logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 7:00 PM

FRB TV

Jordan Chatman, de la Boston College la BC CSU Sibiu!


 

Dan Fleșeriu va putea conta din august pe serviciile lui Jordan Chatman (1.96 metri, 26 de ani), un jucător care s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni shooteri din NCAA, în ultimele trei sezoane.

 

 

Povestea lui Chatman este una deosebită, el începând viața de colegiu după doi ani de misiune creștina în Taipei, Taiwan, acolo unde a învățat limba chineză, și-a cunoscut actuala soție și s-a pregătit pentru a-și definitiva studiile în timp record, dedicându-se apoi 100% baschetului. Recrutat de 10 universități de prestigiu, el a ales Boston College pentru a concura în puternica ACC, cea mai competitivă conferință din NCAA. Acum, Jordan va traversa din nou Oceanul, având de această dată ca destinație Europa - România - Sibiu.

Jeff Chatman, tatăl lui Jordan, este unul dintre cei mai buni baschetbaliști care au îmbrăcat tricoul Brigham Young University (BYU). Dragostea și talentul pentru baschet au fost moștenite de către fiul său, care a ales totuși să se transfere de la BYU la Boston College în 2016, după ce și-a luat diploma în doar doi ani!

Încă din primul sezon, sub îndrumarea antrenorului principal Jim Christian și a secundului Scott Spinelli - un antrenor care a recrutat jucători precum DeAndre Jordan, Alex Len sau Aleks Maric și care l-a recomandat pe Chatman către BC CSU Sibiu -, noua extremă a lui CSU a jucat în toate cele 32 de partide și nu i-a trebuit mult timp să confirme ceea ce poate să facă. Într-un meci cu Virgina, Jordan a înscris 9 aruncări consecutive de 3 puncte, dintr-un total de 11 încercări, această performanță egalând recordul all-time al universității și făcându-și loc în topul ACC pe locul al treilea la numărul de coșuri înscrise într-un meci și pe treapta a doua la procentaj. Totodată a fost un record absolut în ACC pentru numărul consecutiv de „treițe”! Performanța cu Virgina - 30 de puncte -  a fost întărită de un alt joc solid în etapa următoare, cu Wake Forest, Chatman bifând 22 de puncte, cu 4-6 coșuri de afară.

În ediția 2017/2018, Jordan și-a îmbunătățit recordul de coșuri de 3 puncte marcate, de la 58 (42%) la 87 (40%), iar media de puncte a crescut și ea de la 8.6 la 13. A fost al treilea marcator al echipei, după conducătorul de joc Ky Bowman, draftat de Golden State Warriors, și Jerome Robinson, selecționat al 13-lea, în prima rundă a NBA Draft 2018, de către Los Angeles Clippers.

Cea mai frumoasă victorie a sezonului a fost în fața neînvinsei Duke, 89-84, meci în care Chatman a avut 22 de puncte, 5/9-3p, și 6 recuperări. A mai marcat 19 într-o victorie în overtime cu Georgia Tech și a reușit un nou ”season-high” cu Richmond - 30 de puncte, 7/10-3p.

În ultimul sezon petrecut la Boston College, Jordan Chatman și-a menținut media de 13 puncte pe meci (57 coșuri de 3 puncte marcate, 35%), echipa fiind concentrată în jurul lui Ky Bowman și a ascensiunii acestuia către NBA.

Noul nostru jucător se remarcă drept un ”shooter de elită”, cu o aruncare extrem de rapidă, atât din afara semicercului, cât și de la semidistanță. Un baschetbalist care își menține concentrarea indiferent de situație, joacă pentru echipă și este capabil să schimbe soarta unui meci. ”Rookieul” de 26 de ani devine al 6-lea străin din lotul lui CSU și ultimul în acest moment. Este posibil ca în perioada următoare să anunțăm ultimul transfer din presezon, focusându-ne pe un jucător român.

La acest moment, lotul lui BC CSU Sibiu cuprinde:

Conducători de joc: Jared Jordam, Lucas Tohătan, Cristian Cerbu
Fundași-extreme: Barry Stewart, Aurelian Gavriloaia, Andi Călin, Jordan Chatman
Pivoți: Randal Falker, Chris Cooper, Rolland Torok, Isaiah Philmore, David Stan

 


779718 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI