logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM Corona Brasov

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-20 7:00 PM

FRB TV

Mihai Balaban: ”Pasiunea mea pentru baschet este foarte veche (..) de când am practicat 2 ani junior-pitic în cadrul CSU”


 

Pe Mihai Balaban nu ai cum să nu îl fi văzut la sală. Vine aproape de fiecare dată îmbrăcat în galben, cu eșarfă și steag cu ”CSU”, cu familia completă și nu de puține ori e prezent și în deplasări. Răspândește energie pozitivă iar încurajările grupului de prieteni se aud meci de meci. Vine de ani buni la baschet și în acest sezon a decis să susțină, prin UNIMAT, performanțele echipei noastre. Am stat de vorbă cu el pentru blogul nostru și am aflat lucruri extraordinare pe care vă invităm să le descoperiți în rândurile care urmează….

 

Companiile partenere ale echipei noastre sunt adevărate exemple pentru modul în care se implică în comunitatea în care se dezvoltă. Mai mult decât atât, cei care le conduc, sunt trup și suflet alături de proiectele în care se implică. Un astfel de exemplu este Mihai Balaban, CEO & business partner UNIMAT SRL, parte al grupului de firme CON-A SRL ȘELIMBĂR – SIBIU. Mihai Balaban este de multă vreme apropiat al baschetului, e nelipsit de la meciurile echipei noastre la care participă cu familia și un grup de prieteni, iar din acest sezon UNIMAT este alături de BC CSU Sibiu în calitate de sponsor.

 

”Compania Unimat se implică activ în susţinerea evenimentelor sportive, culturale şi de divertisment, precum şi în acţiuni sociale şi de sprijinire a unor ONG-uri cu specific educaţional sau caritabil din Sibiu. Avem o mulțime de proiecte în care ne-am implicat: Atelierul lui Moş Crăciun din Târgul de Crăciun, Cibin Fest, Festivalul Grădinilor, Teatru de cartier, Joaca de-a arhitectura, Pune mâna pe chitară, Sibiu Sands, Sibiu Streetball, Festivalul de benzi desenate şi a multor alte proiecte pe care le puteți găsi pe site-ul nostru www.unimat.ro. Pentru că suntem mari susţinatori ai sportului ne-am implicat şi am susținut competiția SIBIU STREETBALL, un turneu de baschet 3X3 în Sibiu. Competiţia s-a adresat atât jucătorilor profesionişti cât şi celor amatori, scopul evenimentului fiind acela de a promova practicarea unui sport, în special a baschetului într-un cadru organizat. Decizia de a susţine CSU SIBIU se datorează dorinţei de a contribui la dezvoltarea baschetului românesc, acesta fiind unul dintre cele mai frumoase sporturi de echipă. Convingerea Unimat este că baschetul, precum şi toţi cei implicaţi în acest domeniu, inclusiv suporterii, au puterea de a creşte acest sport şi de a menţine integritatea sa”, spune Mihai Balaban, CEO & business partner UNIMAT SRL

 

În urmă cu un an, pe 26 mai 2017, primea un mesaj care l-a mișcat:

 

”Îmi amintesc cu drag, când la meciul de anul trecut cu Steaua la CSA București am primit un mesaj de la Florin Iacob, șeful galeriei CSU Sibiu; mesajul a fost trimis in data 26 Mai 2017, prin care scria aşa: "Vă rog din suflet să veniţi cu UNIMAT alături de CSU, pentru că de oamenii dumneavoastră, pătimaşi pentru acest sport, este nevoie! Să fie un exemplu pentru ceilalţi care încă nu ştiu ce înseamna CSU, dar ar avea posibilitatea să susţină. Ştiu că CSU nu poate creşte spectaculos cifra de afaceri a unei firme, dar la fel de bine ştiu că emoţiile pe care le trăim la fiecare meci a lui CSU, merită fiecare bănuţ pe care oameni ca dumneavoastră i-ar putea da. Mulţumesc!”, își amintește managerul companiei.

 

Pentru Mihai Balaban, fiecare meci e un amalgam de emoții și bucurii….

 

”Alături de echipa favorită suntem la fiecare mişcare. Emoţiile şi bucuriile pe care le trăim cu familia şi steagul în mână când venim la meciurile CSU Sibiu, sunt de nedescris! Din tribune vrem să le transmitem toata energia pozitivă de care au nevoie şi suntem alături de ei în fiecare moment! O amintire ce o păstrez cu drag, este cea de la finalul meciului cu Steaua la CSA Bucureşti (din luna mai 2017), în care am fost învinşi, dar îmi amintesc cum fanii stelişti au venit la finalul partidei şi ne-au felicitat pentru dragostea şi admirația pe care o arătăm echipei noastre de baschet”

 

Dar dragostea pentru baschet are urme vechi, încă din 1982, pe când era junior al clubului nostru…

 

Pasiunea mea pentru baschet este foarte veche ... de prin 1982 când am practicat 2 ani junior-pitic în cadrul CSU. Îmi amintesc cu plăcere sala de antrenament de pe strada Ion Raţiu în care băteam mingea cu entuziasm, pe atunci echipa se numea CSU BALANȚA SIBIU; urmatoarea etapă în care s-a aprins şi mai mult dragostea pentru CSU, a fost în timpul facultății: l-am avut profesor la ULBS pe Dl. Dan Brîndaşu care a făcut parte din prima echipă a CSU din 1971 ... , apoi a urmat momentul în care sub conducerea dl Mircea Vulc a venit titlul la Sibiu; victoria din finala cu Steaua în 1995 a retrezit în mine dragostea față de primul sport pe care l-am practicat. Implicarea într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă şi de sacrificiu, inteligenţă și rezistenţă nervoasă, fineţea şi precizia cu care este jucat acest sport, îmi oferă sentimentul de mândrie şi admiraţie pentru "practicanţii de sport de echipă".

 

Pentru toți cei din familia CSU, Mihai are câte un sfat:

 

Pentru echipa de management: Să nu uite că performanţa aduce oamenii în tribune şi îi apropie pe ei şi pe copii de acest sport.

Pentru sportivi: Participarea la meciuri este foarte solicitantă, însă gândirea pozitivă şi comunicarea sunt determinante pentru echipă, succesul fiind astfel mai ușor de obţinut.

Și pentru suporteri: Să continue în același mod, să ofere energie şi să fie alături de CSU SIBIU!

Sportul de echipă ajută în construirea unui mediu bazat pe performanță, dezvoltând astfel încrederea în sine şi ajutând practicantul să accepte deciziile altora, prin înţelegerea faptului că oamenii au abilităţi diferite. Doresc să menţionez că sportul de echipă este benefic pentru sănătatea psihică, cei care practică sport au beneficii fizice, dar au un avantaj major prin faptul că ştiu cum trebuie să se organizeze indiferent de situaţie pentru atingerea performanţei. Susţin beneficiile sănătoase ale sportului de echipă şi încurajez practicarea acestuia, indiferent de vârstă!

 

şi încă ceva: HAI CSU!

Vom continua să vă împărtășim aici, pe CSHoops, cât mai multe povești ale sportivilor, suporterilor, partenerilor sau sponsorilor….defapt… ale tuturor ”personajelor” din această frumoasă poveste galben-albastră…..

 

 


901302 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 13/0 26
2 CSM CSU Oradea 10/3 23
3 BCMU FC Arges Pitesti 8/5 21
4 BC CSU SIBIU 6/7 19
5 CSO Voluntari 6/7 19
6 CSM ABC Athletic Constanta 5/8 18
7 CSM Tg.Mureș 5/8 18
8 CS Rapid Bucuresti 5/8 18
9 Corona Brașov 4/9 17
10 CS Dinamo Bucuresti 3/10 16

PARTENERI