logo-csu
Urmatorul meci

CS Rapid Bucuresti

VS BC CSU SIBIU

Sala Rapid București - 2024-03-31 6:00 PM

FRB TV

Etapa a 4-a ne duce la Cluj-Napoca pentru Derby-ul Ardealului


BC CSU Sibiu se deplasează în etapa a 4-a din Liga Națională de Baschet Masculin Mozzart Bet – ediția 2022/2023 la Cluj-Napoca, pentru Derby-ul Ardealului cu U Banca Transilvania. Jocul este programat sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 20:15 și va putea fi urmărit în direct la Digi Sport 4 și Prima Sport 5.

 

Trupa lui Miguel Angel Hoyo are cu adevărat un test dificil pe terenul campioanei en-titre, U BT Cluj-Napoca. „Galben-albaștrii” au un parcurs perfect până acum în campionat, cu trei victorii, obținute în fața lui FC Argeș Pitești, CSM VSKC Miercurea Ciuc și CSM Târgu Mureș. Ultimul meci de pe teren propriu, cel cu Târgu Mureș, a fost condus începând cu sfertul secund de echipa noastră, dar diferența s-a făcut pe final. Roberts Blumbergs a fost locomotiva în ofensivă cu 21 de puncte, în timp ce Dallas Walton a făcut un joc complet, la capătul căruia a strâns 16 puncte, 9 recuperări și capace, pentru 24 de unități la eficiență.

 

De partea cealaltă, U BT Cluj-Napoca vine după un joc în EuroCup, disputat la mijlocul săptămânii pe teren propriu contra celor de la Cedevita Olimpija Ljubljana. Clujenii au câștigat clar cu scorul de 94-76. Stefan Bircevic cu 24 de puncte și Leo Meindl cu 19 puncte și 11 puncte au avut cele mai reușite prestații ale serii, care le-a adus clujenilor primul succes din istorie în EuroCup.

 

În sezonul trecut, BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca s-au întâlnit în patru rânduri. În sezonul regulat cele două formații și-au împărțit victoriile, fiecare reușind să se impună pe propriul teren. În playoff, clujenii s-au impus cu 2-0 la general, dar meciul de la Sibiu a fost unul extrem de echilibrat, iar la final se putea consemna orice rezultat. Clujenii au păstrat o bună parte din jucătorii de anul trecut, în timp ce echipa noastră are cu totul o altă față, Mirel Dragoste fiind singurul jucător care mai evoluează în galben-albastru.

 

Din 2005 și până în prezent, BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca s-au întâlnit în 83 de rânduri. Partida de sâmbătă va aduce prima înfrângere pentru una dintre cele două formații în Liga Națională de Baschet Masculin Mozzart Bet.

 

„Va fi o partidă extrem de importantă pentru noi. Jucăm cu o echipă puternică și trebuie să facem un meci bun, în general, să fim concentrați pentru o nu comite erori și astfel cred că ne vom putea crește șansele. Trebuie să facem un meci bun, în special în apărare. Suntem suprinși și foarte recunoscători pentru tot sprijinul pe care îl primim de la suporteri. Îi așteptăm la Cluj-Napoca pentru a ne susține și încuraja de la fața locului, așa că sperăm să ne vedem cu toții acolo!” a declarat Gaston Whelan înaintea confruntării de la BT Arena.

 

„Abia așteptăm să vedem cu va decurge acest joc. Echipa muncește din greu și avem nevoie de astfel de meciuri pentru a ști unde ne aflăm, dacă suntem aproape de ei sau nu, dacă vom putea concura cu ei. Aceasta este ideea noastră, să facem un joc bun, să abordăm meciul într-un mod bun și să avem șanse să-i învingem” au fost cuvinetele cu care Miguel Angel Hoyo a prefațat duelul.

 

Suporterii care doresc să ne susțină la Cluj-Napoca găsesc bilete la meci AICI.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


253404 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI