logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM CSU Oradea

Sala Transilvania - 2024-11-15 7:00 PM

FRB TV

MARQUARDT, IFM și KUKA sponsorizează participarea elevilor sibieni la competiția de robotică. Primăria Sibiu alocă 10.000 de euro


Elevii sibieni finaliști ai competiției de robotică organizată de MTI și NASA au strâns fondurile necesare participării! Companiile sibiene care sprijină performanța în domenii cheie s-au alăturat elevilor de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr finaliști ai competiției „Zero Robotics High School Tournament”, organizată de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA! MARQUARDT, IFM și KUKA sponsorizează și ele echipa Quaternion iar Primăria Sibiu va aloca 10.000 de euro astfel că visul elevilor de a participa la cea mai prestigioasă competiție de profil este aproape îndeplinit.

 

 

După ce în urmă cu două zile, trei dintre partenerii echipei noastre au răspuns apelului de sprijinire a elevilor Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu la competiția internațională Zero Robotics High School Tournament, alte trei companii au decis să-i susțină financiar. Compania Marquardt, una dintre cele mai implicate societăți în tot ceea ce înseamnă comunitatea sibiană s-a alăturat tinerilor. La fel și IFM Electronics și compania KUKA sunt alături de tinerii care vor concura în luna ianuarie, la Boston. În plus, Primăria Sibiu a anunțat că va aloca 10 mii de euro participării acestor elevi în competiție, astfel că cei 9 elevi au demarat procedurile pentru obținerea vizei. Ștefănescu Radu, Bărac Ovidiu, Lupp Laurențiu, Tănăsescu Darius, Ianc Octavian, Teodoru Andrei, Cioban Darius, Faraon Eduard și Apolzan Eduard, elevi ai clasei a X-a I (matematică informatică, intensiv informatică), coordonați de profesorul Dorin Bunău, pe scurt Team Quaternion, vor participa la finala competiției Zero Robotics High School Tournament, pe 28 ianuarie 2019, unde vor concura într-un campionat LIVE sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale.

 

 

”Vrem să le mulțumim și noi partenerilor care s-au implicat în susținerea acestor elevi. E un lucru extraordinar și cred că zilele acestea Sibiul a dovedit, încă o dată, că este o comunitate unită și puternică, o comunitate susține proiecte serioase. Mă bucur din tot sufletul că am putut ajuta și noi acești elevi, pentru a reuși să își strângă suma de bani care condiționa participarea lor la finala prestigioasei competiții. Cred că noi știm cel mai bine ce înseamnă să porți pe umeri o responsabilitate atât de mare, aceea de a duce numele Sibiului mai departe, în competiții renumite. Sunt sigur însă că vor reuși să ne facă mândri că suntem sibieni”, a declarat Horațiu Floca, director BC CSU Sibiu.

 

 

BC CSU Sibiu, cu sprijinul Sălii Transilvania, oferă spații publicitare (floor-stickers), la meciul din 29 decembrie 2018, cu CSM CSU Oradea, meci care va fi transmis LIVE pe DigiSport, companiilor care doresc să sprijine participarea elevilor la concursul care va avea loc în ianuarie 2019, în SUA. Partenerii noștri de la COMPA, Zacaria și Magnolia Residence și-au afirmat deja sprijinul, încă de acum 2 zile.

 

 

De asemenea, pentru suporterii echipei noastre, care doresc să sprijine și ei participarea acestor copii, vom licita 10 triocouri ale jucătorilor echipei noastre, toate având autografele jucătorilor, iar banii vor fi redirecționați elevilor lăzăriști. Toate detaliile vor fi disponibile pe pagina noastră de Facebook, dar și pe Instagram și site-ul clubului.

 

 

Competiția „Zero Robotics High School Tournament” organizată de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA deschide elevilor de liceu facilitățile de cercetare de nivel mondial de pe Stația Spațială Internațională. Elevii scriu programe la liceele lor, programe prin intermediul cărora să poată fi controlat un satelit SPHERES. Scopul principal este de a dezvolta la elevi abilități de inginerie și gândire critică, capacitatea de rezolvare a problemelor, procesul de gândire de proiectare, munca în echipă etc. Participanții concurează pentru a câștiga un „joc” provocator din punct de vedere tehnic, motivat de o problemă actuală de interes pentru NASA, MIT și DARPA. Programele realizate de elevi controlează viteza SPHERES, rotația acestuia, direcția de deplasare etc. În funcție de premisa „jocului”, elevii trebuie să își programeze sateliții pentru a finaliza obiectivele stabilite (navigarea printre obstacole, ridicarea unor obiecte etc.), conservând resursele și rămânând în limitele de timp și de cod specificate. Programele realizate sunt autonome („inteligente”), adică elevii nu pot controla sateliții în timpul testului propriu-zis.

 

 


969951 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 CSM CSU Oradea 7/0 14
2 Corona Brașov 6/1 13
3 CSM Tg.Mureș 5/2 12
4 CS Rapid Bucuresti 5/2 12
5 CSO Voluntari 5/2 12
6 CS Valcea 1924 4/3 11
7 BC CSU SIBIU 4/3 11
8 CS Dinamo Bucuresti 3/4 10
9 SCMU Craiova 3/4 10
10 CS SCM Timisoara 3/4 10
11 CSA Steaua Bucuresti 3/4 10
12 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 4/2 10
13 BCMU FC Arges Pitesti 2/5 9
14 CSM Constanța 1/6 8
15 CS Municipal Galati 0/7 7
16 CS Municipal Ploiesti 0/6 6

PARTENERI