logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Eșec la Vâlcea în al 10-lea meci jucat în ultimele 30 de zile


Echipa noastră a încheiat cu o înfrângere al 10-lea meci disputat în ultimele 30 de zile. În Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, BC CSU Sibiu a cedat pe terenul lui CS Vâlcea cu scorul de 80-69 în etapa a 10-a de campionat.

 

Partida din Sala Traian a început sub spectrul echilibrului, așa cum avea să se încheie primul sfert, cu scorul de 21-21. Actul secund a adus un run impresionant pentru gazde, care avea să se dovedească decsiv, dar la cabine se intra cu scorul de 53-38. Băiteții lui Tomas Rinkevicius nu au renunțat la luptă și după sfertul trei în care au primit doar nouă puncte, „galben-albaștri” aveau speranțe la o revenire importantă. În actul decisiv, băieții noștri s-au apropiat în mai multe rânduri la două posesii lungi, dar total parcă a funcționat împotriva lor și nu s-au putut apropia mai mult. La final s-a consemnat scorul de 80-69 pentru echipa gazdă.

 

Rareș Uță a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 19 puncte, plus 5 recuperări. Monyea Pratt a reușit 18 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Mirel Dragoste și-a trecut în cont 14 puncte, 4 recuperări și 3 intercepții. Pavlin Ivanov a terminat și el double-digits cu 13 puncte.

 

Au mai marcat: Barro – 2 puncte (6r), Kuti – 2 și Adnam – 1.

 

„Am început foarte prost acest meci. Oboseala își spune cuvântul, nu că ar fi scuză dar asta e realitatea. Este foarte greu să joci 16 meciuri în șase săptămâni. Am avut 16 mingi pierdute în primele două sferturi, iar gazdele ne-au dominat la recuperare la început. Am avut foarte puține recuperări ofensive, iar acest lucru s-a văzut. După aceea, am reușit să ne revenim în apărare, dar nu a fost suficient și din păcate am pierdut. Terminăm acum un ciclu, iar nu ne rămâne decât să ne revenim puțin și revenim cu victorie în meciul cu Oradea” a declarat Rareș Uță la final de meci.

 

„Aș vrea să îi felicit pe cei de la Vâlcea. Au arătat caracter, au jucat un baschet bun încă de la început. Noi am început moale meciul, mult prea moale. Probabil nu am fost pregătiți din punct de vedere fizic, pentru că nu e prima dată când o spun că am avut un program poate mult prea greu pentru noi. Multe meciuri care ne costă la nivelul de energie. Sper că ne putem recupera și antrena de acum înoclo, pentru că doar am călătorit și am jucat. Nu vreau să caut scuze, Vâlcea a fost echipa mai bună în acest joc.

Totuși aș dori să cer mai mult respect pentru echipa mea, pentru jucătorii mei, pentru mine și pentru clubul meu. Cred că merităm mai mult respect din partea unor persoane. Nu am mai vorbit despre asta până acum, dar simt această lipsă de respect încă de la începutul sezonului. Cred că merităm mai mult respect, pentru club, pentru jucători, care luptă pe teren, dar uneori nu o pot face până la capăt din cauza anumitor cauze” a spus Tomas Rinkevicius după meciul de la Vâlcea.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.

 


72656 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI