logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Locul I, la finalul sezonului regulat


 

BC CSU Sibiu încheie pe prima poziție în clasamentul Ligii Naționale de Bschet Masculin, după o deplasare în care au fost însoțiți de aproape 500 de suporteri sibieni. Baschetbaliștii sibieni s-au întors cu o înfrângere de la Cluj, scor 84-80, însă au reușit să își apere avantajul din meciul de pe teren propriu. Echipa noastră va intra în focurile meciurilor din TOP 6 din poziția de lider și se pregătește de prima partidă care va avea loc weekendul viitor, în deplasare, la SCM Timișoara.

 

 

 

Baschetbaliștii sibieni au disputat, sâmbătă seara, ultima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul a fost un adevărat Derby, reunind în BT Arena echipele aflate pe primele locuri în clasamentul la zi al campionatului, dar și galeriile lor numeroase. Aprope 500 de suporteri sibieni au colorat tribunele arenei susținând frenetic echipa noastră și reușind să creeze o atmosferă extraordinară.

 

BC CSU Sibiu a intrat extrem de bine în meci, reușind un prim sfert senzațional și impunându-se la conducere, cu un avans de 9 puncte, după primele 10 minute de joc. Sfertul al doilea, însă, a aparținut gazdelor care au reușit să își impună ritmul și să recupereze din avantaj. La pauză echipele intrau la vestiare la scorul de 34-34. În sfertul al treilea, galben-albaștrii au dat dovadă de multă forță ca echipă și au trecut din nou la conducere. Nu a fost suficient, pentru că în ultimul sfert, pe fondul unor ratări ale echipei noastre, U-BT Cluj Napoca reușea să treacă din nou la conducere, iar la final să își adjudece victoria la 4 puncte.

 

Chiar și așa, BC CSU Sibiu termină prima fază a campionatului pe prima poziție, după ce în tur, galben-albaștrii au reușit să învingă echipa clujeană la 11 puncte (85-74).

 

”Cred că acest meci a fost o bună propagandă a baschetului, într-o sală plină, o sală frumoasă, cu două galerii care ambele au făcut spectacol. Sper că nu am dezamăgit pe nimeni, în afară de faptul că nu am reușit să câștigăm noi meciul. Cred că fost un meci spectaculos. Am avut două posibilități de a închide jocul, când am mers la peste 10 puncte, dar știam și am spus-o și înainte de meci că cei de la Cluj au, cel puțin pe hârtie, cel mai bun lot, și au demonstrat asta de fiecare dată când noi ne măream avantajul. Mă bucură evoluția jucătorilor mei și faptul că nu au renunțat niciodată la luptă, nici măcar atunci când, cu un minut și jumătate înainte de final, și 8 puncte în avans pentru adversari, și era clar că nu putem să revenim, până la capăt. Dar acesta este jocul de baschet, este frumos și sper că vom mai avea în sezonul acesta mai mult decât cele două meciuri din TOP6, cu Clujul”, a spus Dan Fleșeriu, după meciul de la Cluj.

 

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Hevin Hardy 22p, Monyea Pratt 20p, Justas Tamulis 15p, Mirel Dragoste 9p, Wilhelm Brosser 6p, Isaiah Philmore 4p, Randal Falker 3p, Chris Cooper 1p.

 

BC CSU Sibiu va începe seria meciurilor din TOP6, cu o deplasare la SCM Timișoara, meciul urmând a fi programat în weekendul următor.

 


828655 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI