logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Finala Mică încheie sezonul 2022/2023 pentru BC CSU Sibiu


BC CSU Sibiu încheie sezonul competițional 2022/2023 cu prezența în Finala Mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În această fază a competiției, echipa noastră se va duela cu Rapid București pentru cucerirea medaliilor de bronz. Primul meci este programat sâmbătă, 13 mai, de la ora 18:30 la Sala Rapid și va putea fi urmărit pe FRB TV.

 

Echipa noastră revine în acțiune, după meciurile din semifinalele campionatului. Cu un lot lovit de accidentări și probleme medicale, trupa lui Tomas Rinkevicius nu a putut emite foarte mari pretenții în fața lui CSM CSU Oradea, care s-a impus la general cu scorul de 3-0.

 

De partea cealaltă, Rapid București a contat într-un singur meci din semifinala cu U BT Cluj-Napoca, și anume meciul 3, pe care l-a câștigat cu scorul de 106-86. Celelalte confruntări au fost pierdute de giuleșteni la minim 17 puncte, astfel că scorul la general în această serie a fost de 3-1 pentru clujeni.

 

BC CSU Sibiu și Rapid București s-au întâlnit de două ori în prima fază a sezonului regulat. De fiecare dată, câștig de cauză au avut bucureștenii, dar la capătul unor partide extrem de strânse și decise la două posesii. La Sibiu s-a consemnat scorul de 78-74, în timp ce în Giulești, meciul s-a terminat cu scorul de 88-83.

 

Față de acele partide există multe schimbări în cele două garnituri. Dacă ne uităm strict la echipa noastră, meciul retur cu Rapid l-a găsit pe Tomas Rinkevcius pe banca tehnică a echipei noastre, față de cel tur, condus de Miguel Angel Hoyo. La nivelul lotului de jucători au fost operat alte două mutări, prin revenirile lui Monyea Pratt și Rareș Uță.

 

Și la Rapid au fost multe schimbări de lot. Darius Johnson-Odom și Chris Evans au părăsit echipa din tur și până la meciul retur. Vaidas Kariniauskas a debutat pentru giuleșteni la confruntarea retur din sezonul reguat. De atunci, Rapid București a mai înregimentat doi jucători, pe Demitrius Conger și Jay Threatt. De menționat este faptul că Tudor Costescu are la dispoziție șapte jucători străini.

 

Rapid rămâne în continuare o echipă puternică, al cărei parcurs a fost îngreunat de probleme medicale. Tyler Stone este liderul incontestabil al acestei echipe, lider la majoritatea capitolelor statistice importante și desemnat de specialiști MVP al sezonului. Vaidas Kariniauskas este un alt jucător de mare valoare din lotul giuleștenilor, în timp ce Mladen Jeremic și Filip Barovic sunt oamenii cu experiență din angrenajul echipei. Alex Olah s-a dovedit un pion important pentru Tudor Costescu în acest sezon, iar contingentul jucătorilor români a fost completat de Tudor Gîrbea și Matei Dorneanu.

 

Meciul 1 dintre Rapid București și BC CSU Sibiu va fi arbitrat de o brigadă formată din Marius Ciulin, Alexandru Grigoraș și Sorin Drugău.

 

„Va fi o confruntarea forte dificilă, ne așteaptă la București două meciuri foarte grele. Mergem acolo cu o atitudine pozitivă și vrem să facem o figură foarte bună. O să luptăm cu siguranță până la capăt și sperăm să obținem ceea ce ne dorim.

Diferența o poate face atitudinea noastră, începând din prima secundă și până la fluierul final. Vrem să abordăm acest meci cu maximă seriozitate. Cu siguranță ne dorim să câștigăm și să luăm locul 3 la final” a spus Mirel Dragoste înaintea startului finalei mici.

 

„Am avut puțin mai mult timp pentru a ne pregăti, pentru a ne recupera jucătorii. Nu-i avem însă în cea mai bună versiune. Încercăm să ne pregătim pentru acest prim meci cum putem. Cred că deja am avut un sezon bun și trebuie să ne bucurăm de timpul petrecut împreună, după toate aceste  victorii și succese înregistrate de clubul nostru. În continuare însă, ne dorim să luptăm contra Rapidului. O echipă foarte bună, cu un buget pe măsură în acest sezon. Au arătat un baschetul bun, chiar dacă au avut parte de câteva schimbări pe parcursul sezonului. Echipa lor este acum mult mai periculoasă decât la începutul sezonului. Vom încerca să găsim căi prin care să ne creăm avantaj. Nu este ușor însă în fața unui astfel de adversar. Sper să fim pregătiți pentru primul joc, mai ales din punct de vedere al energiei, după toate aceste probleme medicale cu care ne-am confruntat” a declarat antrenorul Tomas Rinkevicius, despre finala mică cu Rapid.

 

  • Meciul 1: CS Rapid București vs. BC CSU Sibiu – sâmbătă, 13 mai, ora 18:30, FRB TV
  • Meciul 2: CS Rapid București vs. BC CSU Sibiu – luni, 15 mai, ora 20:00, Digi Sport, Prima Sport , FRB TV
  • Meciul 3: BC CSU Sibiu vs. CS Rapid București – joi, 18 mai, ora 20:00, Digi Sport, Prima Sport, FRB TV
  • Meciul 4 (dacă este nevoie): BC CSU Sibiu vs. CS Rapid București – sâmbătă, 20 mai, FRB TV
  • Meciul 5 (dacă este nevoie): CS Rapid București vs. BC CSU Sibiu – marți, 23 mai, FRB TV

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


168177 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI