logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-20 8:00 PM

FRB TV

Încheiem cu o victorie clară prima fază a campionatului


BC CSU Sibiu a încheiat cu stil prima fază a campionatului. „Galben-alabștrii” au trecut pe teren propriu cu scorul de 79-59 de CSM Târgu Jiu în ultimul meci din Conferința a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputat sâmbătă, 28 ianuarie.

Tomas Rinkevicius a început partida cu Whelan, Dragoste, Pratt, Blumbergs și Uță. Aceștia au imprimat încă din start ritmul jocului și s-au desprins rapid la zece lungimi, 16-6, după o reușită a lui Mo Pratt. A mai urmat un run, alimentat de Blumbergs, Uță și Gavriloaia, iar scorul ajungea la 23-6. Un coș de fiecare parte s-a mai consemnat în primul act, care avea să încheie cu scorul de 25-8. Ecartul a crescut în continuare, iar Barro cu un dunk oferea echipei noastre un avantaj de 22 de puncte. Până la pauză, „galben-albaștrii” au mai redus din turația motoarelor și la cabine se intra cu scorul de 41-24.

 

Repriza secundă a debutat cu două reușite de la distanță ale lui Frye. Mirel Dragoste refăcea diferența înregistrat la pauză între cele două echipe. Gorjenii au traversat o perioadă mai bună de joc, dar răspunsul a venit prompt din partea echipei noastre. Sfertul trei se încheia cu scorul de 65-41, iar ultimul act a fost unul fără istoric. Gavriloaia și Barro au fost protagoniștii din sfertul patru, iar BC CSU Sibiu înregistra o nouă victorie clară, 79-59.

 

Toți jucătorii utilizați de Tomas Rinkevicius în acest meci au reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Rareș Uță a fost omul meciului cu 15 puncte, 6 recuperări și 3 capace. Aurelian Gavriloaia, Mouha Barro și Gaston Whelan au adăugat fiecare câte 10 puncte.

 

Au mai marcat: Dragoste – 9 puncte, Blumbergs – 9 , Pratt – 9, Manchon – 4 și Ionescu – 3.

 

„Cred că am controlat meciul de la început, până la final. Am executat bine planul de joc. Am avut o agresivitate foarte bună și cred că asta a făcut diferența.

Nu este greu să ne motivăm. Trebuie să ne bucurăm de baschet de fiecare dată când intrăm pe teren, iar asta vine cu movitația” a spus Aurelian Gavriloaia la final de meci.

 

Le mulțumesc jucătorilor, pentru că au abordat meciul cu o atitudine bună. Acest lucru este foarte important pentru echipa noastră, iar cu energie și atitudine putem face multe lucruri bune. Am avut un start bun, am luat rapid avantaj. Am putut folosi o rotație mai mare. Câțiva jucători au primit mai multe minute decât de obicei. Mă bucur pentru ei, a fost un meci bun.

Vreau să le mulțumesc și suporterilor. Au fost foarte drăguți astăzi. Încă o dată, în această sală, acești suporteri sunt al 6-lea nostru jucător, iar nouă ne oferă încredere și să arătăm mai puternici” a concluzionat Tomas Rinkevicius.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


213523 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI