logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-24 7:15 PM

DigiSport, PrimaSport, FRB TV

FIBA Europe Cup: Înfrângere la limită în meciul cu Bahcesehir


 

BC CSU Sibiu a cedat la o posesie, seara trecută, în duelul cu Bahcesehir, din cadrul FIBA Europe Cup, scor 81-83 (22-29, 22-19, 14-18, 23-17). După acest meci, baschetbaliștii sibieni se deplasează la Oradea, unde vor juca în Liga Națională duminică, 10 noiembrie, de la ora 20:00.   

 

Baschetbaliștii sibieni au început în forță partida de seara trecută și au reușit, per total, un meci destul de bun, în fața celor de la Bahcesehir. Galben-albaștrii au arătat multă energie pe teren și dorință de a câștiga. Au fost aproape de a face prima victorie pe teren propriu din sezonul regulat al competiției europene, dar le-au lipsit două piese importante din angrenajul echipei: Barry Stewardt și Aurelian Gavriloaia, aflați încă în perioada de recuperare după accidentările suferite. La capătul unei partide extrem de intense, echipa turcă a reușit să se impună la limită. La finalul partidei, antrenorul BC CSU Sibiu a declarat:

 

 

”Un meci bun ca și atitutine, din partea noastră. Asta ar fi de remarcat, în primul rând, și al doilea lucru important este că după acest meci nu avem vreo accidentare gravă ca să mai pierdem jucători. Este cea mai mare problemă a noastră în acest moment. Așadar, a fost un meci cu atitudine, cu multe situații în care am reușit să revenim în joc împotriva unei echipe care ne domină fizic, dar și ca tehnică individuală pe fiecare post. Sunt mulțumit de atitudine, nu și de rezultat. Le-am spus băieților că meciurile din FIBA Europe Cup sunt pentru noi o sărbătoare și un lucru pe care l-am meritat după evoluția de anul trecut, așa că trebuie să le trateze ca atare fiind experiențe bune pentru meciurile din campionat. Ne-au lipsit niște jucători. Dacă eram în formulă completă, probabil că rotația noastră putea să fie corectă și eram mai odihniți pe final când am ratat niște aruncări care ar fi putut face diferența în favoarea noastră. Echipa din Turcia este foarte atletică și foarte bună pe tehnică individuală, pe aproape fiecare post. Faptul că am reușit să revenim de fiecare dată s-a datorat atitudinii de luptători și învingători a jucătorilor noștri”, a spus Dan Fleșeriu.

 

 

Pentru BC CSU Sibiu au marcat. Isaiah Philmore: 20p și 5 rec., Randal Falker 15p și 12 rec., Jordan Chatman 14p, Jared Jordan 10p și 7 assists, Rolland Torok 8p, Christopher Cooper 7p și 7 rec., Lucas Tohătan 7p,

 

Pentru BC CSU Sibiu urmează două meciuri cu CSM Oradea, primul duminică, 10 noiembrie, de la ora 20:00, în deplasare, în cadrul Ligii Naționale de Baschet, urmând ca miercurea viitoare, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, să se dueleze tot cu Oradea, de data aceasta pe teren propriu, în cadrul FIBA Europe Cup.

 

La meciul de seara trecută, Asociația Sus Inima a strâns donații în valoare de 752 de lei  în cadrul campaniei: ”Marcăm cu Inima Sus”, după ce peste 20 de abonați ne-au anunțat că nu pot fi prezenți la meci, astfel că locurile lor au fost oferite altor suporteri.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2019.

 


720384 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI