logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Deplasare la Pitești în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95


 

BC CSU Sibiu joacă la Pitești în etapa cu numărul cinci din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Partida cu FC Argeș este programată sâmbătă, 21 octombrie cu începere de la ora 18:00 în Sala Trivale și va putea fi urmărită doar pe FRB TV.

 

Echipa noastră revine în competiția internă și va avea disputat partida cu FC Argeș în sala veche din Trivale. Elevii lui Tomas Rinkevicius vin după prima înfrângere a sezonului, înregistrată în FIBA Europe Cup, în față britanicilor de la Caledonia Gladiators. A fost un meci cu două părți diametral opuse, la capătul căruia, „galben-albaștri” nu au putut duce până la capăt revenirea care se contura în sfertul trei.

 

FC Argeș Pitești a suferit la rândul ei primul eșec în LNBM Getica 95. Piteștenii au cedat în fieful vicecampioanei, scor 78-74, acolo unde băieții noștri reușeau să se impună în etapa a 2-a de campionat. Pe teren propriu FC Argeș are două victorii, înregistrate în meciurile cu CSM Petrolul Ploiești și CS Vâlcea 1924.

 

Din acest sezon, FC Argeș are un nou antrenor, pe Nebojsa Vidic, care se va duela astfel în premieră cu Tomas Rinkevicius.

 

Partida dintre FC Argeș Pitești și BC CSU Sibiu va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Vlad Cotrobaș și Lorand Bukurești.

 

„Venim după o înfrângere dezamăgitoare acasă, în care nu am arătat foarte bine. Nu avem însă timă să ne plângem în pumni. Am intrat într-un ciclul în care vom juca din trei în trei zile. Trebuie să ne concentrăm pe următorul meci, care este foarte important, în Liga Națională, contra unei echipe care mereu este puternică, bine organizată și care este în formă în acest debut de sezon. Cred că dacă vom strânge puțin rândurile și realizăm unde am greșit și ce putem face mai bine, cred că ne putem întoarce la Sibiu cu victoria” au fost cuvintele  cu care Rareș Uță a prefațat acest meci.

 

„Am avut o perioadă scurtă pentru a pregăti acest meci. Am încercat să o facem cum am putut. Am început o perioadă foarte dificilă de două luni, pe parcursul căreia vom avem multe meciuri și multe deplasări. Aceste lucruri ne costă, ne taie multă energie. Pentru noi acum cel mai important este să fim sănătoși și să avem un nivel bun de energie pe parcursul meciurilor. Vom încerca să facem totul cât mai bine, ce ține de partea noastră. Pitești joacă un baschet bun, au arătat un baschet foarte disciplinat. Ne așteptăm la un meci foarte greu. Vom încerca să găsim punctele slabe ale oponentului și să le folosim în avantajul nostru la Pitești” a declarat Tomas Rinkevicius.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.


94509 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI