logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

Miguel Angel Hoyo rămâne antrenorul lui BC CSU Sibiu și pentru sezonul competițional 2022/2023


BC CSU Sibiu a ales să meargă pe continuitate la nivelul băncii tehnice pentru sezonul competițional 2022/2023. Miguel Angel Hoyo va conduce echipa noastră din postura de antrenor principal în stagiunea care urmează.

 

Miguel Angel Hoyo a ajuns la Sibiu în vara lui 2021, în poziția de antrenor asistent. El a acceptat funcția de principal în luna decembrie a aceluiași an. Cu Miguel la timonă, echipa noastră a ajuns în playoff, acolo unde s-a duelat cu campioana en-titre a României. BC CSU Sibiu a făcut două partide bune în compania lui U BT Cluj-Napoca și probabil nu era niciun fel de surpriză dacă „galben-albaștrii” ar fi câștigat cel puțin un joc în acea serie.

 

Cu Miguel Angel Hoyo pe bancă din postura de antrenorul principal, BC CSU Sibiu a înregistrat 12 victorii și 10 înfrângeri în Liga Națională de Baschet Masculin.

 

Înainte de a venit la Sibiu, Miguel Angel Hoyo a lucrat la Baskonia, cunoscuta echipă spaniolă din Euroligă. La gruparea din Țara Bascilor, antrenorul iberic a condus din funcția de principal echipa secundă ce evoluează în LEB Silver, dar și formația U18 a clubului. La nivel de club, Miguel a mai activat în țara natală la Baloncesto Breogan, Ourense Baloncesto și  Basquet Menorca. În afară de Spania, Miguel le-a mai pregătit din postura de  principal pe Malabo Kings (Guinea Ecuatorială) și Horsholm 79ers (Danemarca), iar la Eskisehir Basket (Turcia) a fost antrenor asistent.

 

Miguel Angel Hoyo are experiență și la nivelul echipelor naționale, în 2016 calificându-se cu naționala Angolei la Jocurile Olimpice. În acest moment, tehnicianul iberic face parte din staff-ul naționalei Coastei de Fildeș, cu care va disputa la începutul lunii iulie a acestui an partide de calificare pentru FIBA Basketball World Cup

 

„Mă bucură foarte mult ideea de a reveni la Sibiu. Viziunea clubului și dorința de a face o treaba buna m-au atras. Cred că formăm o echipă bună, cu toții împreună, jucători, staff, conducere, suporteri. Avem ambiția și dorința de a construi o echipă cu caracter, de care suporterii noștri să fie mândri pentru lupta și dăruirea de care va da dovadă pe teren. Fiți alături de jucători, staff, conducere, fani și sponsori” a spus Miguel Angel Hoyo

 

„Am ales continuitatea la nivelul băncii tehnice, și ne bucuram că și Miguel Angel Hoyo a acceptat provocarea de a deveni principal pentru un sezon complet. El a preluat echipa noastră în decembrie, într-un moment delicat, în sezonul precedent și a demonstrat mult profesionalism. Tehncianul iberic a condus formația „galben-albastră” spre playoff-ul Ligii Naționale, cu un bilanț pozitiv și a venit momentul să-i oferim lui Miguel șansa de a clădi un lot de jucători, cu care să reusim un parcurs mai bun în sezonul care urmează", a declarat Horațiu Floca.


335789 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI