logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 7:00 PM

FRB TV

Meci cu miză extrem de ridicată la Ploiești


BC CSU Sibiu joacă ultimul meci pe teren străin din Conferința A a Ligii Naționale de Baschet Masculin la Ploiești. Partida cu CSM Petrolul este programată luni, 23 ianuarie, de la ora 17:45 și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 3, Prima Sport 5 sau FRB TV.

 

Acest joc din penultima etapă a primei faze de campionat este unul decisiv pentru cele două combatante. Cine câștigă acest meci își asigură prezența în Top 10 și rămâne astfel în curs pentru playoff.

 

În tur, BC CSU Sibiu a reușit o victorie destul de clară în Sala Transilvania, într-un meci condus cap coadă și încheiat cu scorul de 82-70. Mouhamed Barro cu 16 puncte și 6 recuperări, respectiv Roberts Blumbergs cu 15 puncte și 5 recuperări au principalii remarcați ai acelui joc. Pentru Tomas Rinkevicius, meciul tur cu ploieștenii a fost primul în postura de antrenor principal al BC CSU Sibiu.

 

Trupa condusă de Tomas Rinkevicius tocmai a oprit o serie de trei înfrângeri. „Galben-albaștrii” au câștigat ultimul meci de campionat, în fața celor de la SCM U Craiova cu un categoric 95-73. Șase jucători din formația noastră au terminat jocul în double-digits, iar Mo Pratt a fost aproape triple-double, lipsindu-i doar o recuperare și un asisst.

 

CSM Petrolul Ploiești se află la patru înfrângeri consecutive. Prahovenii au cedat, rând pe rând, meciurile cu CSM Târgu Mureș, U BT Cluj-Napoca, FC Argeș și SCM U Craiova.

 

Meciul dintre CSM Petrolul Ploiești și BC CSU Sibiu va fi arbitrat de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Alin Faur și Matei Bănică. Comisar din partea FRB va fi Marius Marinescu.

 

Rareș Uță s-a alăturat echipei noastre și va debuta în acest sezon în galben-albastru la meciul de Ploiești. Împreună cu antrenorul principal, Tomas Rinkevicius, pivotul român a prefațat confruntarea din Sala Olimpia:

 

„Primul meu meci din nou pentru Sibiu este probabil și cel mai important de până acum în acest sezon. Va fi un joc pe viață sau pe moarte. Vom merge acolo foarte motivați, foarte determinați, pentru a câștiga și pentru a avea șanse să ne calificăm în Top 10, care este obiectivul nostru în acest moment.

Fanii, cărora vrea să le mulțumesc și acum, pentru că m-au primit foarte frumos și călduros la meciul cu Craiova. Colegii, pe mulți dintre ei îi știam, m-au primit cu brațele deschise, la fel și staff-ul tehnic. M-au ajutat să mă integrez destul de repede. Mă înțeleg bine cu toți și sunt entuziasmat să joc din nou pentru BC CSU Sibiu” a spus Rareș Uță.

 

„Ne-am pregătit ca de obicei. Ne respectăm adversarul, au o echipă bună și un lot echilibrat. Cred că au avantaj, deoarece cu acest lot s-au antrenat tot sezonul, se înțeleg mai bine între ei. În același timp au jucători autohtoni cu experiență în echipă. Noi ne pregătim, știm unde putem fi mai buni și ne vom continua planul de antrenament, pentru a fi pregătiți pentru jocul de luni.

Aceasta a fost problema noastră încă din startul sezonului. Avem o echipă tânără și aceasta a fost problema noastră, nu am jucat la fel de bine în meciurile din deplasare. Am arătat mult mai bine la meciurile de acasă. Cred că este un lucru natural, când ai jucători tineri în echipă. Ne dorim schimbarea la meciul de luni” a declarat Tomas Rinkevicius.


219521 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI