logo-csu
Urmatorul meci
CSA Steaua VS BC CSU Sibiu

Sala Mihai Viteazu - 2020-03-13 7:45 PM

LIVE pe DigiSport

Debut în TOP 6 cu o victorie clară împotriva Stelei


 

 

Bashetbaliștii sibieni au debutat în faza a doua a campionatului cu o victorie clară în meciul disputat pe teren propriu cu Steaua București, scor 95-75. Partida a fost dominată de baschetbaliștii sibieni, astfel că oaspeții nu au avut nicio șansă. În primul sfert al partidei, la minutul 8:24 partida s-a oprit pentru un time-out special în care întrega sală a încremenit pentru un moment de reculegere în memoria marelui baschetbalist Kobe Bryant.

 

 

Partida a debutat perfect pentru baschetbaliștii sibieni care au reușit să se instaleze la conducere din primele minute ale meciului. La 8-0 în favoarea noastră, minutul 8:24, partida s-a oprit pentru un time-out special în care întrega sală a încremenit pentru un moment de reculegere în memoria marelui baschetbalist Kobe Bryant. Momentul a fost ales special, numerele 8 și 24 fiind cele purtate de baschetbalistul american care a inspirat generații întregi de baschetbaliști și a impresionat întreagul sportulmondial. A fost un moment extraordinar, suporterii aplaudând la final gestul sportivilor. Meciul s-a reluat și a continuat în același ritm, cu BC CSU Sibiu la conducere, primul sfert încheindu-se la scorul de 27-16. În sfertul al doilea oaspeții au mai recuperat din deficit, dar galben-albaștrii rămâneau la conducere la pauză, scor 43-37. Jocul echipei noastre a continuat să fie unul solid și în repriza a doua, iar reușitele baschetbaliștrilor sibieni aveau să ducă echipa la un avans consistent pe tabelă. BC CSU Sibiu a condus chiar și la 22 de puncte, dar echipele au intrat în sfertul decisiv cu scorul de 71-56. Meciul a fost tranșat pe final când în teren au intrat tinerii jucători ai BC CSU Sibiu. Cu Stan, Engi, Torok și Paliciuc alături, Aurelian Gavriloaia încheia partida cu o reușită de 3 puncte în ultimele secunde ale meciului, scorul final fiind 95-75.

 

La finalul partidei, Dan Fleșeriu a declarat:

”Avem o serie mai lungă de victorii, o rotație destul de lungă și cu randament bun la toți cei care au jucat astăzi. Cred că meciul de la Timișoara a contat foarte mult pentru încredere jucătorilor, revenirea aceea de la 20 de puncte, și azi a fost un joc bun și pe fondul unui joc mai lent al băieților de la Steaua. Ei au o rotație mai scurtă și nu aveau cum să reziste altfel. Îi felicit că au reușit să facă treaba asta, am văzut jucători obosiți și la noi, dar sper că vom reuși să fi din ce în ce mai buni”, a spus antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

 

 

Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost Isaiah Philmore cu 18 puncte la care a adăugat 11 recuperări și 5 assist-uri, urmat de Barry Stewart 17p, Jordan Chatman 15p,  Jared Jordan 12p și 5 assit-uri, Chris Cooper 9p și 13 recuperări, Lucas Tohătan 8p, Randal Falker 7p și 7 recuperări, David Engie 6p, Aurelian Gavriloaia 3p.

 

În următoarea etapă BC CSU Sibiu joacă la Cluj, sâmbătă, 1 februarie, de la ora 19:00, în Sala Horia Demian.


62989 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 U-Banca Transilvania Cluj 15/3 33
2 CSM CSU Oradea 15/3 33
3 BC CSU Sibiu 12/7 31
4 CS Dinamo Bucuresti 7/11 25
5 Steaua Bucuresti 7/10 24
6 SCM Timisoara 5/13 23

PARTENERI