logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

INTERVIU- Alexandru Hanea, despre cum s-a dezvoltat proiectul Centrului de copii și juniori al BC CSU Sibiu


La doar doi ani de la reorganizarea segmentului juvenil, companii de renume sibiene – s-au alăturat Centrului de Copii si Juniori al BC CSU Sibiu, din dorința de a contribui la dezvoltarea tinerilor dornici să facă performanță în cadrul Clubului nostru. AtuTech, Marquardt, Kendrion, Clinica Polisano-Medlife, Decathlon și KeepCalling sunt companii care se implică sezonul acesta în susținerea performanțelor juniorilor noștri, alături de autoritățile publice locale: Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu împreună cu Serviciul Public Sala Transilvania. Am stat de vorbă cu Alexandru Hanea, coordonatorul sectorului juvenil din Clubul nostru pentru a descoperi cum s-a dezvoltat acest proiect de-a lungul timpului.

 

 

Suntem într-un an dificil pentru toate sectoarele, dificil, așadar, și pentru sport. Proiectul la care țintim- o academie de baschet- în cadrul căreia să avem echipe înscrise în campionatele naționale la toate categoriile a încetinit în acest an?

 

Alexandru Hanea: În urmă cu doi ani, managementul Clubului nostru a decis o reorganizare a activității juvenile din dorința de a oferi tinerilor care iubesc baschetul un cadru cât mai propice pentru a performa. Ne-am propus să creștem numărul copiilor care joacă baschet și să ajungem la ceea ce spui-o academie- cât mai curând. Pentru asta e nevoie de timp și toți am fost conștienți că nu se va întâmpla peste noapte. A fost nevoie să investim, în primul rând, și de acolo am plecat. Și o facem în continuare. Cooptarea mai multor antrenori, sub coordonarea lui Goran Vrkic, oferirea unui program de pregătire complet și investiția în închirierea unei săli destinate juniorilor au fost punctele de plecare spre o dezvoltare firească. Astăzi, peste 250 de tineri între 5 și 18 ani se pregătesc în cadrul BC CSU Sibiu, iar lucrurile acesta ne certifică faptul că suntem pe drumul cel bun. Numărul tinerilor care se înscriu la baschet este în continuă creștere, iar Clubul nostru participa în competițiile naționale cu 5 echipe în acest sezon, cu rezultate excelente.

 

De-a lungul timpului, companiile au venit alături de juniorii noștri. Cum a fost anul acesta?

 

Alexandru Hanea: Am avut multe provocări datorate pandemiei. Mă refer, în primul rând la infrastructură, la săli de antrenament. Într-un an teribil pentru toate sectoarele, am decis să investim în închirierea unei săli de antrenamente doar pentru juniorii Clubului. Ne rămăseseră puține variante de săli unde ne putem antrena, era și este încă Sala Transilvania, unde reușim să facem câteva antrenamente, dar aveam nevoie de spațiu pentru a ne putea organzia antrenamentele așa cum trebuie, pentru toate grupele de juniori. Costurile de închiriere a acestui spațiu nu sunt deloc mici, dar pentru că școlile erau închise și nu puteam închiria sălile de acolo, ne-am luat acest angajament îndrăzneț și mă bucur că am făcut-o. Avem norocul că sunt companii care ne sprijină și astfel reușim să acoperim costurile chiriei. Au fost luni întregi în care cluburile de juniori nu au avut unde se antrena, automat acest aspect afectează pregătirea copiiilor, iar noi am fost printre puținii care nu am mai avut această problemă. Am amenajat sala cu sprijinul prietenilor sibieni care iubesc baschetul, ECO Sport Team, prin fostul jucătorul al clubului nostru, Andrei Dinu căruia îi mulțumesc pentru sprijin, dar și tuturor celor care contribuie și astăzi la tot ce reușim să facem. Între timp, măsurile de relaxare introduse ne-au permis să avem acces și în sălile școlilor și vreau să mulțumesc reprezentanților Colegiului Independența și celor de la Colegiul Constantin Noica. Fără sproijinul și deschiderea lor, nu puteam face față numărului mare de copii care își doresc să joace baschet pentru CSU.

 

Pandemia a întârziat startul competițiilor juvenile în sală, însă iată că acestea sunt acum în plină desfășurare. Știm că și acolo costurile sunt importante.

 

Alexandru Hanea: Da, fiecare turneu înseamnă eforturi financiare importante pe care reușim să le suportăm cu ajutorul Clubului, companiilor private și cu ajutorul părinților. Ne bucurăm să avem alături companiile AtuTech, Marquardt, Kendrion, Decathlon, KeepCalling care ne sprijină financiar pentru că altfel nu ne-am fi permis să avem înscrise 5 echipe în campionatele naționale organizate de Federația Română de Baschet. În același timp, suntem recunoscători Primăriei Sibiu și Consiliului Județean Sibiu pentru sprijin. Gândiți-vă doar la costurile cu testele Covid. Nu mai vorbesc de perioada anterioară când eram nevoți să facem teste PCR. Dar comunitatea sibiană ne-a fost alături, iar faptul că reprezentanții Clinicii Polisano-Medlife ne sprijină la capitolul testări este extraordinar pentru noi.

 

 

Una peste alta, reușim să avem și rezultate. Avem deja o echipă calificată la turneul final...

Alexandru Hanea: Copiii pun multă dragoste în acest joc, iar antrenorii lor reușesc să îi facă să își dorească mereu tot mai mult. La mijloc e dragostea de baschet, dorința de a face performanță, eforturile și ambiția fiecăruia dintre copii, antrenori, dar și parinti. Chiar vreau să le multumesc tuturor pentru tot ce am reusit la nivel de juniori, în tot acest timp, pentru că fiecare dintre ei a jucat un rol important în toată povestea aceasta. Suntem o familie unită cu toții: jucători, antrenori și părinți, și simțim că suntem împreună în marea familie CSU, alături de modelele juniorilor noștri- echipa de seniori. BC CSU Sibiu Under 13 este calificată la turneul final al campionatului național, după serii întregi de meciuri excepționale făcute de elevii lui Nikola Pavlovic și Mădălina Geleriu. Echipele Under 15, Under 16 și Under 18 ale lui Goran Vrkic și Alexandru Rubint au și ele rezultate foarte bune, de care suntem mândri. BC CSU Sibiu U16 și U18 sunt și ele calificate în fazele semifinale. Există performanță, avem rezultate și suntem mândri de juniorii noștri.

 

În vară vor fi festivalurile de de mini și baby baschet. Ce planuri avem pentru această vară?

Alexandru Hanea: BC CSU Sibiu va participa și la aceste două competiții. Așteptăm să vedem detaliile, dar avem mai multe grupe cu care ne dorim să participăm. Tot în vară intenționăm să organizăm, pentru juniorii Clubului nostru, un camp în colaborare cu o Academie renumită de baschetul european. Detaliile urmează să le anunțăm. Mai mult decât atât, sezonul următor vom avea echipe care vor participa în competiții europene destinate juniorilor. Așadar, avem planuri mari și ne dorim ca acești copii să performeze cât mai bine și să aibă condiții de pregătire cât mai bune, astfel încât să avem, peste ani, cât mai mulți juniori crescuți în spiritul CSU, în echipa de seniori. În final, vreau să mulțumesc suporterilor CSU care, așa cum ne-au obișnuit, sunt mereu alături de acest club. Le mulțumesc pentru modul în care se mobilizează, la fiecare meci al echipei mari, și se îndeamnă unul pe altul să facă donații pentru juniorii noștri. S-au strâns sume importante din aceste donații și le suntem recunoscători că ne sunt alături. #HaiCSU

 


515226 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI