logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Valcea

Sala Transilvania - 2023-09-25 1:00 PM

LIVE pe FRB TV

Meciul 3 din Finala Mică nu aduce rezultatul dorit


BC CSU Sibiu a pierdut meciul 3 din Finala Mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputat joi, 18 mai, în Sala Transilvania. Galben-albaștri au cedat după un final incandenscent cu scorul de 74-79.

 

Primul 5: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Mo Pratt, Roberts Blumbergs și Rareș Uță.

 

Importanța meciului s-a simțit încă din start. Mirel Dragoste deschidea scorul cu un lay-up, după care au urmat nouă ratări la rând, adunate de cele două tabere. Stone pe pătrundere a oprit seria nereușitelor, dar Mo Pratt a replicat imediat la celălalt panou. S-a mers apoi cot la cot până la finalul primului act, câștigat la limită de oaspeți, 18-19. În sfertul secund, echipa noastră a dat impresia că se poate desprinde pe tabelă, după ce a pus două posesii distanță. Adversarii noștri nu au fost de acord și au reușit un parțial de 12-3 prin care își asigurau avantaj pe tabelă la intrarea la cabine, scor 34-41.

 

Repriza a doua a fost o bătălie pe cinste. Echipa noastră egala la 45, după un step-back de 3 puncte al lui Mo Pratt. Apoi Aurelian Gavriloaia și Mladen Jeremic s-au întrecut în aruncări de la trei puncte. Rareș Uță încheia sfertul cu un and-one, iar actul decisiv se pleca de la scorul de 55-57. Elevii lui Tomas Rinkevicius au început bine și au pus din nou două posesii în favoarea lor, la fel ca în primul act. Stone după o recuperare ofensivă marca de la distanță și minimiza diferența de pe tabelă. Pe final de meci a fost un duel de la distanță între Kariniauskas și Whelan. Lituanianul își ducea echipa în față, argentinianul egala. La 74-76, echipa noastră avea atacul iar intervenția lui Karianiasukas pe aruncarea lui Pratt a fost mai mult decât discutabilă. Nu s-a fluierat nimic, iar Rapid a închis meciul prin Jeremic cu două libere și apoi cu o intercepție. Scor final, 74-79.

 

Gaston Whelan a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 16 puncte. Mouhamed Barro a adăugat 13 puncte și 3 recuperări. Mo Pratt și-a trecut în cont 11 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Rareș Uță a fost aproape de double-double cu 9 puncte și 10 recuperări.

 

Au mai marcat: Gavriloaia – 7 puncte, Marinelli – 7 puncte, Blumbergs – 6 puncte și Dragoste – 5 puncte.

 

Meciul 4 din Finala Mică este programat sâmbătă, 20 mai, de la ora 19:30, la Sala Transilvania din Sibiu.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.

 


62912 vizualizari

Galerie fotoCLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 CSM CSU Oradea 0/0 0
2 BC CSU SIBIU 0/0 0
3 SCMU Craiova 0/0 0
4 BCMU FC Arges Pitesti 0/0 0
6 CSM Tg.Mureș 0/0 0
7 CS Municipal Ploiesti 0/0 0
8 CS Municipal 2007 Focsani 0/0 0
9 CS Valcea 0/0 0

PARTENERI