logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

COMPA, ZACARIA și MAGNOLIA RESIDENCE sprijină elevii sibieni participanți la competiția de robotică


 

 

Trei dintre companiile partenere ale echipei noastre de baschet au răspuns deja apelului lansat de noi ieri, legat de campania menită să sprjine performanțele elevilor Clegiului Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, finaliști ai competiției „Zero Robotics High School Tournament”, organizată de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA! COMPA, ZACARIA și MAGNOLIA RESIDENCE sponsorizează echipa Quaternion formată din elevi ai Colegiului Național Gheorghe Lazăr.

 

Ștefănescu Radu, Bărac Ovidiu, Lupp Laurențiu, Tănăsescu Darius, Ianc Octavian, Teodoru Andrei, Cioban Darius, Faraon Eduard și Apolzan Eduard, elevi ai clasei a X-a I (matematică informatică, intensiv informatică), pe scurt Quaternion, au șanse mari să își îndeplinească visul, acela de a putea participa la finala competiției Zero Robotics High School Tournament. După mai multe faze ale competiției, finaliștii vor concura într-un campionat LIVE sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale. Cei 9 elevi, alături de profesorul lor îndrumător, Dorin Bunău, trebuie să ajungă în SUA, în 12 ianuarie 2019. Acest lucru însă, presusupune un efort financiar pentru echipa de elevi sibieni, care ajunge la 22.000 de euro. Din fericire, suma de care mai au nevoie momentan, aproape că s-a înjumătățit.

Trei dintre partenerii echipei noastre, companii care au dovedit deja că sprijină comunitatea sibiană în care se dezvoltă și susțin performanța, atât în sport, cât și în educație, au decis să sprijine financiar participarea elevilor Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu la competiția internațională.

 

„Vrem să mulțumim companiilor Compa, Zacaria și Magnolia Residence pentru promptitudinea cu care au ales să se implice în campanie de strângere de fonduri pentru participarea elevilor la această competiție. Este un lucru extraordinar ceea ce fac și sperăm ca la competiție să reușim să îi facem mândri de investiția pe care o fac în acești copii. Este o șansă pe care cei 9 elevi și-au creat-o prin forțe proprii, prin multă muncă și cu care te întâlnești, poate, o dată în viață. Ceea ce am învățat noi, din toată această campanie, este că împreună, o comunitate solidă va reuși întotdeauna! Mulțumim tuturor celor care ne sunt aproape!”, a declarat Dorin Bunău, profesorul îndrumător al echipei Quaternion.

 

Vă reamintim faptul că BC CSU Sibiu, cu sprijinul Sălii Transilvania, oferă 10 spații publicitare (floor-stickers), la meciul din 29 decembrie 2018, cu CSM CSU Oradea, meci care va fi transmis LIVE pe DigiSport, companiilor care doresc să sprijine participarea elevilor la concursul care va avea loc în ianuarie 2019, în SUA.

 

De asemenea, pentru suporterii echipei noastre, care doresc să sprijine și ei participarea acestor copii, vom licita 10 produse cu însemnele echipei noastre, toate având autografele jucătorilor noștri, iar banii vor fi redirecționați elevilor lăzăriști. Toate detaliile vor fi disponibile pe pagina noastră de Facebook, dar și pe Instagram și site-ul clubului.

 

Competiția „Zero Robotics High School Tournament” organizată de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA deschide elevilor de liceu facilitățile de cercetare de nivel mondial de pe Stația Spațială Internațională. Elevii scriu programe la liceele lor, programe prin intermediul cărora să poată fi controlat un satelit SPHERES. Scopul principal este de a dezvolta la elevi abilități de inginerie și gândire critică, capacitatea de rezolvare a problemelor, procesul de gândire de proiectare, munca în echipă etc. Participanții concurează pentru a câștiga un „joc” provocator din punct de vedere tehnic, motivat de o problemă actuală de interes pentru NASA, MIT și DARPA. Programele realizate de elevi controlează viteza SPHERES, rotația acestuia, direcția de deplasare etc. În funcție de premisa „jocului”, elevii trebuie să își programeze sateliții pentru a finaliza obiectivele stabilite (navigarea printre obstacole, ridicarea unor obiecte etc.), conservând resursele și rămânând în limitele de timp și de cod specificate. Programele realizate sunt autonome („inteligente”), adică elevii nu pot controla sateliții în timpul testului propriu-zis.

 

Detalii referitoare la modalitatea în care vă puteți alătura campaniei BC CSU Sibiu de susținere a elevilor sibieni vă pot fi oferite de Gabriela Vișan – PR&Marketing BC CSU Sibiu, tel: 0757045582 sau e-mail: pr@bc-csusibiu.ro

 

 


832589 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI