logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 7:00 PM

FRB TV

Începe playoff-ul, cu un duel de tradiție


BC CSU Sibiu debutează în postsezon cu un duel de tradiție contra celor de la U BT Cluj-Napoca. Prima partidă din playoff este marți, 3 mai, în BT Arena din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 17:00.

 

Sezonul regulat a adus două înfrângeri pe teren propriu pentru echipa noastră, care a ajuns astfel pe poziția a 8-a și va întâlni campioana în exercițiu și câștigătoarea primei faze a campionatului. Seria dintre BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca se dispută după sistemul, „cel mai bun din trei meciuri”, cu avantajul terenului propriu de parte clujenilor.

 

Pornim de pe picior de egalitate însă în duelurile directe din acest sezon cu U BT Cluj-Napoca. În tur, clujenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 92-80. În retur a fost o altă poveste și BC CSU Sibiu i-a administrat primul eșec în campionat rivalei. A fost o partidă de mare luptă, în care Lucas Tohătan a reușită cea mai bună prestație ofensivă a carierei, încununată cu un coș de 3 puncte care a consemnat victoria, 85-82.

 

Totuși, echipa noastră nu a mai câștigat din 2020 în fața lui U BT Cluj-Napoca când un joc s-a desfășurat departe de Sala Transilvania. BC CSU Sibiu se impunea atunci cu scorul de 98-90, iar în lotul de atunci și cel de acum se mai regăsește Lucas Tohătan, care are patru stagiune la rând în „galben-albastru”. În aceast sezon, trupa antrenată de Mihai Silvășan și-a fortificat terenul propriu, unde nu a pierdut în competițiile interne. Aceasta este cea mai mare provocare pentru băieții noștri și cu siguranță cheia acestei serii de playoff.

 

Cu siguranță acest duel aduce multă motivație pentru băieții lui Miguel Angel Hoyo. Acest lucru îl arată de fiecare dată Mo Pratt, care încheie mereu în double-digits confruntările cu clujenii. În dubla din acest sezon veteranul americanul din lotul nostru are medii de 14.5 puncte, 7.0 recuperări și 2.5 pase decisive.

 

BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca sunt două echipe care atrag duelurile direct în playoff, iar în prima rundă s-au mai confruntat în 2008, 2011 și 2014.

 

Mirel Dragoste:

„Suntem pregătiți pentru aceste meciuri cu Cluj. În primul rând vrem să facem o figură frumoasă la ei acasă. Știm că este foarte dificil să câștigi pe terenul lor, dar ne antrenăm bine și ne dorim să facem meciuri bune contra Clujului și de ce nu, chiar să mergem mai departe.

 

Miguel Angel Hoyo:

„Este o rundă dificilă, cu siguranță. Întâlnim cea mai bună echipă a campionatului, campioana în exercițiu, care a făcut un sezon extraordinar. Dar în aceste ultime zile ne-am antrenat bine și suntem concentrați pentru playoff. Știm ce avem de făcut și sper că vom putea concura cu adversarul. Este primul obiectiv pe care trebuie să-l avem este să luptăm și să ne găsim șansele de a câștiga. Cu siguranță avem șanse, trebuie să găsim aceste șanse pentru a-i învinge.”

 

 Partida dintre U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu, prima din playoff-ul sezonului 2021/2022, va putea fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport și Prima Sport.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania. 


348989 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI