logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM Corona Brasov

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-20 7:00 PM

FRB TV

La mulți ani, români! La mulți ani, România!


by Andra Bărbos

 

Sărbătorile se petrec în familie și vrem să vă fim alături cu fiecare ocazie, pentru fiecare bucurie și sărbătoare! Nu puteam rată Ziua Națională, așa că am pregătit ceva special. I-am întrebat pe jucătorii BC CSU Sibiu, de ce iubesc România și, mai ales, ce iubesc cel mai mult aici…

Gândurile lor, în rândurile de mai jos…

 

Chris Cooper e familiarizat cu România și o descrie ca fiind un loc minunat.

“România este o țară superbă care are de toate: castele, munți, plaje și orașe mari și frumoase. E un loc minunat în care să vii să joci baschet. Oamenii de aici sunt grozavi și foarte primitori. Cel mai mult aici iubesc orașele medievale, colțișoarele pline de istorie pe care le vezi peste tot. E minunat să te plimbi în centrul vechi al unui oraș și să fii înconjurat de istorie. Să vizitez Sinaia a fost o experientă incredibilă, am avut ocazia să văd castelul Peleș și m-a impresionat interiorul lui, cu toate acele camere de o frumusețe deosebită. Pentru mine, România este un loc superb de care să te bucuri!”, mărturisește Chris.

 

Tyler e fascinat de munți, iar Bogdan spune că România e singurul loc în care se simte cu adevărat ”acasă” .

Iubesc munții. Iubesc faptul că oriunde merg în Sibiu îi pot vedea și asta mă face mereu sa zâmbesc. Iubesc peisajele de aici și faptul că o minune a naturii este mereu la o aruncătură de băț. Acesta este lucrul meu preferat în România”, mărturisește Tyler Laser.

 

“Pentru mine România este țara unde m-am născut, țara unde trăiește familia mea, țara unde îmi doresc sa îmi cresc copiii. Am fost aproape peste tot în lumea asta și nu m-am simțit la fel de bine ca acasă în România. La mulți ani România!”, ne-a dezvăluit Bogdan Popescu.

 

Deși departe de țară, Kevin Capers e cu gândul la noi. A petrecut doar câteva luni la Sibiu, în România, suficient însă pentru a se simți extraordinar.

“În puținul timp pe care l-am petrecut aici am avut niște experiențe extraordinare cu oamenii de aici. Mulți dintre voi ați fost deosebit de buni cu mine și ați încercat să mă învățați lucruri despre țara și cultura voastră. De asemenea, fanii de aici sunt minunați ceea ce face ca fiecare meci să fie o experiență deosebit de specială!”, ne-a spus Kevin.

 

Monyea și Lawrence sunt extrem de încântați de România și curioși să descopere cât mai mult din ea.

 

“Îmi plac la nebunie bisericile din România. Mi se par minunate, mai ales având în vedere faptul că eu sunt o persoană religioasă. Noi am am avut ocazia să petrecem câteva zile în Brașov și m-au impresionat peisajele montane. Pentru mine a fost ceva deosebit pentru că acasă, în Alabama, nu avem ocazia să văd așa ceva. Un alt lucru minunat aici sunt fanii. Fanii din Sibiu sunt minunați, iubesc pasiunea lor și modul în care ei ne susțin!”, spune Monyea Pratt.

 

“România este un loc minunat. Am avut ocazia să vizitez și să locuiesc în destul de multe țări în cei 9 ani de baschet profesionist și după părerea mea oamenii de aici sunt cei mai drăguți și primitori și fanii din Sibiu sunt cu siguranță cei mai extraordinari și pasionați fani pe care eu i-am văzut în cei 9 ani de baschet. Chiar dacă am văzut doar o mică parte din România, am auzit atâtea lucruri bune despre această țară încât îmi doresc sa am ocazia să le văd pe toate!”, ne spune entuziasmat Lawrence Kinnard.

 

Mirel Dragoste și căpitanul echipei, Radu Paliciuc, au ținut să-i felicite pe toți românii.

“Fie ca Ziua Națională să vă aducă multă sănătate, fericire și tot atâtea bucurii lângă cei dragi! La mulți ani, române!”, transmite Radu Paliciuc

 

“România e acasă, un singur cuvânt, cu atâtea înțelesuri. România e locul meu natal, patria mea, familia mea. La mulți ani tuturor românilor de pretutindeni!”, ne spune Mirel Dragoste.

 

În final, vrem să vă urăm un 1 Decembrie liniștit, un 1 Decembrie în care să reflectăm cu toții, chiar și pentru câteva secunde, la tot ceea ce face din România ACASĂ.

 

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

 

 


994133 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 13/0 26
2 CSM CSU Oradea 10/3 23
3 BCMU FC Arges Pitesti 8/5 21
4 BC CSU SIBIU 6/7 19
5 CSO Voluntari 6/7 19
6 CSM ABC Athletic Constanta 5/8 18
7 CSM Tg.Mureș 5/8 18
8 CS Rapid Bucuresti 5/8 18
9 Corona Brașov 4/9 17
10 CS Dinamo Bucuresti 3/10 16

PARTENERI