logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-20 8:00 PM

FRB TV

Învingem pe revenire în repriza secundă a meciului de pe terenul celor de la Athletic Constanța


BC CSU Sibiu a bifat a 2-a victorie în deplasare din acest sezon. Echipa antrenată de Miguel Angel Hoyo a reușit o revenire importantă în meciul jucat astăzi, 19 ianuarie, pe terenul celor de la Athletic Constanța și s-au impus cu scorul de 77-75. această partidă a contat pentru etapa cu numărul 16, prima din returul sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Partida nu a avut un debut favorabil „galben-albaștrilor”, care nu au găsit drumul spre coș în primele 3 minute și gazdele s-au dus la 5-0. Tanner McGrew a spart gheața cu o reușită de la distanță, ca mai apoi Justas Tamulis să egaleze pe un contraatac. Tot lituanianul a încasat un fault tehnic, iar Vlad Corpodean marca 6 puncte la rând pentru formația sa. Mo Pratt a reușit faza primului sfert, un four-point-play, prin care făcea ca scorul să devină egal 15-15. Echilibrul s-a păstrat până la finalul primelor 10 minute de joc, când gazdele aveau avantaj minim, 20-19. La reluarea jocului, Blake i-a dus sibieni pentru prima dată în avantaj reușind să transforme două libere. Răspunsul a venit de la Darling, marcator a 5 puncte consecutive. Din acel moment  constănțenii au rămas la conducere, dar fără ca diferența de pe tabelă să crească la mai mult de două posesii, astfel înaintea ultimelor două minute tabela indica scorul de 33-29. Până la pauză sibienii au fost sancționați cu două faulturi ofensive. Mo Pratt a irosit două libere, ca în ultimele secunde, Gaskins să învingă sirena și stabilească scorul la jumătatea confruntării, 39-31 pentru Athletic Constanța.

Repriza secundă a început cu o triplă semnată de Vlad Corpodean. Băieții lui Miguel angel Hoyo și-au găsit apoi cadența în ofensivă și în mai puțin de 5 minute au reușit să înjumătățească diferența de la pauză. Scorul a devenit 44-40, după o reușită pe pătrundere a lui Javion Blake. Jocul bun în ofensivă a continuat și Tamulis a completat un coș cu fault egalând astfel situația pe tabelă. A mai urmat câte un coș de fiecare parte până la încheierea sfertului trei, astfel că secvența decisivă pleca de la scor egal, 51-51. Tamulis a adus echipa noastră în avantaj după mult, iar mai apoi Tanner McGrew a pus două posesii diferență între cele două echipe. Sibienii au găsit cu lejeritate drumul spre coș și au dus scorul 63-57, iar antrenorul gazdelor a simțit nevoia să oprească jocul cu un time-out. Mo Pratt cu o triplă și Lucas Tohătan cu două libere, au făcut ca diferența să devină una formată din două cifre în favoarea lor. Răspunsul gazdelor a venit cu două coșuri de la 3 puncte, marcate de Lowrance și Corpodean, iar acum venea rândul lui Miguel Angel Hoyo să solicite timp de odihnă. Scorul a rămas neschimbat, 70-66, până la intrarea în ultimele 2 minute de joc. Gaskins a marcat pentru gazde, iar apoi Rareș Uță a deblocat tabela pentru echipa noastră de la linia de fault, dar cu o singură aruncare reușită. Justas Tamulis cu o triplă a dus scorul la 74-69, cu 32 de secunde rămase pe tabelă. Lowrance a replicat tot cu un coș de la distanță și jocul rămânea deschis. Tanner McGrew a fost trimis la linia de fault, unde a irosit o aruncare. Gaskins a marcat două libere la celălalt panou, când mai erau doar 6 secunde joc, cu diferență minimiă pentru BC CSU Sibiu. Lucas Tohătan a fost și el perfect de la linia de pedeapsă. Mo Pratt nu le-a permis gazdelor să aibă șansa de egala iar partida s-a încheiat cu scorul de 77-75.

Monyea Pratt a fost cel mai bun marcator al echipei noastră cu 16 puncte plus 7 recuperări și 2 pase decisive. Rareș Uță a înregistrat un double-double, 14 puncte și 12 recuperări. Justas Tamulis a marcat și 14 puncte plus 4 pase decisive. Tanner McGrew a reușit 12 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Pentru echipa noastră au mai marcat: Padgett – 8 puncte (3 recuperări), Tohătan – 7 puncte (5 recuperări și 6 pase decisive) și Blake – 6 puncte (5 pase decisive și o recuperare).


395108 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI