logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

Juniorii BC CSU Sibiu, în European Youth Basketball League


 

BC CSU Sibiu va participa, începând din toamna acestui an, în competiții europene dedicate juniorilor! Clubul nostru a înscris deja două dintre echipele de juniori care au avut parcurs bun în sezonul acesta, în renumita competiție European Youth Basketball League organizată sub tutela FIBA.

 

 

Continuăm să investim în juniorii BC CSU Sibiu și facem toate eforturile pentru ca aceștia să se dezvolte cât mai mult. În acest context, Clubul nostru a înscris deja două dintre echipele Centrului de Copii și Juniori în prestigioasa competiție European Youth Basketball League.

 

”Echipele Under 14 și Under 16 al BC CSU Sibiu, pregătite de Nikola Pavlovic și Alexandru Rubint, vor evolua, începând din sezonul 2021-2022 și în competiții internaționale iar demersul nostru în considerăm a fi unul firesc în dezvoltarea sectorului juvenil al Clubului nostru. Ne dorim să creștem cât mai mulți sportivi în spiritul CSU, îi sprijinim în ceea ce privește pregătirea lor și sunt convins că experiența dintr-o competiție internațională le va fi extrem de benefică. Suntem mândri de progresele pe care antrenorii și juniorii BC CSU Sibiu le-au făcut în ultimii ani și suntem siguri că aventura celor două echipe în EYBL va fi una extraordinară”, a delcarat Horațiu Floca, președintele BC CSU Sibiu.

 

Cele două echipe înscrise pentru sezonul următor în European Youth Baskeball League au încheiat sezonul actual la Turneul Final, respectiv în faza semifinală a Campionatelor de juniori.

 

European Youth Baskeball League este o competiție europeană organizată sub tutela Federației Internaționale de Baschet, având înscrise anual peste 200 de echipe de tineri pe categorii de vârstă, fete și băieți, din peste 30 de tări participante. Sezonul anterior competițiile au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, însă oficialii fac planuri pentru organizarea următorului sezon, începând din toamna acestui an, în condiții cât mai bune.

 


488690 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI