logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

Deschidem sezonul competițional 2023/2024 cu meciurile din Cupa României


Sezonul competițional 2023/2024 începe pentru echipa noastră cu meciurile din prima fază a Cupei României. BC CSU Sibiu a fost repartizată în Grupa F, acolo unde se va duela cu CSM Constanța și CS Vâlcea 1924. Turneul acesta de calificare în Final Eight-ul competiției se desfășoară la malul Mării Negre în perioada 15-16 septembrie.

 

La fel ca în stagiunea precedentă, formatul de desfășurare al Cupei României rămane neschimbat. În prima faza cele 18 echipe aliniate la start au fost distribuite în 6 grupe, fără capi de serie. Câștigătoarele din fiecare grupă, plus cele mai bune două locuri 2 vor avansa în competiție. Se păstrează formatul Final 8, astfel că echipele care vor trece de prima fază a competiției, ajung direct la turneul final, care va avea loc între 11 și 15 februarie, anul viitor.

 

BC CSU Sibiu dispută primele două jocuri ale turneului de la Constanța, după următoarul program:

 

Vineri – 15 septembrie, ora 19:00: vs CSM Constanța
Sâmbătă – 16 septembrie, ora 19:00: vs CS Vâlcea 1924

 

Primul adversar din Grupa F al echipei noastre este CSM Constanța, o formație care în această pauză competițională s-a schimbat destul de radical. Echipa de la malul mării are un nou antrenor. Jorden Duffy, Cedric Henderson Jr., Bryan Griffin și Kyndahl Hill sunt noutățile constănțenilor la capitolul jucători străini, Vytenis Cizauskas fiind singurul străin care a rămas la echipă. În ceea ce privește jucătorii autohtoni, Constanța a reușit să semneze doi internaționali, pe Rolland Torok și Dragoș Diculescu. Ștefan Gribinic, Mario Lazăr, Andrei Oprean, Vitalie Bălan, Naser Omer, Robert Cosmeanu și Adrian Rădulescu sunt jucătorii rămași din stagiunea precedentă.

 

CSM Constanța a jucat șapte partide de pregătire și a reușit să câștige doar două dintre acestea, după cum urmează:

 

72-92 vs. CSM Corona Brașov
74-96 vs. CSO Voluntari
68-64 vs. Laguna Sharks București
69-72 vs. Rapid București
91-92 vs. Rapid București
52-70 vs. Dinamo București
89-87 vs. CSM Târgu Jiu

 

Al doilea oponent din grupă ca fi CS Vâlcea 1924, echipă pe care am întâlnit-o deja în presezon. Chiar dacă este o nou promovată, echipa antrenată de Hristu Șapera a arătat multe lucruri bune în partida de la Sala Transilvania. Isaiah Williams și Zoran Paunovic au impresionat în backcourt, la fel cum în frontcourt au făcut-o Peter Olisemeka și Wesley Harris. Nicolae Ciucă, Vladislav Solopa, Toni Rotaru, Alexandru Vlad, Alexandru Burlacu, Christos Ciriperu și Andres Blidaru au jucătorii autohtoni folosiți de Vâlcea la Sibiu. totuși în lotul acestora se mai regăsesc Radu Vîrnă și Modibo Diaby, care nu au evoluat la Memorialul Elemer Tordai.

 

Turneul de Cupa României a fost prefațat de Mirel Dragoste și Tomas Rinkevicius:

 

„A fost un presezon greu, nu foarte lung aș putea zice. A fost greu că n-am avut și antrenorul principal cu noi, dar acum încet-încet încep să se lege relațiile de joc și ne antrenăm și sperăm să jucăm din ce în ce mai bine. Văd două meciuri foarte grele. Într-adevăr, am mai jucat cu Vâlcea la Memorialul Elemer Tordai. A fost un meci foarte greu pe care l-am și pierdut din păcate. Știm de Constanța că au un lot valoros, o echipă mult mai bună față de cea de sezonul trecut, au avut un buget mult mai mare, dar ne-am pregătit pot să zic îndeajuns de bine și vrem să facem o partidă foarte bună” a declarat căpitanul echipei noastre.

 

„Suntem în urmă cu pregătirea, dar nu cred că e vorba doar de noi, ci de toată lumea. Nu sunt sigur, dar cred că e prima dată în baschetul românesc când sezonul începe așa de devreme. Încă avem nevoie de timp pentru ca jucătorii și noi antrenorii să ne cunoaștem mai bine, așa că încă suntem în proces. Mai avem nevoie de niște săptămâni ca să fim mai buni, dar ne pregătim cum putem și sper că în acest weekend vom fi pregătiți pentru meciuri. La Constanța e o echipă nouă, niște jucători au rămas de sezonul trecut. Au un conducător de joc lituanian pe care îl știu bine de la națională. Este un lot foarte bun, au antrenor nou. E o echipă total diferită. Nu avem multe multe informații, dar ne vom pregăti pentru meci cu cele pe care le avem la dispoziție” a spus antrenorul principal al formației noastre.

 

Meciurile din Grupa F a Cupei României se pot vedea în direct doar pe FRB TV.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania. 


109523 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI