logo-csu
Urmatorul meci

CS Rapid Bucuresti

VS BC CSU SIBIU

Sala Rapid București - 2024-03-31 6:00 PM

FRB TV

Lucas Tohătan continuă alături de BC CSU Sibiu


 

 

Ne pregătim de un nou sezon, iar staff-ul tehnic se concentrează pe formarea echipei. BC CSU Sibiu mizează în continuare pe aportul lui Lucas Tohătan, pentru al 4-lea sezon consecutiv, jucătorul având parafată înțelegerea și pentru sezonul 2021/2022 și va face parte din angrenajul echipei noastre, pregătite de Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc.

 

După trei sezoane consecutive petrecute la Sibiu, Lucas Tohătan va îmbrăca și în sezonul următor, maioul galben-albastru. Staff-ul tehnic va miza în continuare pe Lucas, jucător care a avut evoluții foarte bune de-a lungul timpului. În stagiunea trecută a ligii naționale, baschetbalistul născut la Baia Mare a reușit, în 21 de meciuri bifate pentru BC CSU Sibiu,  să strângă medii statistice de 8,6puncte, 3.2 assisturi, pentru un indice al eficienței de 8.6.

 

”Mă bucur să continui încă un an la Sibiu. Mă simt bine aici, colaborez foarte bine cu staff-ul tehnic și sperăm ca în sezonul următor să reușim, alături de suporterii care ne-au lipsit atât de mult, să avem performanțe cât mai bune”, a spus Lucas Tohătan.

 

”Lucas Tohătan este unul dintre cei mai importanți baschetbaliști români și este foarte important pentru echipa noastră. Așa cum am spus și sezonul trecut, atunci când a semnat cu noi pentru 2 ani, că mă bucur că joacă pentru noi și, chiar dacă în ianuarie, la meciurile din FIBA Europe Cup, accidentarea l-a scos puțin din ritm, sunt sigur că va face un nou sezon foarte bun”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu

 

 

Lucas a avut evoluții foarte bune și în meciurile din FIBA Europe Cup, în sezonul care s-a încheiat, reușind, în 4 dintre cele 5 meciuri ale echipei noastre din cadrul campaniei europene, să strângă medii peste cele din liga națională: 10.3p, 4 assisturi, pentru un indice al eficienței de 12. Din păcate, în partida împotriva celor de la CSM Oradea, din bula de la Istanbul, a suferit o accidentarea serioasă. S-a recuperat apoi complet, lucru care i-a permis să revină pe teren, în ultimele luni ale sezonului. Lucas Tohătan este component de baza al lotului naționalei României și a fost convocat și anul acesta pentru din campania de precalificare pentru FIBA Basketball World Cup 2023!

 

 


467960 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI