logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM Corona Brasov

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-20 7:00 PM

FRB TV

Florin IACOB: ”Îmi doresc ca CSU să existe și peste 50 de ani. Prin noi toți și prin cei care vor mai veni lângă echipă”


Foto: SbSport.ro

 

E de departe cel mai înflăcărat, devotat și implicat suporter al echipei noastre iar de mai bine de două decenii este alături de echipa lui favorită, fără întrerupere. În ultimul an i-a fost interzis accesul în sală, la meciurile galben-albaștrilor, din pricina unui incident pe care, cu siguranță, nu-l va uita niciodată. Dar chiar și așa, n-a pierdut nici un meci, a mers chiar și în deplasare, și le-a urmărit pe toate cu sufletul la gură … online. Mâine va fi, din nou în tribună, va ridica lumea în picioare și va striga din tot sufletul: ”….orice s-ar întâmpla, CSU e viața mea, câte zile voi avea…”. Sâmbătă, Florin Iacob revine în Sala Transilvania!

 

Cu câteva zile înainte de partida cu Galațiul am stat de vorbă cu Florin. Părea fericit, entuziasmat, încântat și…mai ales… nerăbdător. Părea un copilaș căruia, după ce a fost pedepsit,  i-a fost oferită înapoi jucăria favorită. Sâmbătă v-a reveni în tribună, îmbrăcat în galben, desigur! În fața celei mai frumoase galerii din țară, Florin va da tonul la ”Acolo este țara mea” din tribună. Ultimul an l-a petrecut în afara sălii, dar nu departe de ea. A stat la intrările în sală, a urmărit meciurile pe telefon sau tabletă și, din când în când, trimitea câte un mesaj celor din galerie:

”Pentru toți care sunteți în sală: cântați până la epuizare!

Ce așteptați, să cânte jucătorii?!”, le scria Florin.

 

Despre cum a trăit meciurile în ultimul an, dar și care este cea mai frumoasă amintire legată de CSU Sibiu și, mai ales, ce a făcut la primul meci la care a participat…în rândurile de mai jos…

 

”Nu îmi place să ies în evidență. Știu mulți suporteri care fac multe sacrificii ca să ajungă la un meci. Unii își iau liber de la muncă, alții vin chiar din străinătate. Ei sunt cei mai importanți suporteri. Anul acesta mi-a fost extrem de greu, dar auzeam, de la ușă, lumea cântând și parcă așteptarea asta a fost mai ușoară. Niciun meci însă nu l-am putut trăi așa cum o făceam în galerie. În tribună mai strigi, te descarci. La ușă nu îți prea poți manifesta stările, trăirile. Mai urlam, mai dădeam cu picioarele, dar...e puțin spus că a fost greu. Mulți zic că a trecut repede, dar nu au fost în situația mea”, spune Florin Iacob.

 

A trecut un an de când i s-a interzis să mai intre în sală. Plângea deznădăjnuit, în parcarea Sălii Transilvania. Un an de interdicție. Părea de necrezut, iar multor suporteri care ieșeau din sală la acel moment, li se prea …o glumă…Confirmarea venea de la fiica lui Florin: ”Tati, nu te mai lasă la CSU? De ce, tati? Cum să nu te mai lase la baschet, tati?”. Fetița de șchioapă părea părintele copilului pedepsit iar plânsetul ei neîncetat n-avea cum să nu te miște. Dar anul a trecut.

 

”Sâmbătă, probabil, voi avea un sentiment ciudat. Probabil voi răguși, dar meciul nu e despre Florin care s-a întors în sală. Trebuie să câștige CSU,

nu trebuie să fie despre mine. Ca și o coincidență, sâmbătă va fi ziua omului căruia i se datoreazăa înființarea cestei minunate echipe….

Flavius Stoica. Sunt și alții cărora trebuie să le mulțumim că această echipă a continuat să existe, din 1971 până în prezent,

dar, în primul rând, trebuie să îi mulțumim acestui om”

 

Și așa cum totul are un început, Florin ne-a dezvăluit și primul meci la care a participat. Era pe clasa a IX-a iar colegul lui de clasă, cel care îi este și naș al fetiței sale, i-a spus să meargă la ”aprozar”.

 

”Povestea e lungă. Eram în 1996, într-o zi după școală, când recuperam orele după o grevă a profesorilor. Un coleg, abonat la Tribuna Sporturilor, mi-a zis, în drum spre casă:”Hai să mergem la meci, au câștigat anul trecut campionatul”. De atunci n-am mai lipsit. Era un meci cu echipa din Târgu Mureș, iar atmosfera din sală m-a făcut să mă îndrăgostesc de baschet. Știu că aveam patru caiete pe care le-am rupt și am făcut confetti, plus încă unul de tehnologie. Îl am încă. Nu îl rupsesem atunci pentru că aveam o profesoară mai severă”, povestește amuzat.

 

Prima tobă a plătit-o cu teza la matematică. Fiind nelipsit de la meciuri, extrem de implicat de la început, Florin făcea totul pentru a crea atmosferă de vis  în tribună.

                                    

”Treptat, am început să mă împrietenesc cu oamenii și aveam nevoie de o tobă. Aveam un coleg ce avea un set de tobe și mi-a adus una dintre. Mi-a lăsat-o cu o condiție: să îi fac teza la matematică, pentru că bani, nu aveam. Așa am făcut. La teză, am scris, am făcut schimb de caiete și gata. El a luat 7, eu 3. Nu eram mare profesor, dar mă descurcam. După o perioadă am făcut chetă în tribună  și am cumpărat tot setul.  Cea mai frumoasă amintire e de la titlul din 1999. Cumpăram cearceafuri second-hand, le vopseam acasă cu galus și stricam oalele părinților….”, a mai spus Florin.

 

Chiar dacă a lipsit din tribune, Florin a fost, în continuare, cel care a mobilizat suporterii, mai ales când a fost vorba de deplasări.

 

”Nu a fost deloc greu să ne mobilizăm pentru deplasări. Lumea a înțeles. Sezonul acesta au fost anul cu cei mai mulți suporteri în deplasări. Cel mai bun an. Am fost aproape 400 și la meciul din Cupa României și la cel din ianuarie de la Cluj”, spune Florin.

 

Când l-am întrebat ce așteptări are de la echipa sa de suflet, Florin ne-a răspuns că nu vrea titluri sau medalii.

 

”Nu visez după titluri și medalii. Îmi doresc ca CSU să existe și peste 50 de ani. Prin noi toți și prin cei care vor mai veni lângă echipă. Atât. Vrem ca jucătorii să joace cu sufletul, la fiecare meci, nu neapărat cu gândul la victorie. Și ne dorim mai multe echipe de juniori. Nu e vina cuiva anume că nu avem jucători sibieni. E boala sportului românesc care nu investește în copii și juniori. Le mulțumim sponsorilor echipei. Din suflet. Și datorită lor, spiritul CSU merge mai departe. Nu am putea fără ei”, a adăugat Florin Iacob.

 

 

Povestea frumoasă a celor care fac parte din familia galben albastră continuă, aici, pe CSHoops. Vom continua să vă împărtășim aici, cât mai multe povești ale sportivilor, suporterilor, partenerilor sau sponsorilor….defapt… ale tuturor ”personajelor” din această frumoasă familie galben-albastră…..

 

 


953476 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 13/0 26
2 CSM CSU Oradea 10/3 23
3 BCMU FC Arges Pitesti 8/5 21
4 BC CSU SIBIU 6/7 19
5 CSO Voluntari 6/7 19
6 CSM ABC Athletic Constanta 5/8 18
7 CSM Tg.Mureș 5/8 18
8 CS Rapid Bucuresti 5/8 18
9 Corona Brașov 4/9 17
10 CS Dinamo Bucuresti 3/10 16

PARTENERI