de la distanță la rând semnate de Tanner McGrew. Cea mai mare diferență din primul act, 9 lungimi, a fost stabilită de Lucas Tohătan. Mihajlo Bogdanovic a mai înscris o dată pentru gazde până la finalul primelor 10 minute de joc, când se consemna scorul de 22-15. Reluarea jocului a adus un nou run pentru băieții noștri, care ducea pentru prima dată ecartul la peste 10 puncte pe tabelă. Ciucanii au reușit să achilibreze apoi ostilitățile și s-au apropiat la doar două posesii pe tabelă. După jumătatea actului secund tabela din sala Eross Zsolt indica scorul de 35-31. A urmat un run de 9-0 pentru BC CSU Sibiu, care nu le-a permis adversarilor să se apropie și mai mult pe tabelă. Pe final repriză Tanner McGrew a dus diferența la 14 lungimi, dar ultimii care marcau erau tot ciucanii, prin Sumbry și astfel la cabine se intra cu scorul de 47-35 în favoarea lui BC CSU Sibiu.

 

Startul reprizei secunde nu anunța o schimbare în registrul jocului, mai ales după ce Justas Tamulis a înscris o triplă, iar apoi diferența a fost menținută în jurul a 10 puncte de către echipa noastră. A venit un time-out al gazdelor, după a urmat un parțial de 9-0 și doar o posesie mai despărțea cele două formații pe tabelă, 59-56. Javion Blake a fost singurul nostru marcator până la închiderea sfertului, în timp ce pentru harghiteni Djurovic a mai marcat o dată de la distanță. Astfel actul decisiv pornea de la scorul de 63-59. CSM VSKC Miercurea Ciuc a reușit să egaleze rapid la reluarea jocului. După 5 minute scurse de pe ceas, „galben-albaștrii” au marcat 7 puncte la rând prin Tohătan și Pratt, scor 74-67. Elevii lui Miguel Angel Hoyo s-au blocat și le-au permis gazdelor să treacă la limită în avantaj, cu un nou parțial, de această dată de 8-0. Mo Pratt a avut sânge rece de la linia de pedeapsă la intrarea în ultimul minut de joc. Ciucanii au ratat șansa de a trece în avantaj în două rânduri, după care Mo Pratt a fost sancționat cu fault ofensiv. Gazdele au preferat să repună din terenul advers după un time-out, chiar dacă mai erau 26 de secunde de joc și ulterior nu au aruncat în timpul regulamentar de atac. La repunere mingea a circulat excelent, iar Pratt l-a găsit liber pe Padgett, care a marcat simplu de sub panou. Ciucanii au mai beneficiat de o aruncare cu care să trimită meciul în overtime, dar Sumbry nu a găsit ținta. Astfel, BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 78-75 la Miercurea Ciuc.

 

Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 14 puncte, plus 5 recuperări și o pasă decisivă. James Padgett a reușit 13 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. Lucas Tohătan a totalizat 11 puncte, 3 pase decisive și o recuperare. Tanner McGrew a terminat în double-double, 10 puncte și 11 recuperări, plus 4 pase decisive.

 

Au mai marcat: Rareș Uță – 9 puncte (2r+1a), Mo Pratt – 8 puncte (2r+1a), Mirel Dragoste – 6 puncte (2r+3a), Javion Blake – 4 puncte (3r+1a) și Olaf Schaftenaar – 3 puncte (3r).

 

În urma acestui rezultat, BC CSU Sibiu ajunge la 14 victorii și 12 înfrângeri în clasamentul LNBM. Următorul meci pentru echipa noastră este programat pe teren propriu în fața celor de la FC Argeș Pitești.


445972 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 0/0 0
2 CSM CSU Oradea 0/0 0
3 CSO Voluntari 0/0 0
4 CSM Constanța 0/0 0
4 BCMU FC Arges Pitesti 0/0 0
6 CS Rapid Bucuresti 0/0 0
7 CS Dinamo Bucuresti 0/0 0
8 BC CSU SIBIU 0/0 0
9 CSM Tg.Mureș 0/0 0
10 Corona Brașov 0/0 0
11 SCMU Craiova 0/0 0
12 CS Municipal Galati 0/0 0
13 CS SCM Timisoara 0/0 0
14 CS Valcea 1924 0/0 0
15 CSA Steaua Bucuresti 0/0 0
16 CS Municipal Ploiesti 0/0 0

PARTENERI