logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Final de sezon pe poziția a 8-a


 

Echipa noastră a încheiat sezonul competițional 2023/2024 al Ligii Naționale de Baschet Masculin pe poziția a 8-a. BC CSU Sibiu a cedat în seria cu Dinamo cu 0-2 la general în lupta pentru locurile 7-8.

 

În meciul secund de la București, Tomas Rinkevicius a avut doar doi jucători străini la dispoziție și o rotație formată din 8 jucători. În aceste condiții echipa noastră nu a putut emite prea multe pretenții, chiar dacă au existat multe momente bune de joc, inclusiv două dintre cele patru sferturi ale meciului câștigate. Startul maole de meci și parțialul de 33-11 înregistrat în primul act au fost greu de surmontat, iar la final de meci Dinamo București avea să impună cu scorul de 91-76.

 

Marc Loving a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 17 puncte, plus 5 recuperări și o pasă decisivă. Aurelian Gavriloaia a reușit 15 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Pavlin Ivanov și-a trecut în cont 14 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, iar Rareș Uță 12 puncte și 7 recuperări.

 

Au mai marcat: Dragoste – 7 puncte, Kuti – 5, Banciu – 3 și Bădițăscu – 2.

 

La finalul partidei din Ștefan Cel Mare, Aurelian Gavriloaia și Tomas Rinkevicius au oferit declarații:

 

„Cel puțin, vorbind despre meciul acesta, cred că ne-am luptat cât am putut în condițiile date. Am avut o rotație destul de scurtă. Mulți dintre noi nu eram apți pentru acest meci. Vreau să le mulțumesc coechipierilor, toți am fost împreună la ultimul meci și am dat tot ce am putut. Sezonul a fost cu suișuri și coborâșuri. Poate nu am reușit chiar tot ce ne-am propus la început de sezon, să ne luptăm acolo sus. Vreau să le mulțumesc fanilor, pentru că ne-au ajutat enorm de fiecare dată când am jucat în Sala Transilvania, dar și la meciurile din deplasare. Vreau să le mulțumesc pentru susținerea pe care ne-au oferit-o” a spus Aurelian Gavriloaia.

 

„În general cred că am avut momente foarte bune pe parcursul acestui sezon. La începutul playoff-ului cred că am prins cel mai bun nivel de baschet al nostru. Pot spune că în seria cu Voluntari am arătat cel mai bun baschet din acest sezon. În continuare cred că meritam mai mult decât Voluntari, pentru că au fost câteva situații, mai ales în primul meci, în care nu sunt de acord cu arbitrajul din final de joc. Totul este deja istorie și vreau să mulțumesc staff-ului meu. M-au ajutat extrem de mult. Vreau să mulțumesc și conducerii, am avut multe discuții în acest sezon și nu a fost un sezon ușor nici pentru ei, nici pentru noi. Am reușit să fim competitivi în acest sezon după câteva schimbări. Am ajuns în Top 10 și apoi în playoff, iar în câteva meciuri am arătat caracter. Bineînțeles le mulțumesc și jucătorilor. Am avut multe meciuri pe muchie de cuțit în care am arătat caracter și în momentele dificile nu au cedat deloc. În unele jocuri am avut ghinion și nu am putut ajunge în Top 4, la fel ca în sezonul precedent. Bine, acesta este sportul profesionist. Vreau să le mulțumesc și suporterilor noștri, au fost mereu al șaselea jucător și ne-au ajutat enorm. Mulțumesc tuturor, familiei CSU. Mult noroc” a încheiat Tomas Rinkevicius.


34594 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI